Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

StarDance VI - semifinálový sedmý večer

V šestém večeru se rozloučili se zábavnou soutěžní taneční show StarDance Matěj Ruppert a Alice Stodůlková.

Poslední trojice soutěžících v semifinálovém klání předvedla zbývající tance, které ještě netančila. Imrich Bugár s Jitkou Šorfovou a Taťána Kuchařová s Janem Onderem předvedli paso-doble, Anička Polívková s Michalem Kurtišem pak standardní slowfox.

Jako druhé tance předvedly dva prvně jmenované páry tango a zbývající pár latinsko-americký jive. Druhé tance byly tancem "na poslední chvíli", kdy se skladbu dozvídají až v průběhu přenosu a na přípravu, choreografii a nácvik mají zhruba pouhých dvacet minut. Páry samozřejmě dopředu tance trénují, mají tedy prvky a fragmenty, které do tance na poslední chvíli zařadí, ale vymyslet a nacvičit choreografii, poskládat jednotlivé prvky za sebou tak, aby vše ladilo s hudbou za pár minut je velice těžkou záležitostí. Jak si tedy vedly páry v předposledním večeru a boji o finále?

 

Imrich Bugár a Jitka Šorfová (Paso-doble - We Will Rock You)

Paso-doble na pomalou skladbu bylo pro Imricha dobrou volbou, ale i tak měl v potřebných místech příliš pomalé nohy. Postrádal jsem větší napětí v těle a emoční prožitek, který k pasu-doble bezpochyby patří. Určitě kladem je, že Imrich nevypadl z rytmu, prvky pasa zvládl celkem slušně, ale přeci jen to chtělo více tančit než jen chodit a atletické pohyby převést do taneční podoby. Tatiana Drexler Imricha pochválila, Radek Balaš oceňoval kostým a kritizoval rytmické chybičky. Porota za tanec udělila známky 6, 7, 7 a 5, má známka by byla 6.

 

 

Anna Polívková a Michal Kurtiš (Slowfox - Down My Avenue)

Slowfox v podání Aničky a Michala byl nádherný. Neměl sice v sobě tak velký náboj jako jejich tango nebo waltz a jejich tanec byl přerušován odbíháním Michala k malířskému plátnu, ale v těch chvílích kdy se tančilo, ukázala Anička ohromně ukázněný výkon. Dokázali pohybem zaplnit prostor a technika Aničky byla na velice dobré úrovni. K celkovému dojmu chybělo jen lépe udržet kontakt v páru a trochu více uvolnit Aniččin vršek těla. Jan Révai prohlásil, že každým kolem jde tanečně pár nahoru a chyběl mu Aniččin úsměv. Zdeněk Chlopčík chválil práci chodidel a vytýkal strnulejší vršek. Porota ocenila výkon tabulkami s čísly 9, 9, 9 a 9, má známka by byla shodná 9.

 

 

Taťána Kuchařová a Jan Onder (Paso-doble - Espana Cani)

Velice dobrý výkon v podání Taťány a Honzy. Napětí v těle, energičnost, krásné paže, to vše charakterizovalo celý tento tanec. Všiml jsem si drobného zaváhání a i když tanec poslepu je daleko obtížnější, bylo to možná i trochu zbytečné. Ačkoliv byl tanec na velmi dobré úrovni, něco mi v něm chybělo. Emocionální náboj a z toho důvodu nemohu dát maximální známku. Tatiana Drexler ocenila výkon a nechápala šátek přes oči s tím, že byl z tanečního hlediska zbytečný. Radek Balaš ocenil vzájemnou empatii, že tančí spolu a ne vedle sebe a zlepšující se choreografie. Porota předvedený výkon ocenila známkami 10, 10, 10 a 9, má známka by byla shodná se Zdeňkem Chlopčíkem, 9.

 

 

Imrich Bugár a Jitka Šorfová (Tango - Please, Mr. Brown)

Tango v podání Imricha bylo asi jeho nejlepším vystoupením v celé letošní řadě StarDance. Jeho tanci by slušela větší ostrost, více pokrčená kolena a ráznost kroků. Ve standardních tancích je Imrich daleko jistější než v latině a bylo vidět, že si tanec velice užíval, byť na přípravu bylo hodně málo času. Rovněž jsem postrádal o něco větší napětí v těle, ocenil bych zařazení prvků pravého argentinského tanga, které vystoupení oživily. Jan Révai výkon chválil, Tatiana Drexler vytýkala shrbení. Radek Balaš se tanec líbil a Zdeněk Chlopčík vytýkal drobné nepřesnosti a celkově se mu vystoupení líbilo. Taneční výkon Imricha a Jitky ocenila porota známkami 8, 6, 7 a 7, má známka by byla 8.

