Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ADNS

aby diskuse neměly sysl

30. 9. 2011 8:27
A co na to Nigel Farage?

0 0
možnosti
H

hafusak2

28. 9. 2011 19:36
Nějak jste mne nepřesvědčil:

Pokud krachnou banky, které jsou na tom špatně, alespoň se uvolní místo těm schopnějším. Když si vzpomenu, kolik se u nás napumpovalo do bank po krachu pravicového hospodaření v 90-tých letech, to byl děs a následky pociťujeme dodnes. Že by banky pronikavě zdražily své služby, tomu moc nevěřím - přece jen je tu tržní prostředí a konkurenční boj jim nedovolí moc si vyskakovat. A na závěr: Pokud by navíc získané peníze byly používány pro dotace na potřebné věci v členských státech, vidím to spíše kladně.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

28. 9. 2011 22:36
Re: Nějak jste mne nepřesvědčil:

konkureční boj jim nedovolí si vyskakovat... no to je možná pravda ale když tu daň budou platit všichni tak kde je jaká konkurence že? tohle bude v podstatě rovnoměrné navýšení všude mimo těch pár internetových bank které defacto nemají nikde stálé sídlo a něčím jako daně se zatěžovat nemusí.

ˇříkat si že daň kterou budou muset platit "všechny seriózní" banky se nepromítne na cenách z důvodu konkurence je poněkud nesmyslné. to bude prostě plošné zdražení.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

28. 9. 2011 14:50
No, od toho tam jste, abyste hlasoval proti.

A taky by neškodilo se přihlásit do diskuze a od plic jim vysvětlit, co je tohle za nesmysl.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

29. 9. 2011 11:11
Re: No, od toho tam jste, abyste hlasoval proti.

R^ ....vždycky jsem si myslel, že europoslanec = darmožrout, tak nám ukažte, že za ty peníze aspoň tentokrát něco dostanem.;-)

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

28. 9. 2011 14:40
První ovoce Lisabonu

Já do EU nechtěl. Dost by mne zajímalo, kdo vlastně chtěl ten vstup do EU. Dle mých soukromejch statistik, chtěla do EU tak asi 1/3 mých známých. Furt si myslím, že to slavné referendu bylo poupraveno. To samý s LISABONEM. Každej i podprůměrně vzdělanej organgután věděl, že podpisem pod Lisabon přijdeme o suverenitu, zakotvenou v Ústavě. Pouze Ústavní soud včela s Rychteským to nevěděl. Teď sklízíme ovoce Lisabonu, máme tzu první EU daň. Já bych tedy  navrhoval, aby EU daně a EU odvody nejprve platili ti, kteří se tak hystericky cpúali do EU a vyhrožovali Klausovi "trestem smrti" pokud nepodepíše Lisabon

0 0
možnosti
ZH

Zani

28. 9. 2011 13:22
Spíš pohnat k odpovědnosti.

Já jsem taky proti poplatkům, s nějakým minipoplatkem z toho vyjdou sakra lacino. Makléř by měl sedět v práci na elektrickým křesle, který by po třetím prodělečným obchodu automaticky ukončilo jeho pobyt v tomto slzavém údolí. Myslím, že by kurzy jenom stoupaly. :-)

Pro milou pěnici: Mě je fuk, jaký poplatky bude kdo platit makléřům, já s nima nemám a nechci mít nic společnýho. Ale platím daně, a nechci neustále zachraňovat banky co dělaj nějaký hazardní nesmyslný kšefty. Mělo by se zásadně oddělit investiční bankovnictví od toho obyčejnýho. Fyzicky oddělit, aby se ztráty z burzy neprojevily v mejch poplatcích. To by byl skutečný pokrok.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

28. 9. 2011 22:40
Re: Spíš pohnat k odpovědnosti.

Nj ale pak by se vám na obyčejné bankovnictví valná většina lidí vykašlala. A nebo by ste platil tak 5x větší pálky na poplatcích než dnes.

Nereálné.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

28. 9. 2011 12:39
...

Nevím, zda bych pro to hlasoval. Nicméně zdanění určitých operací mi připadá jako prospěšné. Například jde o spekulaci na pokles hodnoty cenných papírů i komodit.

Dále by se mohli daňově odlišit transakce, které vytvářejí paniku od transakcí, které vytvářejí stabilitu. Takže při panickém výprodeji v době vysokého poklesu by prodejní pokyny zdaněny mohly být.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

28. 9. 2011 14:48
Re: ...

O tom, co jest spekulací na pokles a co nikolivěk, bude rozhodovat KDO?

Vy, uliční výbor strany, Baroso?

Nebo k tomu zřízený mezivládní komitét?

0 0
možnosti
P

pěnice

28. 9. 2011 12:10
To ale nepřispějí banky,

ale my všichni, protože pak nám zvednou poplatky. Toho Barrosa bych vypráskala bičem, aby ho takové nápady přešly. Ale není se co divit. Vymysleli EU, tam u koryt za neskutečné peníze vymýšlejí hlouposti a budou odírat lidi, kteří živí domácí politiky, nepřizpůsobivé, a možná jim něco zůstane pro rodinu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.