Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

StarDance VII - 4. večer

Zábavná soutěžní taneční show StarDance pokračovala čtvrtým večerem ve znamení muzikálů, kdy soutěžním párům dělali "křoví" další tanečníci - company.

Před týdnem předvedly soutěžní páry latinsko-americký jive a standardní waltz. Další večer se nesl ve znamení muzikálů a tanců cha-cha a quickstep. Před týdnem opustil soutěž pár Rosťa Osička a Romana Motlová. Hodnocení poroty je umístilo až na konec pořadí a hlasování diváků verdikt poroty nezměnilo.

Třetí večer, jak jsem už předeslal, byl muzikálový, kde soutěžní páry byly součástí skupinové choreografie jako hlavní aktéři. Osm párů se podělilo stejnou měrou o obě skupiny tanců a u všech skutečně byla poznat velká snaha. I u Lukáše Pavláska, který se snad definitivně rozhodl opustit pozici komediantství a začal se skutečně věnovat tanci. Kdo soutěž opustil jako třetí na osmém místě? Jaké výkony byly k vidění? Pojďme na hodnocení.

 

Leona Machálková & Michal Necpál
cha-cha (Respect - Blues Brothers 2000)

Leona tentokrát předvedla o něco slabší výkon než v předchozích večerech. Na mé hodnocení to ale nemá, ba ani nesmí mít žádný vliv, rozhoduje vždy aktuální výkon. Leona byla pomalejší, chyběla jí patřičná energie, ostrost pohybů a nepropínala kolena. Rytmické problémy nebyly, ale očekával bych víc. Janu Révaiovi chyběla energie, Tatiana Drexler vytkla špatné postavení těla, Zdeněk Chlopčík ocenil pohyb pánve a rovněž vytkl nepropnutá kolena. Porota udělila za první tanec večera známky 7, 5, 4 a 5, má známka by byla blíže k horní hranici rozptylu poroty.
     6
 

Marie Doležalová & Marek Zelinka
quickstep (Cabaret - Cabaret)

Opět, jak už je u tohoto páru zvykem, šlo o živé a hravé vystoupení. Narozdíl od předchozích tanců tentokrát tanec převažoval nad scénkami a ejhle, bylo to jedině dobře. Po technické stránce se dá vytknout velice málo, snad jen chvilkami držení těla. Celkově šlo o opravdu výborný výkon, který oceňuji. Celý tanec mě bavil a výkon pohladil mou taneční duši. Tatiana Drexler uvítala, že ve quickstepu bylo o hodně víc tance a Zdeňkovi Chlopčíkovi se líbily figury i technika. Porota tanec ocenila známkami 8, 7, 8 a 7. Myslím, že mohla jít ve svém hodnocení klidně i výš, já bych tanec hodnotil příznivěji.
     9

Radek Banga & Tereza Bufková
cha-cha (I'm looking for something, baby - Dream Girls)

Před týdnem předvedl Radek velmi slušný waltz, a tak jsem se zájmem očekával jeho latinskou čaču. Radek mě tentokrát trochu zklamal. Energie v jeho tanci byla, ale tvrdé pohyby, špatné nášlapy i technika, poskoky v přeměnách, neodtančená, ale doslova odchozená chůze zkazily celkový dojem. Radek Balaš měl problémy s Radkovou dolní částí těla, Zdeněk Chlopčík ocenil energii a vytkl špatnou techniku a nášlapy. Radek s Terezkou si u poroty vytančili známky 7, 6, 6 a 5, má známka by se shodla se Zdeňkem Chlopčíkem.
     5

Jitka Schneiderová & Marek Dědík
quickstep (Sparkling Diamonds - Moulin Rouge)

Bohužel, potvrdilo se, že standard je u tohoto páru horší než latina. Zatímco u jivu Jitka stíhala rytmus bez problémů, tentokrát tančila quickstep víceméně jen na slow kroky a ještě občas zaostávala za hudbou. Měla příliš vysoké nášlapy a v pivotách působila toporněji. Celkově technika byla ucházející, ale postrádal jsem víc lehkosti. Tatiana Drexler viděla neplynulé přechody, Radek Balaš poctivé tancování. Předvedený výkon si vysloužil známky 8, 7, 9 a 8. Na můj vkus byly známky příliš vysoké až nezasloužené. Má známka by byla o stupínek níže než u Tatiany Drexler.
     6

Lukáš Pavlásek & Lucie Hunčárová
cha-cha (Day Tripper - Let It Be)

I tentokrát nelze Lukášovi upřít snahu, stejně jako ho nelze podezřívat, že by uměl tančit. Květinové dítě s růžovými lennonkami se místy lehoulince ztrácelo. Na druhou stranu lze ocenit pasáže, v nichž Lukáš stál na místě. O technice se nedá vůbec mluvit, ale tentokrát už byl patrný posun ve vnímání rytmu. V přeměnách poskakoval, chyběla ostrost. Zdeněk Chlopčík podotkl, že si Lukáš počítal správně, ale nohy šly jinak. Jan Révai poznamenal, že Lukáš opět překvapil. Pár si za tento tanec odnesl známky 5, 4, 2 a 4, má známka by byla shodná se soutěžní částí poroty.
     4

