StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

Česká televize po pětici soutěžících dam odtajnila i druhou polovinu startovního pole.

K Martině Ptáčkové, Martě Dancingerové, Chili Ta Thuy, Janě Paulové a Lucii Vondráčkové přibyla pětice mužů z oblasti sportu, herectví a zpěvu. Vůbec poprvé bude mezi účastníky handicapovaný aktér.

Budou muži rovnocenými soueři ženám? Pojďme si představit pánskou pětku letošní řady:

Patrik Hartl (47)
Patrik je mistr pera a režisér. Jeho divadelní hry se těší velké oblibě diváků a jeho knihy zdobí nejednu domácí knihovnu. Sám říká, že strávil třicet let u notebooku a je tedy otázkou, jak na tom bude s pohybem a rytmem. Mým očekáváním je výkon ve slabší polovině startovního pole, ale Patrik může pozitivně překvapit. V soutěži jistě sehraje svou roli i sympatie.

Oskar Hes (25)
Oskar je zástupcem nové generace herců. Přes svůj nízký věk už dostal poměrně významné role, například ve filmu Bratři, v minisérii Iveta nebo Král Šumavy: Fantom temného kraje. Je úspěšný i na divadelním poli. K tanci by mohl mít blízko, jeho otcem byl Richard Hes, zakladatel skupiny UNO, tanečnicí byla i jeho maminka. Objeví se taneční vlohy i u Oskara? Oproti ostatním má výhodu ve svém mládí i v tom, že taneční prostředí určitě zná od svých rodičů. Mohl by patřit mezi favority soutěže.

Ondřej Ruml (42)
Ondřej je hudebník a zpěvák. V roce 2008 obsadil druhé místo v X faktoru. Objevuje se v muzikálech. Samozřejmě bude mít cit pro rytmus, ale jak na tom bude s pohybem? Těžko odhadnout, někteří zástupci zpěvu byli velmi dobří (Tereza Černochová), jiní totálně propadli (Bohouš Josef). Něco mi napovídá, že pro něj bude lepší standard než latina a celkově bude někde uprostřed startovního pole.

Jiří Ježek (49)
Jiří je úspěšný spotovec, cyklista paralympionik. Získal celkem šestkrát olympijské zlato, je šestinásobným mistrem světa, mistrem Evropy a čtyřnásobným vítězem Světového poháru. Je zvyklý na tréninkovou dřinu. Je prvním účastníkem s handicapem. V deseti letech přišel při autonehodě o svou pravou nohu. Upřímně si nedokážu dobře představit, jak moc bude v tanci limitován a nakolik se to projeví v kvalitě tance. Na jeho straně budou sympatie diváků a je pravděpodobné, že právě kvůli nim dojde daleko.

Filip Blažek (50)
Matěj z Nesmrtelné tety, kapitán Pražák z Případů 1. oddělení, to jsou asi dvě nejslavnější Filipovy role. Jako herec má určitě pohybovou průpravu, ale ta není v tanci až tak směrodatná. Filipovi by také měly více sedět standardní tance, v latině u něj očekávám větší rozevlátost se slabší technikou. Předpokládám výkony v polovině startovního pole, ale Filip může příjemně překvapit. Frak mu bude hodně slušet a to by mu mohlo získat sympatie u divaček.

Jak si povede desítka soutěžících v letošní řadě StarDance? Na to si počkáme půl roku do 19. října. Zhruba od půlky července bude čekat účastníky náročný program tréninků s jejich tanečními polovičkami, aby po čtvrt roce intenzivní dřiny ukázali na parketu to, co se stihli naučit.

Každopádně už teď jsou všichni vítězi, protože jen ten, kdo měl kdy s tancem a tréninky co do činění, ví, jak těžká práce všechny čeká a že si každý z desítky účastníků zaslouží úctu a obdiv, že do toho šel.

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2024

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Fabera | středa 17.4.2024 17:01 | karma článku: 14,01 | přečteno: 354x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74

Petr Fabera

StarDance XII - 8. večer

3.12.2023 v 12:35 | Karma: 33,06