Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bruner

22. 11. 2011 0:44
opravdu dluhy?

rád bych znal odpověď od autora na tyto otázky

1. jde opravdu o skutečný dluh, když si stát půjčil 2. kde vzali ti půjčující peníze? Nebo půjčují jen virtuální peníze ve formě elektronického příslibu? 3. je dluh ze získaných elektronických peněz skutečným dluhem? 4. mají ti, co půjčují virtuální peníze právo na vrácení dluhu ve skutečných penězích? 5. půjčují-li banky státům (kupují jejich obligace např.), kde na to ony samy vzali peníze, resp.čím jsou kryty tyto bankovní půjčky?

1 0
možnosti
RF

Richard Fuld

26. 11. 2011 21:13
Re: opravdu dluhy?

Spousta dobrých otázek a nedivím se, že vám na ně nikdo neodpověděl. :-) Pokud by si na ně lidé odpověděli, pak by zjistili, že se s nimi hraje do jisté míry nečistá hra. Jediným protitahem v této hře je použít zbraň protivníka, tedy TAKY natisknout peníze a těmi dluhy pocházející z natištěných peněz zaplatit. Jak prosté a stejně s tím má 99% lidí obrovský problém.

0 0
možnosti
-

-cis-

20. 11. 2011 20:29
Korupce

Příčinou současného stavu "západních" ekonomik je podplácení voličů politiky. Jenomže Vy zásadně existenci jakékoliv korupce popíráte.

0 0
možnosti
P6

PAMPALINI 63

20. 11. 2011 17:37
Dluhy

Dluhy jsou fuj.Jak v rodinách,podnicích tak i na úrovni států.Podle tohoto článku to ale vypadá,že každý dluží každému, všichni dluží nějaké mezinárodní finanční instituci (MMF,ECB A POD) a tak kdo vlastně má nějaké peníze ?Nebo je to jen virtuální pojem ?Faktem asi bude,že si státy nasekaly dluhy svými megalomanskými a mnohdy zbytečnými projekty -viz na př.u nás stavba zbytečných dálničních úseků,cyklostezek odnikud nikam navíc notabene značně předražených a to už jsme zase u korupce jako dalšího fenoménu .Nelze opomenout ani  rozmařilou sociální politiku některých států aniž by to měli pokryto vlastními zdroji .To a ještě mnoho dalších vlivů vytvořilo takové klima v ekonomice a finanční sféře že dneska vlády zejména evropských zemí si s tím nevědí rady.Takže bezradnost ale i nechuť toto řešit,resp.řešit to cestou nejmenšího odporu,to jest uvalit toto dluhové břemeno na ty nejméně majetné.To může vyvolat takové otřesy ve společnosti,jejichž dosah si ani neumím představit.

1 0
možnosti
KN

Karl Novak

20. 11. 2011 14:39
Soudruhu Fajmone,

co konkrétně jste navrhoval v EP pro zastavení půjčování ?

Co konkrétně navrhujete vy osobně v ODS jako postup pro zastavení zadlužování.

Správně jste pochopil, že dluhy jsou důsledkem půjčování. Ovšem jak zastavit půjčování již neříkáte.

ODS neplánuje v příštích letech zastavit další zadlužování ČR. Jak se s tím plánujete vyrovnat ?

?????

2 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

20. 11. 2011 15:36
Re: Soudruhu Fajmone,

Ty jsi mamlas, uz podle toho osloveni...

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

20. 11. 2011 13:52
Werich mel pravdu, uz se zase blizi ten okamzik,

kdy budeme, 'páni bařtipáni' uctovat. S uspokojenim zjistuji, jak se politicke elity snazi hodit cely problem na vsechny obyvatele za pomoci vet 'my vsichni jsme si zili nad pomery'.

Pro politicke elity a zbohatliky poslednich 20 let mam jen jeden vzkaz: 'třeste se'!,

4 0
možnosti
C

Cynyc_

20. 11. 2011 14:34
Re: Werich mel pravdu, uz se zase blizi ten okamzik,

Takže budete vyhrožovat revolucí lůzy, ktera odmítá přijmout spoluzodpovědnost za zvolení stran, které nás do dluhu dostaly? Stará písnička: my jsme ti chudáci dole, my nikdy za nic nemůžeme, ale když je příležitost, rádi podřežeme pár lidem krky.

