Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

StarDance VI - finálový osmý večer

První zimní den znamenal poslední den šesté řady zábavné soutěžní taneční show StarDance

V semifinálovém večeru se rozloučil se soutěží Imrich Bugár a Jitka Šorfová. Zbývající dvojice se v přímém souboji utkala ve finálovém večeru. V posledním večeru oba páry předvedly svou nejlepší latinu, standard, nejlepší tanec podle svého mínění a freestyle. Co jsme mohli vidět ve finálovém večeru?

Večer otevřely páry složené z profesionálních tanečnínků ve swingovém rytmu, který krásně zapadal do celé stylizace letošní StarDance alá Velký Gatsby.

 

Taťána Kuchařová a Jan Onder (Tango - Come Together)

Pomalejší skladba a velice přesné technické provedení, obohacení o prvky argentinského tanga bez zbytečných scének, to bylo vystoupení Taťány a Honzy ve finálovém večeru. Abych jen nechválil, dokázal bych si představit ještě o trochu víc ostrosti v pohybech, ale to už je jen technický detail. Na tuto soutěž jde o skvělý výkon, který si zaslouží maximum. Jan Révai parodoval Tatianu Drexler, Tatiana Drexler oceňovala vášeň, Radek Balaš oceňoval vývoj a zkritizoval sepětí s hudbou. Zdeněk Chlopčík pro změnu zparodoval Radka Balaše. Porota předvedený výkon ocenila známkami 9, 10, 9 a 10, má známka by byla shodná se Zdeňkem Chlopčíkem, 10.

 

 

Anna Polívková a Michal Kurtiš (Waltz - Un peu plus haut, un peu plus lion)

Asi se budu opakovat, ale tento waltz byl úchvatný. Technika na vysoké úrovni ohromný emocionální náboj, málokdy se mi stává, že mi při pohledu na něčí tanec běhá mráz po zádech a u tohoto waltzu se tak stalo. Opět bych lehoulince vytkl výkop Aničky, který by měl být vyšší a lépe by podtrhl celé vystoupení. Nemohu jinak než opět být maximální. Zdeněk Chlopčík chválil techniku, odklon a mrzelo ho, že nemůže dát známku větší než desítku. Radek Balaš parafrázoval klasika a poděkoval. tatiana Drexler byla dojatá a Jan Révai jen chválil. Porota ocenila výkon tabulkami s čísly 10, 10, 10 a 10, má známka by byla naprosto shodná, 10.

 

 

Taťána Kuchařová a Jan Onder (Rumba - In the air tonight)

Smyslnou runbu si Taťána a Honza vybrali jako svou nejlepší latinu. Tanec byl velice zdařilý a i když byl technicky na vysoké úrovni, nějak jsem postrádal právě emocionální náboj. Celý tanec na mě působil trochu chladně, jako by právě ta smyslnost vyrazila na výlet. Tatiana Drexler oceňovala techniku. Radek Balaš vyjádřil obdiv, Zdeněk Chlopčík chválil a chválil a Jan Révai prohlásil, že bylo vše řečeno a že neviděl smyslnější tanečnici rumby. Porota předvedený výkon ocenila známkami 10, 10, 10 a 10, má známka by byla o stupínek horší, 9.

 

 

Anna Polívková a Michal Kurtiš (Jive - Runaway Baby)

Živé vystoupení v podání Aničky a Michala. Rytmicky na velmi slušné úrovni, u Aničky by to chtělo trochu rychlejší nožky, trochu více odlehčit a kolena zvedat o něco výš. Oproti večeru, kdy Anička tančila jive poprvé mám pocit, že se její výkon přeci jen zlepšil, ale na maximum bych to neviděl. Radek Balaš vytýkal rytmické nedostatky, Zdeněk Chlopčík postrádal energii, Jan Révai prohlásil, že technicky byl jive lepší než minulý a Tatiana Drexler souhlasila s Janem Révaiem i Zdeňkem Chlopčíkem. Porota ocenila výkon Aničky a Michala známkami 9, 9, 9 a 9, má známka by byla shodná 9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jitka Hosprová a Lukáš Bartuněk předvedli svou čaču.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavel Řezníček a Lucie Hunčárová zatančili jive.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Šárka Kašpárková a Jan Tománek znovu ukázali waltz.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Ondřej Brzobohatý a Eva Krejčířová si zaběhali quickstep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matěj Ruppert a Alice Stodůlová předvedli sambu.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Imrich Bugár a Jitka Šorfová zakočili vystoupení vypadnuvších párů tangem.

 

 

 

Taťána Kuchařová a Jan Onder (Freestyle - Hallelujah)

Scénický tanec na píseň Adele s prvky baletu, to byl freestyle Taťány a Honzy. Tento tanec lze těžko hodnotit, protože vlastně nemá žádná pravdila, atak se lze rozhodovat jen citem a emocemi. Dvojice andělů přinášející betlémské světlo a následně si radostně zatančí se spoustou zvedaček. Romantický nádech byl famózní a myslím, že po emocionální stránce to byl absolutně nejlepší tanec Taťány a Honzy. Jejich vystoupení, ač jsem prožil mnohé a jen tak mě něco nedostane, mne skutečně dojal. U mě za toto vystoupení mají jen jedinou možnost, maximum. Jan Révai byl spokojen, Tatiana Drexler byla překvapená krásou, Radek Balaš poslal velkou symbolickou pusu. Zdeněk Chlopčík prohlásil, že za šest let StarDance šlo o absolutně nejlepší tanec. Porota freestyle oznámkovala čísly 10, 10, 10 a 10, má známka by byla absolutně shodná, 10.