 

 

Anna Polívková a Michal Kurtiš (Jive - Runaway Baby)

Rytmické vystoupení s drobnými krokovými nepřesnostmi ve velkém nasazení. Za krátký čas se těžko dá zvládnout něco skvělého a uchvacujícího, nicméně Aničce se i přes občasná zaváhání tanec vydařil. Chvilkami se místo jivových přeměn objevovaly poskoky a ve střední části to vypadalo, že jí ztěžkly nohy, ale vzápětí ukázala, že má energie ještě dost. Líbil se mi prvek vystřižený z Pomády, kdy si Michal zahrál na Johna Travoltu. Radek Balaš byl unešen a nadšen, Zdeněk Chlopčík oceňoval dobrou práci nohou a choreografii, vytýkal postavení hlavy. Jan Révai byl šťastný a užíval si tanec s párem. Tatiana Drexler měla radost, že páru vyšla konečně i latina. Porota ocenila výkon známkami 10, 9, 10 a 9, má známka by byla 9.

 

 

Taťána Kuchařová a Jan Onder (Tango - Come Together)

Tanec plný energie na netradiční hudbu byl uchvacující. Vystoupení vůbec nevypadalo, že bylo připraveno za pouhých dvacet minut. Líbily se mi vysoké výkopy u Taťány, naopak chybu bych viděl v tom, že se pár v otevření dostával moc nahoru, na Honzovi bylo vidět, že je hlavně latinář. Stejně jako u pasa mi ale ve vystoupení něco chybělo. Taková ta pomyslná třešnička na dortu, která dokáže zvednout ze židle. Po emocionální stránce mě pár nedokázal přesvědčit tak, aby mi z tance běhal mráz po zádech, přesto se tanec blížil dokonalosti. Zdeněk Chlopčík místo hodnocení jen Taťánu políbil. Radek Balaš prohlásil, že to bylo "nejvyňuňanější" číslo tohoto večera. Tatiana Drexler pronesla, že je dobře, že STarDance končí, protože Taťána by jednoho dne byla lepší než její taneční partner. Jan Révai měl jen slova chvály. Porota předvedený výkon ocenila známkami 10, 10, 10 a 10, má známka by byla rovněž maximální, 10.

 

 

 

 

Znovu se pokusím o hodnocení všch tanců najednou. Šesté místo bych přisoudil Imrichovi a Jitce s jejich pasem-doble. Na pátou příčku bych zařadil znovu Imricha s Jitkou, tentokráte s tangem. Na čtvrtou příčku Aničku s Michalem a slowfoxem, třetí místo by obsadila Taťána a Honza s pasem-doble, stříbrnou příčku bych dopřál Aničce a Michalovi s jivem a palmu vítězství za sedmý večer by si odnesla Taťána s Honzou za tango.

 

   

Porota stanovila svými známkami pořadí:

179
274
353

 

 

Hlasování diváků v součtu se známkami poroty rozhodlo o tom, že se soutěží se loučí Imrich Bugár a Jitka Šorfová. Tento pár došel velmi daleko, dál, než by si svými výkony zasloužil. Své postupy zíáskával především svým vystupováním a skromností. Na druhou stranu je nutné dodat, že Imrich se postupně zlepšoval, byť to šlo pomalu. Pro Imricha musely být večery velmi těžké už jen kvůli jeho zdravotním problémům s kolenem. Každopádně pokud by se udělovala cena za sympatii, určitě by ji tento pár získal. Veliké ocenění pak zaslouží Jitka Šorfová za vynikající práci, kterou odvedla a dokázala rozpohybovat Imricha do nevídaných kreací, byť se na samém počátku ptala, kam se to tohoto golema vkládá šém.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Příští večer bude finále, dámské finále. Postoupily do něj tanečně nejlepší páry a dá se říci, že tyto páry jsou velice vyrovnané. Taťána s Honzou podávají o něco lepší taneční výkon, ale Anička s Michalem je přebíjí choreografiemi a emocionální rovinou. Souboj bude velice vyrovnaný a nelze si než přát, aby oba páry připravily pro diváky úžasnou finálovou podívanou.

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2013

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fabera | pondělí 16.12.2013 13:35 | karma článku: 18,08 | přečteno: 2186x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 382x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4180x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1555x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Na D7 před Prahou bourala tři auta, hasiči kvůli dešti řešili desítky událostí

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  10:41

Hasiči kvůli silnému dešti a bouřkám řešili v pondělí a v noci na úterý desítky událostí. Často...

Řidič místo semaforu sledoval zasahující policisty, málem přejel chodce

7. května 2024  10:35

Zapnuté majáky stojícího policejního vozu zaujaly řidiče v Brně natolik, že přestal dávat pozor na...

Zákon o změně pohlaví je připravený, hlásí Blažek. Piráti chtějí „ze středověku“

7. května 2024  10:30

Ústavní soud v úterý zrušil sporná ustanovení o změně pohlaví. Nově od polovinu roku 2025 už nebude...

Polskou vládu chtěl někdo špehovat, tajné služby našly odposlouchávací zařízení

7. května 2024  9:39,  aktualizováno  10:13

Polské bezpečnostní služby objevily odposlouchávací zařízení v místnosti, kde má být zasedání...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik