O kumulaci funkcí a hře na schovávanou

Pan předseda ČSSD Hamáček si stěžuje, že na jednání o nedůvěře vládě chyběli opoziční poslanci. Kromě zjevné absurdity své péče o disciplínu opozice by si také měl udělat pořádek ve svých řadách.

Podle včerejšího zápisu o hlasování v opozičních řadách mnoho absencí nebylo (3 nezařazení, jeden Pirát). V ČSSD, která by měla hájit svou vládu (ano, je to tak, jste členi, je to Vaše vláda a tvařte se u toho, jak chcete), chyběli 3 z 15 poslanců.
Pan Běhounek doprovázel Zemana… nesmysl, ale budiž… paní Valachová nevím, ale zaujal mě pan Votava, který se netají tím, že by rád z vlády pryč. Že by se blýskalo na lepší časy a bylo někde zrnko odvahy v dnešní ČSSD? Co tedy zdržuje tohoto pána, aby projevil svůj názor veřejně?
Na webu najdete program schůze zastupitelstva Stříbra, které panu Votavovi zabránilo zajet do Prahy hlasovat o vládě. Jak sami vidíte, vše podstatné a spěchalo to, nešlo přeložit.
Úvodní protokolární část
Kontrola plnění úkolů
Majetkoprávní úkony
Finanční a rozpočtová opatření
Závěrečný účet města Stříbra
Vystoupení z DSO Mikroregion Hracholusky
Vystoupení z o. p. s. Geoloci
Různé – problematika vzniklá v období přípravy jednání zastupitelstva města
Diskuse zastupitelstva s občany města
Usnesení a závěr
Zastupitelstvo začínalo schůzi v 17:00 – jasně, že pan Votava nemohl být ráno v Praze. Není zatím zápis, tak nevím, kdy skončilo, ale mám pocit, že to do hlasování ve Sněmovně nad ránem 27. 6. stihnout šlo.
Jen kdyby se chtělo… ale ono se nechtělo. Kumulace funkcí je extrémně pohodlná věc. Za obě funkce se dá schovávat, podle toho, před čím právě utíkáte.
Dole jen pro zábavu přikládám diskusi z Twitteru (je to veřejná síť, diskusi s poslancem tedy považuji za veřejnou).
Fajn, beru, je neuvolněný starosta, plus bod. Už druhý. Ale nestačí mi to. I tak totiž zůstává faktem, že bere plat poslance (nejde vůbec o jeho výši, jde o závazek vůči veřejnosti/voličům). Přitom jaksi chyběl na poměrně podstatném hlasování.  Navíc pan Votava má názor, který se bál říct v moment, kdy mohl něco znamenat. Má takový poslanec smysl? Reprezentuje voliče? Neměl by si umět lépe uspořádat čas a pokud to nejde, vybrat si, co vlastně chce dělat?
Martin Fafílek
@VotavaVaclav líbí se mi, jak statečně jste si vybral priority, pane poslanče. Máte na programu vystoupení z DSO mikroregion Hracholusky, co je proti tomu hlasování o vládě ve Sněmovně. Nestydíte se? Jeden důvod, proč volit @cssd?
Václav Votava
Asi jste nezaregistroval ostatní body zastupitelstva, především Závěrečný účet města za rok 2018. To jenom pro pořádek.

Martin Fafílek
To nešlo přeložit, jasný.

Martin Fafílek
Dívám se na hlasování o nedůvěře a nestihl jste to. Závěrečný účet Stříbra je asi složitý. Kumulace funkcí taky. Který plat za červen vrátit do eráru se nabízí...

Václav Votava
Máte holt starosti, jsem neuvolněný starosta

Martin Fafílek
Prostě mi vadí , že se platí za práci, kterou neděláte. U nás na firmě by to třeba nešlo. Vy se za to fakt vůbec nestydíte? V TV jste neviděl, že krásně stíháte dojet na hlasování?

Václav Votava?
Ne nestydím se, dělám obě práce. Vy možná 8 hodin denně a máte soboty a neděle volné. Já určitě ne. Ale je zbytečné Vám cokoliv vysvětlovat. Mějte se fajn a přijeďte se někdy podívat do Stříbra.

Martin Fafílek
Neděláte. Hezký den.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Fafílek | čtvrtek 27.6.2019 20:22 | karma článku: 10,70 | přečteno: 329x