 

 

Anna Polívková a Michal Kurtiš (Freestyle - Piece of my life)

Oproti předchozímu vystoupení měl freestyle Aničky a Michala úplně jiný nádech. Byl více výrazovým tancem s akrobatickými prvky, s příchutí pantomimy a celkově bych řekl zvlášní vystoupení hrající si s fantazií diváka. I toto vystouení lze jen těžko hodnotit někomu, kdo s daným stylem tance nemá žádné zkušenosti, a tak se stejně jako v předchozím případě omezím na emocionální rovinu a prožitý zážitek. Byl to tanec, který je Aničce víc vlastní a Michal měl možnost si jej vyzkoušet. Propracované pohyby Aničky byly pohlazením a má známka by byla stejně jako u Taťány s Honzou maximální. Zdeněk Chlopčík chválil, Radek Balaš oceňoval mix a jako režisér byl spokojen. Tatiana Drexler hovořila o tom, že freestyle byl dříve spíše vzat jako legrace, lacině prodán, ale tentokrát šlo o dvě propracované vytoupení a dojetím jí vstoupily slzy do očí. Jan Révai mluvil o tom, že se Anička s Michalem o scénický tanec nepokusili, ale užili si ho. Porota vytáhla tabulky se známami 10 10, 10 a 10, má známka by byla rovněž maximální 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jako překvapení zatančili i moderátoři, Marek Eben a Terezka Kostková. Jejich tancem bylo paso-doble. Úžasný text na známý ptačí tanec byl pojat jako lehce komické vystoupení. Skvělé oživení celého večera.

 

Taťána Kuchařová a Jan Onder (Slowfox - Capone)

Slowfox byl opravdu tím nejlepším, co Taťána a Honza zatančili. Opakování všeho by bylo nošením dříví do lesa, a tak se omezím jen na to, že tento tanec by snels přísná soutěžní měřítka a Taťána s Honzou by se s přehledem mohli skutečné soutěže s takovýmto provedením zúčastnit, museli by však vypustit všechny zvedačky, které nejsou v soutěžním tanci povoleny.

 

 

 

 

Anna Polívková a Michal Kurtiš (Tango - Be Italian)

Tango Aničky a Michala je nabité emocemi. I jejich tanec byl tím nejlepším, co jsme mohli v letošním ročníku vidět.

 

 

 

 

 

Jan Révai, Tatiana Drexler, Radek Balaš a Zdeněk Chlopčík provedli závěrečné hodnocení. Pro všechny porotce byly oba finálové páry velice vyrovnané, kdy se oba páry střídaly v lepších výkonech, kdy jeden pár převyšoval v jednom tanci druhý v emocionální rovině. Oba páry si zaloužili vítězství a všichni členové paroty jsou rádi, že rozhodnutí už není na nich. Následně všechny páry předvedly společný valčík.

 

   

Porota stanovila svými známkami pořadí:

1118
2116

 

 

Hlasování diváků rozhodlo o tom, že vítězem šesté řady StarDance se stává Anička Polívková a Michal Kurtiš. Své vítězství si plně zasloužili, ale pokud by vyhrála Taťána s Honzou, bylo by to vítězství neméně zasloužené. Oba páry předvedly skvělé tance a doposud v celé historii StarDance nebylo finále tak vyrovnané jako letos. Nutno ještě dodat, že letošní úroveň StarDance byla opravdu vysoká a snad nejvyšší za všech šest řad. Žádný ze soutěžících netančil vysloveně špatně a oproti prvním řadám, předváděli všechny páry, Jitka a Lukáš, Pavel a Lucie, Šárka a Jan, Ondřej a Eva, Matěj a Alice, Imrich a Jitka, Taťána a Honza i Anička a Michal velice zdařilé tance a s takovými výkony by se v předchozích řadách všichni dostali velice daleko.

Titul královny tanečního parketu je v dobrých rukou. Oběma finalistkám jsem vítězství přál za jejich odvahu a především enormní snahu zatančit co nejlépe, což se naplnilo měrou vrchovatou. Nezbývá než dodat, StarDance VI je mrtvé, ať žije StarDance VII.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podle nejmenovaného zdroje z ČT je zakoupena licence na sedmý ročník StarDance. Zda se bude StarDance VII konat v roce příštím či až v roce 2015 zatím není jasné, osobně bych uvítal, pokud by se pauza nekonala, ale to je v rukou České televize.

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2013

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fabera | neděle 22.12.2013 14:12 | karma článku: 21,53 | přečteno: 2917x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 382x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4180x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1555x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Našli jsme odposlech, mysleli Pláci před jednáním vlády. Omyl, šlo o ozvučení

7. května 2024  9:39,  aktualizováno  12:05

Zařízení, které našly polské bezpečnostní služby v Katovicích v sále, kde se sejde polská vláda,...

Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák, přes svodidla omezuje oba směry

7. května 2024  11:14,  aktualizováno  11:46

Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na...

Rusko přestalo používat Kerčský most, armádu radši zásobuje po nových tratích

7. května 2024  11:44

Rusko k dodávkám vojenské techniky invazním jednotkám na Ukrajině přestalo používat Kerčský most,...

Putin se na inauguraci ujal dalšího mandátu, čekají se změny ve vládě

7. května 2024  10:11,  aktualizováno  11:43

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájil svůj pátý mandát v...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik