Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

martina2211

6. 7. 2011 17:18
Fajn, pošlete svá eura

Dostáváte v nich výplatu, soudruhu europoslanče. Ale místo toho můžete uvádět, jak jste hlasoval, aby daná socialisticko maoistická klika nevedla EU. Jak jste hlasoval a jaké jsou vaše diskusní příspěvky, kde na půdě europarlamentu razíte jinou linii?

Žvanit zde na blogu a mlčet při svém dobře placeném zaměstnání umí každej. Tak alespoň pošlete pár svých euro do Řecka a netvařte se najednou, že jste euroodpůrce.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

9. 6. 2011 21:39
Pane poslanče, podporujete pana Lafarge ?

Hlasoval jste proti LS ? Odmítáte komunistu Barrosa v čele EU ?

Navrhujete rušení evropských dotací ?

0 0
možnosti
D

dannny

9. 6. 2011 17:39
Víte, a když už jsme u toho,

já bych zavedl vlastní měnu pro každej kraj. Co já, pražák, budu doplácet na nějaké příživníky z Ostravy? Koruna je sice fajn, ale kdyby se to nadrobilo, aspoň na Kč a Km (jakože Koruna moravská), hned by se nám žilo líp. Klidně ať se u Velkého Meziříčí postaví na D1 celnice a směnárna.

0 0
možnosti
D

dannny

9. 6. 2011 17:35
Víte, pane Fajmone,

nejsem tak moudrý a vzdělaný jako Vy, tak pouze pracuji v bance. Ani mí šéfové nedosahují Vaší úrovně a proto, když se naši klienti dostanou do problémů se splácením hypotéky, banka jim místo okamžitého vypovězení veškerých smluv, kontaktu a nařízení exekuce majetku nabídne splátkový kalendář, někdy překlenovací úvěr. Místo, abychom byli zásadoví, ještě toho lumpa, který se vlastní nezodpovědností dostal do průšvihu litujeme. Chyba na straně našeho risk managementu samozřejmě není, je to jeho zodpovědnost půjčit si jen na to, na co má. Jen nechápu tu nezásadovost. Prý, že je lepší, aby zplácel pomaleji, než když ho necháme zavřít. A že prý exekuce na klienty zhoršují rating banky. A že prý prodej zabavených nemovitostí snižuje tržní hodnotu ostatního zajištění, co máme v portfoliu. Já si myslím, že jsou to takové socanské kecy. Každý se má starat sám o sebe a kdo nezvládá, ať chcípne. Tak se to aspoň pěkně pročistí.

0 0
možnosti
M

MikiInSpain

6. 7. 2011 17:00
Re: Víte, pane Fajmone,

Rozdil je v tom, ze pokud banka poskytne preklenovaci uver, tak je to prevazne proto, aby na klientovi jeste trochu vydelala. Na exekuci stejne dojde, ale uz to nebude jen hypoteka, ale navic nekolik uveru a vyzdimame z nich vic:)

V pripade Recka, se to ale nikdy nevrati, ale posilat tam ty penize je podobne - jen to oddaluje reseni problemu. Navic kdyby nebylo euro, tento problem by nevznikl ;-)

0 0
možnosti
K

krllo1

9. 6. 2011 13:49
Jak to ten Fajmon naklikal?

Jaký je jeho přínos pro Českou republiku v Bruselu? Zatím má přínos jen pro sebe a v eurech.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JM

JardaM

9. 6. 2011 11:02
Doufám, že € zkrachuje dřív

než bychom jej stihli zavést. Zlatá Kč. Jen to stříbro nám neroste tak rychle, protože je růst jeho ceny snižován postupnou inflací dolaru a eura. Jen se bojím, že současný vývoj nakonec sklouzne k násilí. Ať už válečnému nebo v ulicích. Předpovídá to koneckonců i Nigel Farage, poslanec EP

0 0
možnosti
BD

Béda47

9. 6. 2011 9:59
Není dluh jako dluh

Jsem profesí ekonom a tak bych měl s autorem souhlasit. Opak je pravdou. Vykazované dluhy státu respektive státních financí jsou úplně jiné dluhy, než když máte průvan ve své peněžence.Jde o pokusy narovnat podivné státně privátní cash Flow ( tok peněz) ve virtuálním výkaznictví jakési státní bilance.A státní vnitřní dluhy se jak známo neplatí. Není komu. Jako bývalý volič ODS bych měl podporovat tu strašidelnou kampaň posledních let. Bohužel musím konstatovat s mnoha autory v diskuzi. Nyní začíná nová etapa vývoje v Evropě, která by vše měla změnit.K nám se to ještě nedostalo, protože státní cenzura je úžasná.http://janfrydl.blog.idnes.cz/c/193953/Demonstrace-se-siri-do-cele-Evropy.html

0 0
možnosti
JL

jirka1965

9. 6. 2011 7:44
Mám poměrně zássadní dotaz.

V případě, že by Řecko, Portugalsko a další státy nepřijaly EURO, tak by na tom teď byly lépe? 

0 0
možnosti
B

Brutvann

9. 6. 2011 8:35
Re: Mám poměrně zássadní dotaz.

Hlavně by na tom byli lépe ostatní státy, že by na ně nepřispívaly ty stamiliardy EUR....:-P[>-]

0 0
možnosti
N

Novotnak

9. 6. 2011 5:59
Nechci se tady zastávat Dluhoslava,

ale Váš blog je stejně populistický a falešný jako Sobotkovy projevy. Doporučuji příště nejprve zjisti nějaká fakta. Například to, že Řekové ani zdaleka za ten minulý rok neutratili oněch schválených 130 mld, ale pouze z nich část odčerpali a žádají o další část a vyjednává se o tom, které státní podniky budou muset Řekové prodat atd, atd. Doporučuji blog kolegy: http://fasulis.blog.idnes.cz/c/194305/Prasive-a-line-Recko-Myty-a-fakta-okolo-recke-dluhove-krize.html

Potom by taky nebylo špatné uvést, že když se jedná o půjčku Řecku, Irsku, Španělsku, Portugalsku... tak při krachu těchto států půjčující státy sice prodělají část z toho co půjčili teď, ale daleko víc Evropa prodělají tyto státy v bankovním sektoru, což může vyvolat další finanční krizi jaká byla ta minulá a naopak, pokud se podaří donutit Řecko aby dluhy splatilo, tak na tom půjčující země vydělají dvojnásob. Tedy půjčit Řecku bude v takovém případě velice výhodné.

0 0
možnosti
JH

sent

9. 6. 2011 7:17
Re: Nechci se tady zastávat Dluhoslava,

Aha-dalši přiznivec řeckých pracovitých lidiček.Asi tam nikdy nebyl.Řecko za Perikla,to byl možná pojem.Ale to je davno.Stači se podivat,jak se plati daně z turismu.Navic veřejně lžou.Možná vic jak v ČR.

0 0
možnosti
E

epifanes

9. 6. 2011 1:51
Populistický blábol

Nejsem sice 100% přesvědčený o správném fungování EU, ale tohle je názor čecháčskýho pseudointelektuála, který zastydnul v 19. století (titulek mluví za vše). Pokud si pane neuvědomujete, že EU je jediná šance na slušné přežití atomisticky bezvýznamných zemí jakou ČR je, pak nemáte smysl pro objektivní vnímání reality. V situaci v jaké je Řecko může být za pár let ČR taky a jsem přesvědčený, že ti povaleči, kteří nejméně řecký dluh budou splácet a nejvíc křičí, by byli první kdo by se snažili vydupat si evropskou pomoc ;)

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.