Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A jedeme dál! Sám sám na kolo sám sám sám...

 Opět se ozval v komentáři pod blogem jeden velikán mezi muži samci. Pan John Petrs tentokrát. Zase jeden osvícený, dostatečně samolibý a zaručeně nejmoudřejší v širokém i blízkém okolí.

 Poslište, pane, víte že paní Janě je osmačtyřicet let? To, že se vám zdá stará bude nejspíš tím, že se pohybuje přecejen v mediálním prostředí a je tedy už dlouho vidět. To jí ale leta nepřidává, věřte mi."Stará harcovnice"- to jste gentleman?(čti džentlmen)

 Možná vás rovněž překvapí, že kupříkladu já nejsem naivní človíček. Myslím, že už jsem velká holka, zažila jsem dost a názor na věc jsem schopna si vytvořit sama, pokud vás tohle trápí.

   "Domina v nóbl hampejzu", to bych radeji nechala bez komentáře. Víme, co si myslet o lidech, kteří se uchylují až k takovýmto extrémům... Trochu hulvát, že? (víte vy vůbec jací muži právě tuto službu vyhledávají a proč?)

Egoismus a touha ovládat. Přesně takhle na to hledí právě muži. Zodpovědný a moudrý člověk ví, že být u moci je v první řadě zodpovědnost za osudy lidí. Tohle platilo, pokud jsem poslouchala vyprávění starších, třeba na vsi. Byl tam sedlák, později dle komunistů kulak, který řídil celou ves. Jenže on neporoučel nějaké ptákoviny, nejezdil v luxusním kočáře, nebral na lidi karabáč. On měl zodpovědnost. Dával lidem práci. Zajišťoval pečení chleba pro celou ves. Za války, když byli někteří chalupníci v koncentráku,  pomáhal jejich rodinám. Měl majetek, stroje, koně i volky,krávy a slepice, louky a pole, ale tohle nebyl luxus, se kterým by se chtěl předvádět. Tohle bylo HOSPODÁŘSTVÍ, které zaměstnávalo celou ves. To jen komunisti je ve svých ideologických dílech líčili jako samolibé, sobecké a nad ostatní se vyvyšující egoisty. 

  Jen málo kdo má odvahu do tohoto souboje o post hlavy státu jít, pokud to má v hlavě v pořádku a ví tím pádem, co to obnáší. Blbec, nebo stranický příslušník dříve či později narazí, tak to alespoň vidím já každý den na naší politické scéně. Je-li to člověk bez koncepce, který si jen chce nahrabat (nejkřišťálovější křišťál kupříkladu,Rath a pod.), z kolbiště brzy zmizí a ani pes po něm neštěkne. Jenže prezident tu bude pět let shlížet na naše děti z čelní stěny každé třídy, každé instituce. Bude nás reprezentovat na mezistátních akcích. Jeho "image" bude naší "image". Měl by to být opravdu jeden z nás, tedy z té mlčící většiny, protože my jsme takoví jací jsme - ČEŠI.

 Psaní mého blogu vždy předchází čtení blogů mých, mohu-li neskromně říci, kolegů. A hlavně komentářů pod blogy. Dnes jsem zaznamenala názor, že ženy kandidátky si budou navzájem přebírat voliče, kteří uvažují o ženě jako prezidentce. Nejspíš je jich velmi malé procento a to mě opět utvrzuje v tom, že tenhle svět je zkrátka mužská záležitost a my ženy jsme tu jen k té plotně a dětem. "Kdyby byla Bobošíková prezidentkou, neměl by pan Bobošík teplou večeři, to nemůžeme připustit" říká s nadsázkou(?) jeden můj kamarád.

  Tohle je natolik zažité, že se nedivím ani poznámce, že Bobošíková je tam jen pro okrasu. Pravda je, že když vidím ten "atlas hub", byť obsahuje jen jedenáct exemplářů, na JB je nejhezčí pohled. Je to Žena, z jejíhož vzezření čtu, že ví o co jde a rozhodně si nedělá iluze, že by to mohlo dopadnout jinak, než je v naší společnosti zvykem. Není to žádná naivní husička nebo slepice. Tak nás neustále vidíte, že?

Jen malinko odbočím. M.Scott Peck ve své knize Nevyšlapanou cestou píše, že když se zeptal v terapeutické skupině, která měla za úkol zachránit všelijak narušená  manželství, jak vidí "pacienti" roli ženy ve společném soužití, byl zcela vyveden z míry odpovědí, která byla vesměs stejná u mužů i žen. Všichni měly pocit, že žena je ve vztahu jen proto, aby zajišťovala pohodlí manžela a dětí. Jeho údiv samozřejmě vyvolal otázku, jak vidí on roli své manželky. Jeho odpověď zněla, že jejich manželství chápe jako instituci, kde se oba především věnují svému osobnímu duchovnímu růstu, při němž se vzájemně podporují a domov berou jako základnu, o jejíž chod se starají rovným dílem. Záleží na ní zkrátka oběma stejně (není to doslovná citace).

Ach ti "dokonalí" muži samci!? Kdy konečně pochopí, že jsou jen polovinou dokonalé bytosti.

Přeji hezký den.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | středa 7.11.2012 11:01 | karma článku: 11,50 | přečteno: 1297x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Dillí naměřili rekordních 52,3 stupně. Šetřete vodou, nabádají úřady občany

29. května 2024  11:04,  aktualizováno  13:30

V indickém hlavním městě Dillí naměřili nový teplotní rekord 52,3 stupně Celsia. Za tento týden...

Na hřbitově v Petrohradu přibyla nová socha. Je to Prigožin s náhrobkem

29. května 2024  13:19

Zesnulý ruský oligarcha a šéf žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin se v Rusku dočkal...

Senát rozhodne o nové definici znásilnění i výši příspěvku na péči

29. května 2024  8:20,  aktualizováno  13:10

Přímý přenos Změnu vymezení znásilnění v trestním zákoníku ze silou vynuceného na nesouhlasný pohlavní styk bude...

Posílili jste národní hrdost, řekl Fiala mistrům světa. Dostal podepsaný dres

29. května 2024  8:12,  aktualizováno  13:07

Premiér Petr Fiala uvítal v Kramářově vile hokejové mistry světa. Poděkoval jim za zisk titulu. „Je...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik