Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

StarDance VII - 3. večer

Třetím večerem pokračovala zábavná taneční soutežní show StarDance, aneb Když hvězdy tančí. Tentokrát páry tančily na české skladby či texty.

Minulý týden páry tančily latinsko-americké paso-doble a standardní slowfox. V tomto večeru se páry předvedly v rytmu jivu a waltzu. Minulý týden opustil soutěž první pár, Lucie Dvořáková a Michal Kurtiš. Tento večer byl ve znamení překvapení. Prvním milým překvapením byla čeština v hudebním doprovodu a párům to evidentně svědčilo. Druhým milým překvapením bylo patrné zlepšení u všech párů až na drobné výjimky. Třetím překvapením, které by se mohlo rovnat menšímu šoku bylo, že Lukáš Pavlásek skutečně tančil.

Po třetím večeru soutěž opustí další pár. K tomu kromě známek od poroty slouží především hlasování diváků, kteří mají hlavní slovo. Který pár si po třetím večeru odnesl Černého Petra a jaké výkony páry předvedly? Pojďme na hodnocení:

 

Rosťa Osička & Romana Motlová
waltz (Už z hor zní zvon - Amazing Grace)

Rosťa se, bohužel, nepochlapil. Dokonce se dá říci, že netančil. Snahu mu v žádném případě upřít nelze, avšak značné problémy s rytmem, kdy šel do hudby snad pouze několikrát, absence techniky, statičnost, kdy po velkou část tance buď stál nebo klečel a v pózách nahrbení nad partnerku znamenalo velmi slabý výkon. Jediným plusem bylo změkčení paží. Jan Révai podotkl, že Rosťovi by Fred Astaire záviděl, jak mu sluší frak, ale to je vše. Radek Balaš neviděl jediný krok do rytmu, Zdeněk Chlopčík prý jeden viděl. Tatiana Drexler poznamenala, že je vděčná, že se Rosťa v mládí rozhodl pro box. Porota se vzácně shodla a za předvedený výkon udělila čtyřikrát stejnou známku - 3, 3, 3 a 3, má známka by byla o stupínek horší.
     2

 

Marie Doležalová & Marek Zelinka
jive (Jahody mražený)

Hravý tanec, bláznivé kostýmy, to už tak nějak k této dvojici patří. Jejich vystoupení jsou zábavná, nicméně je zapotřebí hodnotit nejen nápaditost, ale především taneční výkon, a ten byl tentokrát o něco slabší. Marii chyběla lepší práce nohou, při jivové přeměně místo vyšlapání krůčků poskakovala a celkově působila těžkopádným dojmem. Ač bylo vystoupení rytmické, tentokrát jako by Marii chyběla energie. Radek Balaš viděl ucelené číslo a Tatiana Drexler kladla důraz na větší pozornost v technice a že by Marie měla víc dbát na základní elementy. Porota tento tanec ocenila známkami 7, 6, 8 a 5, má známka by se shodla s Tatianou Drexler.
     6

 

Radek Banga & Tereza Bufková
waltz (Ne, Maestro - Il Maestro di violino)

Waltz v podání Radka a Terezy byl éterická balada. Nádherný příběh, ale přeci jen převládalo hraní nad tancem. U Radka mi vadila tvrdá kolena a topornější točky. Nicméně tento pár má velmi slušný potenciál, byť začíná za špičkou poněkud zaostávat. Radek se dokázal ukáznit, a to celému výkonu jedině prospělo. Nyní by to chtělo zapracovat trochu na ladnosti pohybů. Zdeněk Chlopčík ocenil atmosféru tance, vadil mu neklid Radkova vršku těla a neplynulý pohyb. Jan Révai byl okouzlen. Porota udělila známky 9, 7, 8 a 8, má známka by byla shodná s Tatianou Drexler.
     7

 

Marek Taclík & Martina Marková
jive (To máme mládež - Let's Have a Party)

Z Marka přímo vyzařovala energie. Hravý jive byl pro Marka zkouškou, kterou zvládl se ctí. Technika byla místy velmi slabá a opět Marek tanec víceméně zahrál, ale i zde bylo patrné zlepšení oproti úvodní sambě. Radek Balaš nešetřil barvitým přirovnáním, kdy na adresu páru pronesl "odšpuntovali jste ohňostroj hravosti". Zdeněk Chlopčík si, stejně jako já, všiml hravosti, energie a nedostatku techniky. Porota výkon ocenila tabulkami s čísly 7, 6, 7 a 7, má známka by se shodla opět s Tatianou Drexler.
     6

 

Leona Machálková & Michal Necpál
waltz (Lásko prokletá)