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

20. 11. 2011 13:36
žili jsme si nad poměry je hodně zavádějící

zkuste vysvětlit prodavačce v samoobsluze že si 20 let žije nad poměry, nebo invalidnímu důchodci, že projedl svou budoucnost. asi vás pošlou oprávněně do pr*** (do háje). v řecku asi těžko demonstrují členové parlamentu a vlády.

že vznikl problém nyní vidí Máňa z horní dolní. že vystavený účet bude muset být zaplacen je také nabíledni. smutné je , že především politiic se tváří jako neviňátka. pravda je , že nejvíce zaplatí bohatší tak jako tak - copak bezdomovec prodá ledvinu aby přispěl daněma? životní úroveň většině lidí  klesne (i v každém průseru bude sice pár jedinců, kteří dále zbohatnou, ale tato menšina nebude dominantní). je jasné, že když důchodce přijde o polovinu důchodu, bude se mít zle. boháč když přijde o polovinu majetku, bude pořád boháč. tato disproporce v konečném stavu vadí většině těch demonstrujících, ti budou spokojení pokud nebudou mít co žrát všichni - rovnost,svornost,bratrství, jen aby nedošlo i na ty gilotiny

1 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

20. 11. 2011 15:58
Re: žili jsme si nad poměry je hodně zavádějící

Bohaci nezchudnou. Spis si nahrabou jeste vice, aspon takovy je dlouhodoby trend.

0 0
možnosti
_

_muffin_

20. 11. 2011 13:01
Pane autore.

Vy jste clenem EVROPSKEHO PARLAMENTU!!!!!!!!!! Co jste vy osobne udelal prospesneho v teto otazce? Proc nas oblazujete necim co tady psalo uz X blogeru pred vami? VY, ano VY JSTE V PRVNI LINII. Sedite v Evropskem Parlamentu. Kdyz muze byt slyset pri projevech hlas Farageho, proc nelysime nikdy ten vas? K cemu tam jste? Co tady vidim, tak naposledy jste se angazoval v ochrane nosnic (slepic). http://www.europarl.europa.eu/sidesSearch/search.do?type=QP&language=CS&term=7&author=23695

A jen tak mimochodem. vsechny dluhy nikdy splatit nejde. A ja vam povim jaka je cesta. Vystoupit z EU a zacit delat tak, aby si ceska republika v co mozna nejvice oblastech vystacila sama. Tohle je nejlepsi cesta jak se vyhnout stale vice globalizovane evrope, kdy nektere extra predluzene staty tahnou ke dnu vsechny ostatni.......To je tema na dlouhe psani amisto je zde omezeno, asi o tom napisu blog.

2 0
možnosti
C

Cynyc_

20. 11. 2011 14:31
Re: Pane autore.

Klidne o tom blog napiste, mensi kravina se tim z toho nestane. Kdo chce vystoupit z EU, zrejme tu nebyl poslednch dvacet let, protoze jinak by musel videt, ze si Cesi sami vladli jeste mnohem hure, akorat to nebylo na koho svadet.

0 0
možnosti
A

antipravdoláskař

20. 11. 2011 12:10
Ale takovej ten chytrej

s bradavicí, co přeje vobyčejnejm lidem, přece říkal, že zdroje jsou a dluhy se neplatěj, taky slíbil třináctej důchod... Von bude mít určitě pravdu a vy jen strašíte... Určitě zvolím ty, který mi toho slíběj nejvíc a kucí vod nás z nádražní restaurace taky... Ať platěj ty Voni, co se maj. Nám zase zdražili pívo a sme na tom blbě... Jo a Máňa od vedlejšího stolu vzkazuje, že je na tom taky blbě a mělo by se jí zvýšit existenční minimum...

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

20. 11. 2011 12:03
Po boji je každý generálem, Fajmone

že jste tohle neříkal před deseti lety ? Pokud ty dluhy nejste schopen zaplatit sám, pak nechápu, jak si představujete, že to udělá stát, aniž by došlo k defenestraci - to je prostě nemožné Rv

0 0
možnosti
JP

sedivak

20. 11. 2011 12:14
Re: Po boji je každý generálem, Fajmone

Pan Fajmon ale tohleto tvrdil i před 10 lety, soudruhu Joe. Ale právě takovýto druh insinuace bez jakýkoliv důkazů je známkou Vašeho komunistického smýšlení, stryko.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

20. 11. 2011 11:57
Pane Fajmone

Není to kouzelné, že dluhová krize má počátek ve stejných letech, jako vznik finančního systému bez jakéhokoli krytí, postavený na uvádění peněz do oběhu proti dluhu? :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.