Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rqmark

27. 5. 2009 21:05
Dluhy x Daně

Pane Fajmone

Prosím Vás, předpokládám že jste pravicově smýšlející člověk. U těchto lidí ovšem bohužel existuje určitý defekt a to jak přemýšlejí o zaplacení dluhu. Ano vše co jste popsal jsou možnosti, ale bohužel elementární a jenom na straně výdajů. Vy potřebujete zvýšit příjmy. Jednoduše řečeno, když se daří a HDP je vysoké, tak se zaprvé platí dluhy a za druhé se ZVYŠUJÍ daně. A to proto, že se tím zvýší příjem do státní kasy a je možno platit dluhy, respektive vytvářet rezervy na horší časy... a k tomu se samozřejmě přičte vše co jste popsal v článku. Problém u pravicových lidí je ovšem v myšlence vyšších daní. Ale ono to opravdu jinak nejde!!! [>-]EU

0 0
možnosti

Mira UL

27. 5. 2009 10:25
Pane Fajmone,

chválím Vaši myšlenku na šetření státními penězi. Proč ale mají být obětí šetření ti sociálně nejslabší - rodiny s dětmi, důchodci, zdravotně postižení?

Vy, pane Fajmone, tvrdíte o sobě, že jste pravicově smýšlející člověk. Tak proč za výkon čestné politické funkce požadujete peníze? Cožpak Vy nejste schopen žít bez finanční podpory státu? Začněte s šetřením u sebe. Sepište u advokáta prohlášení, že odmítáte pobírat peníze od státu, že se o sebe postaráte sám! Smažte v účtárně číslo svého účtu, aby Vám stát nemohl posílat peníze proti Vaší vůli, nevyzvedávejte na poště peníze došlé od státu. Požádejte o totéž kolegy ve Vaší pravicové straně. Řekněte občanům: my jsme na státu nezávislí a pomáháme těm slabším! Dokažte to! Ono utrhnout si od cizích úst nebolí, že pane Fajmone!

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti

Monte Cristo

1. 6. 2009 13:51
Re: Pane Fajmone,

když se řekne A, obvykle se musí říci i B. To co popisujete by ovšem znamenalo, že já do státu ty peníze také přestanu lít. Pak bych s tím souhlasil. Vše co mi nyní hradí stát bych si pak mohl koupit na komerční bázi. Zdravotní pojištění, peníze na důchod atd. Jenomže na tuto variantu by hodně lidí nepřistoupilo, protože jsou peněžními příjemci (od státu). Já jsem peněžní dárce.

Nemůžete po někom chtít jen půlku věci. Pak jste neseriozní nebo tomu nerozumíte.

montecristo@atlas.cz

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

27. 5. 2009 8:45
to je ještě optimistické

Nově emitované dluhopisy mají vyšší úrok (jinak by byly neprodejné). V r. 2009 se zaplůatí na úrocích už 58 miliard Kč. Dále stát musí letos vyplatit dluhopisy za 170 miliard Kč (znovu si půjčit). Rozpočet s deficitem 170 miliard Kč počítá s výnosy z prodeje majetku a nepočítá s nárůstem sociálních výdajů (růst nezaměstnanosti je podceňován). Skutečný deficit se přiblíží 300 miliardám Kč (něco se možná ušetří zastavením výstavby dálnic, takže o to míň) . Větším nebezpečím je však, to že dluhopisy nikdo nekoupí. To žádná perestrojka nevyřeší. Koho zajímají čísla: http://vasicek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=70155

0 0
možnosti

editi

27. 5. 2009 8:22
Ano správně,

pak až bude 50% nezaměstnanost, tak určitě bude mít stát na to, aby měl na výdaje do školství, na policii, pro zdravotníky atd. Tak takovýhle článek může napadnou opravdu jenom trubku.;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

rezjir

27. 5. 2009 7:01
No alespoň o tom dluhu víme dopředu

o skrytém deficitu ve výši 22% a 12% HDP v posledních dvou letech Klausovy vlády dodnes toho mnoho nevíme. Ale platí, že to tunelování mělo větší rozměry než ten deficit státního rozpočtu ve výši 150 mld. A také platí, že mezi přírůstkem státního dluhu a rozměrem deficitu státního rozpočtu v roce předešlém je jistý rozdíl, jak jsme se mohli přesvědčit letos i v letech minulých.

0 0
možnosti

hekp

26. 5. 2009 23:54
mladí voličové

 Vidím jeden háček, možná si ta dnešní mládež řekne, kašlem na vaše dluhy a začne hlasovat nohama. A sbalí svých pět švestek a opustí českou kotlinu.

 

0 0
možnosti

Wolf778

27. 5. 2009 2:41
Re: mladí voličové

Otázka je, kam půjdou, protože pro našince atraktivních a zároveň málo zadlužených zemí na světě mnoho není...

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.