Úchvatné vystoupení, které by sneslo i přísná soutěžní měřítka. Příběh plný vášně musel okouzlit snad každého. Leona měla techniku na velice slušné úrovni, ačkoliv se u ní občas objevil příliš vysoký nášlap. Další viditelný technický prohřešek byl v postupovém kroku, kdy místo vyšlapání krůčků poskočila - to je typická chyba všech začátečníků. Rytmika, energie, dynamika, nic z toho tanci nechybělo, přesto je stále ještě co zlepšovat. Jan Révai si vystoupení užíval a Tatiana Drexler považovala tanec tohoto páru za technicky nejlepší, jaký byl letos k vidění. Známky od poroty dosáhly na hodnoty 9, 8, 9 a 8, má známka by byla shodná se soutěžní částí poroty.
     8

 

Leoš Mareš & Katarína Štumpfová
jive (Jedeme dál)

Vystoupení plné energie, které mělo pár nedostatků. Leoš poněkud ubral ze své vysoké úrovně a ačkoli byl rytmický, nevyvaroval se pár zásadních chyb. Místo jivových přeměn se objevily poskoky, navíc v rozkročení, takže technicky byl jeho výkon slabší. Ke konci tance jako by Leošovi docházel dech a vypadl z rytmu. Musím se vyjádřit ještě k něčemu, co nemá vliv na mé hodnocení, a to Leošův kostým. Latinský vršek s průhlednými rukávy a k tomu džíny a tenisky? Jednak je to nevhodná kombinace a jednak se v teniskách musí latina tančit špatně. Zdeněk Chlopčík si všiml ztráty koncentrace a výpadků v rytmu ke konci tance, Tatiana Drexler viděla stoprocentní energii. Jive vynesl tomuto páru známky 9, 8, 8 a 8, má známka by byla vzhledem k technickým prohřeškům o stupínek nižší.
     7

 

Kateřina Cajthamlová & Petr Čadek
waltz (To mám tak ráda - Je suis malade)

Paní Kateřina se ve waltzu našla. Pomalý standardní tanec je pro ni to pravé ořechové. Řekl bych, že to bylo její zatím nejlepší vystoupení v letošní StarDance. Rytmika a plynulost tento tanec ozdobily. Občas se vyskytly vysoké nášlapy, ale víc mi vadilo držení těla, Kateřině stále padala hlava dolů a vystoupení by slušelo víc dynamiky. Radek Balaš shledal Kateřinu elegantní a zmínil posun v tanci odněkud někam, Jan Révai poznamenal, že se rozsvítila a změkčila pohyb. Předvedený výkon ocenila porota známkami 7, 6, 8 a 7, má známka by oscilovala uprostřed.
     7

 

Jitka Schneiderová & Marek Dědík
jive (Na ptáky jsme krátký)

Nádherné živé vystoupení plné energie, dynamiky a technicky na velmi slušné úrovni. Místy by mohla být Jitka odlehčenější, ale jinak je máloco, co by se dalo vytknout. Snad jen bez vlivu na hodnocení nevyrovnanost páru ve standardních a latinsko-amerických tancích. Jive byl o tanci, slowfox před týdnem o scénce. Jednoznačně tímto způsobem dál i ve standardu! Tatiana Drexler řekla, že to bylo velmi dobře zvládnuté a Jan Révai jen připomněl, že všichni jsou o třídu výš. Porota udělila vysoké hodnocení, kdy k maximu chyběl jediný bodík - 10, 9, 10 a 10, má známka by byla přeci jen o malý kousek nižší.
     8

 

Lukáš Pavlásek & Lucie Hunčárová
waltz (Málo mě znáš - Mull Of Kintyre)

Lukáš šel do sebe. Odhodil komediantství a rázem se mohl daleko víc soustředit na samotný tanec. Jednoznačně největší překvapení třetího večera. Lukáš se trefoval do taktu sice nepravidelně, technicky nebyl nijak zdatný, ale především z něj sálala mohutná snaha. Zcela právem neskončil tentokrát poslední. Jen tak dál! Zdeněk Chlopčík viděl diametrálně odlišný výkon od pasa, Radek Balaš viděl náznak tance, Tatiana Drexler snahu, stejně jako Jan Révai, který navíc výkon označil za poděkováníhodný. Lukáš s Luckou si u poroty vytančili známky 5, 4, 6 a 5, shodl bych se s Tatianou Drexler.
     4

 

Porota svými známkami určila následující pořadí:

139
234
333
432
528
627
726
820
912

 

Hlasování diváků rozhodlo, že se po třetím večeru loučí se soutěží pár Rosťa Osička a Romana Motlová.
 

 

Příští týden uvidíme v latině tanec cha-cha a ve standardu quickstep, tentokrát v muzikálovém večeru.

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2015

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fabera | pondělí 2.11.2015 8:30 | karma článku: 26,23 | přečteno: 5434x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 382x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4180x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1555x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, zabila dvacet členů Hamásu

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:29

Izraelská armáda ráno oznámila, že její jednotky operují v některých oblastech na východě Rafáhu v...

Na D7 před Prahou bourala tři auta, hasiči kvůli dešti řešili desítky událostí

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:05

Hasiči kvůli silnému dešti a bouřkám řešili v pondělí a v noci na úterý desítky událostí. Často...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik