Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hlava.dvacetdva

2. 11. 2011 6:14
Co zkusit začít jinak?

Pod rouškou budování vyspělé demokracie si její reprezentati z nichž někteří byli dokonce voleni v tzv. volbách a další zaměstnaní ve státní správě, zajistili sobě a svým rodinám systémem urvi co můžeš, nezřízený blahobyt na úkor celé společnosti. Pak už by to mohlo zůstat.

0 0
možnosti
ZK

SID09

2. 11. 2011 9:07
Re: Co zkusit začít jinak?

R^!!;-D

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

2. 11. 2011 0:24
...

Zlatá slova pane poslanče. Kéžby bylo možné učinit víc...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 11. 2011 0:20
Co se měny týká...

Berte to tak- Euro půjde do háje tak jako tak. Je to pouze otázka času.

Přecházet z koruny na něj a pak zase zpátky (a nebo na něco jiného) by byla v podstatě naprosto zbytečně vyhozená práce z okna. Stejně by se na to museli nabírat další úředníci, zřizovat další úřady vymýšlet další postupy a předpisy...

Nejefektivnější je (jako vždy když není možné určit který postup má vhodný poměr nákladů a výnosů) nevyvíjet naprosto žádnou aktivitu v jakémkoli směru a zjistit kam se systém vydá sám.

Mimochodem mohl by ste v Bruselu zalobovat za skutečnou ekologii? Třeba místo nesmyslné podpory výroby nových aut zdanit šrotování starých v době kdy jsou stále funční a mohli by klidně 10 let jezdit? (Kovu na nové auto se vyplýtvá víc než marginální ušetřené CO2)

Místo šrotovného by se měli rozdávat pokuty za plýtvání zdroji na zbytečnou výrobu.

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

1. 11. 2011 23:51
Rating

Jasani na stoupajicim ratingem CR a koruny jen ukazuje, ze politici zatim moc nepochpopili co rating znamena. Minochodem ty toxicka Hypotéky co zpusobily krizi 2008 mely rating AAA.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 11. 2011 0:01
Re: Rating

Rating je více méně jenom takové ohodnocení pro ty tkerým se nechce platit prostředky za vlastní analýzu a tak si prostě tuhle buď koupí (a nebo když jí někdo nabízí tak podle ní mohou jednat a nemusí)

Je to asi stejně relevantní/irelevantí jako "Zpráva o stavu Unie" který přednese preziden nebo "Bilance hospodaření" kterou vypotí úředníci EU.

(Berou na to ohled jen ti co na to ohled brát chtějí. Problém je že ti co prostředky mají na to obvykle ohled berou, a ti co prostředky chtějí ne... tak pak prostě někdo nepůjčí protože nevěří že dostane prachy zpátky)

A Samozřejmě že měli výborný rating... byli vázány na ty domy které se za ty hypotéky koupily... kámen úrazu- když zabavíte moc domů najednou klesne jejich cena ale stejně je nebude mít kdo koupit. Takže tenhle majetek ztrátu z nesplacené hypotéky nepokryje. Sama o sobě byla každá z těch hypoték naprosto neškodná. Ovšem pokud se sejde příliš neplatičů se stejným ručením je toxická každá forma hypotéky/půčky.

0 0
možnosti
F

fackadluhouska

1. 11. 2011 22:22
zajimave je se podivat

jak investori koukaji na korunu v krizi.

klesa jeji hodnota ci roste kdyz si to porovname si tim strasne spatnym eurem ci jeste horsim dollarem ?

0 0
možnosti
JN

Yesname

1. 11. 2011 22:31
Re: zajimave je se podivat

To jsem zvědavej, jak to ještě někdo vysvětlí. Ale mně to přijde poněkud divný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.