Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RD

RomanDolezal

13. 8. 2010 21:14
Vazeny pane Fajmone

;-D;-D Procetl jsem si par Vasich clanku pane Fajmone a temer mne oslnuje Vase zaujeti kapitalismem a bezedna vira vevolny trh bez regulaci. ;-D Myslim ze jen prave diky jistym regulacim tu neni "ekonomicky" divoky zapad plny kartelovych dohod, danovych uniku a lobbismu. Tedy, jisteze jiste zaujeti pro vec chapu ale nic se nema prehanet. :-) (Omlouvam se ze jsem nereagoval tematicky)

S pozdravem... Dolezal

0 0
možnosti
ZK

SID09

13. 8. 2010 21:20
Re: Vazeny pane Fajmone

Fajmon je mimoň - on vůbec neví která bije. !!;-D

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

29. 4. 2010 0:39
Já bych řekl, že

příčinou problémů Řecka je fakt, že jeho pravicová vláda lhala o stavu svých financí vlastním občanům a těm, s nimiž sdílí společnou měnu, která má dosti podstatné výhody.

Ohledně rozhazovačných sociálních států jen tolik. Faktem je, že v Řecku se ta pravicová vláda věnovala problémům korupce obdobně, jako Vaše strana prostřednictví takových Řebíčků, Jančíků, Řápkových, ... Nevěnuje-li se pozornost demografickému vývoji, efektivní sociální síti a veškerá pozornost je upřena na prožírání veřejných statků, jest na problémy logicky zaděláno. Pravdou je, že korupce, klientelismus a tedy rozkrádání veřejných statků logicky snižuje možnosti státu v oblasti sociální politiky a ekonomiku brzdí. Ovšemže je snadnější svést to na přílišný sociální stát.

Tvrzení, že se nebudeme na sanaci Řecka podílet díky koruně, je zase z říše praktik té pravicové řecké vlády, která Řecko i EU do problému dostala. Budeme se podílet přímo přes MMF a nepřímo přes to euro, ale naplno.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

29. 4. 2010 0:56
Re: Já bych řekl, že

Co se týká té regulace či dokonce přeregulace, víte pokud se lže (jak vidno na pravicové politické reprezentaci Řecka), a nikdo to nepředpokládá, není možné učinit včas jakákoli protiopatření a důsledky nesou všichni. I my, ač euro dosud nemáme. Jeden by spíše řekl, že té regulace (pravidel) spíše dost nebylo. Minimálně měla být možnost kontroly, zda poskytované údaje jednotlivými státy EU jsou pravdivé.

Lhát se nemá ani o našem dluhu bez všech podstatných souvislostí.

Ostatně vzpomínám si, že ODS lhala za někdejší Klausovy vlády o vyrovnaném rozpočtu, když skryla dluhy hromadící se v konsolidační agentuře.

Netuším proč Váš někdejší návrh na zákon o vyrovnaném rozpočtu či nyní zákon o finanční disciplíně či jak to nazýváte, nepovažujete za regulativ. O jejich kvalitě nemluvě.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

27. 4. 2010 13:44
Milý chlapče,

tady přece nejde o druh měny,ale o hospodaření daného subjektu.A bude to ještě horší,až se k tomu dostanou země na Balkáně!Ale to je už jiná opera.Představte si členství a Euro třeba v Albánii...Západ je ovšem naivně nepoučitelný!A proto prohraje..Na východ od Vídně totiž začíná Azie.O tom však v Bruselu nevědí nic!

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.