Marek Taclík & Martina Marková
quickstep (Nowadays - Chicago)

Marek působil sebejistým dojmem, bohužel, jen dojmem. Ocenil bych zařazení charlestonu, ale jinak vystoupení nebylo z nejlepších. Marek měl problémy s rytmem, technikou, držením těla, kdy měl neklidný vršek. Ve vystoupení bylo poměrně málo quickstepu, většinou se opět hrálo, a to je škoda. V polka hopsech se pár rozpadal a docházelo ke krokovým nepřesnostem a nesynchronnosti s partnerkou. Jan Révai poznamenal, že si to Marek užil a Radek Balaš viděl jen kousíčky quickstepu a výpadky z rytmu. Porota ocenila Markovu snahu známkami 7, 5, 4 a 4, má známka by byla shodná s Tatianou Drexler.
     5

Kateřina Cajthamlová & Petr Čadek
cha-cha (He's a Dream - Flashdance)

Kateřina by rozhodně nemohla hlavní hrdince z Flashdance konkurovat. Chybělo jí nasazení, energie, drive. Cha-cha má být ostrá, kdežto zde byla pomale kulatá. Nedotažené pohyby v kombinaci s přísuny místo kroků v přeměnách - objevila se sporadicky i poskočení - učinila tento tanec poněkud těžkopádným. Tanci chyběl šmrnc, náboj. Tatiana Drexler si všimla pokrčených kolenou a Zdeněk Chlopčík vzrušeným hlasem opakoval nebyla to cha-cha, nebyla to cha-cha. Kateřina s Petrem si odnesli za svůj tanec známky v hodnotách 6, 6, 3 a 4, má známka by se pohybovala uprostřed.
     5

Leoš Mareš & Katarína Štumpfová
quickstep (We go together - The Grease)

Leoš Mareš jako Danny Zuko z muzikálu Pomáda nepřesvědčil. Jeho výkony mají kontinuální sestupnou tendenci. Energie má dostatek, ale technické prohřešky kvalitu srážejí. I zde mohu ocenit zařazení charlestonu, ale to je vše. Rytmické výpadky, špatné držení v páru i držení těla, ledabyle provedené polka hopsy. Chápu, že pro Leoše je těžké, stejně jako pro ostatní, naučit se techniku, ale zde jsem měl pocit, že na techniku, která je nedílnou a jednou z hlavních součástí správného tance, rezignoval. Zdeněk Chlopčík označil tento tanec jako nejlepší quickstep (Zdeňku, opravdu?), Radek Balaš pronesl, že to bylo hezucký, Tatiana Drexler si všimla shrbení a padajících rukou a Jan Révai doslova poznamenal "V páru jsi tvrdší, ale holkám to vadit nebude". Předvedený výkon ocenila porota, dle mého názoru přeceněnými známkami 8, 7, 9 a 9. Po delším váhání mezi dvěma sousedními známkami bych se přiklonil vzhledem k živosti ke známce vyšší, shodné s Tatianou Drexler.
     7

  Ve čtvrtém večeru se proměnil ve zlého muže Radek Balaš, protože tato vystoupení jsou přímo z jeho oboru, a tak se měl oč opřít. Přišlo mi, že tentokrát porota nebyla stoprocentně neutrální a že tanec Marie Doležalové zůstal nedoceněn, zatímco Jitka Schneiderová a Leoš Mareš dostali lepší známky, než si zasloužili, ale je to čistě můj subjektivní dojem.

 

Porota svými známkami určila následující pořadí:

133
232
330
424
521
620
719
815

 

Hlasování diváků rozhodlo, že se po čtvrtém večeru loučí se soutěží pár Kateřina Cajthamlová a Petr Čadek.
 

Příští týden uvidíme valčík a salsu.

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2015

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fabera | pondělí 9.11.2015 8:30 | karma článku: 23,19 | přečteno: 2691x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 382x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4180x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1555x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Přes 200 škol na Slovensku dostalo výhrůžky pumovým útokem, úřady reagují

7. května 2024  13:05

Více než 200 škol na Slovensku dostalo výhrůžky pumovým útokem, informovalo slovenské policejní...

Mistrovství v hokeji ovlivní Prahu i Ostravu. Dopadne na dopravu i bezpečnost

7. května 2024  13:04

Praha a Ostrava se skoro na tři týdny promění na hlavní města světového hokeje. Od pátku 10. května...

Proti euru, Green Dealu i migračnímu paktu. Co říkají eurolídři před volbami

7. května 2024

Premium Přesně za měsíc se v Česku otevřou volební místnosti a lidé vyberou 21 europoslanců, kteří je...

Putin se na inauguraci ujal dalšího mandátu, vybere nového premiéra

7. května 2024  10:11,  aktualizováno  12:56

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájil svůj pátý mandát v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik