StarDance V - finále

Finále páté řady zábavné taneční soutěžní show skončilo. Vítězem se stal zástupce sportu.

V semifinále se se soutěží rozloučil pár David Švehlík a Simona Švrčková. je zapotřebí poznamenat, že tento pár procházel soutěží na úkor tanečně lepších párů a teprve v šestém večeru ukázal velice slušný výkon. Do finále postoupily dva z tanečně nejlepších párů, Kateřina Baďurová s Janem Onderem a Martin Procházka s Terezou Bufkovou. Co finalové páry předvedly v závěrečném večeru?

 

 

Kateřina Baďurová - Jan OnderWaltz (Truly)

 

Skvělá technika, uvolnění v páru, rytmika, to vše doprovázelo závěrečný standardní tanec tohoto páru, který od samého začátku předvádí nejlepší výkony ze všech soutěžících. Tanci nelze vytknout prakticky nic. Kateřina by potřebovala zlepšit zbytečně vysoké nášlapy, možná trochu přidat na dynamice, ale celkové vyznění waltzu musel být pro diváky uchvacující. Oceňuji především fakt, že se Kateřina dokázala uvolnit a proto se domnívám, že finálový waltz byl o trochu lepší než v průběhu soutěže. Porota udělila známky 10, 9, 9 a 10, má známka by byla maximální.

 

 

 

 

 

  

Martin Procházka - Tereza BufkováWaltz (Still Me)

 

Výborná technika s velmi dobrou rytmikou a elegancí, až se nechce věřit, že tančil hokejista. Tentokráte nejde tanci prakticky nic vytknout. S tímto tancem by Martin dokázal prorazit i na soutěži. Martinova účast ve finále je zasloužená. Porota udělila známky 9, 10, 10 a 10, i v tomto případě by má známka byla maximální.

 

 

 

Kateřina Baďurová - Jan OnderPaso-doble (Espana Cani)

 

Finále má zvláštní moc, páry v něm vydávají ze sebe to nejlepší a soutěžící celebrity tančí s uvolněním zbaveny soutěžního stresu. Technicky vynikající s patřičným nábojem, zde není možno hledat chyby. Možná by Kateřina v tomto tanci měla mít o trochu lepší práci rukou. Porota udělila právem vysoké známky 9, 10, 10 a 10, má známka by byla shodná s většinou poroty.

 

 

 

 

Martin Procházka - Tereza BufkováJive (I'm Believer)

 

Oproti jivu ze sedmého soutěžního večera se tentokráte Martin neubránil chybám. Kromě poskoků místo kroků se objevily poměrně závažné rytmické a krokové nepřesnosti. Ocenil bych lehkost a nasazení u Martina, avšak k tanci patří i technická přesnost a dodržení rytmu. Porota udělila známky 10, 9, 9 a 9, má známka by byla o stupínek nižší.

 

 

Kateřina Baďurová - Jan OnderFreestyle

 

Humorné a zábavné vystoupení u kterého nelze hodnotit nic jiného než nápad a zábavnost. Obojí bylo na skvělé úrovni a tak lze ohodnotit vystoupení jen jedinou známkou, maximální. Porota se se mnou shodla a udělila známky 10, 10, 10 a 10.

 

 

  

 

Martin Procházka - Tereza Bufková
Freestyle

 

To, co se povedlo druhému finálovému páru, povedlo se i Martinovi s Terezou. Hokejista a roztleskávačka byli zábavní, i zde lze hodnotit jen jedinou známkou, tou maximální. Porota se i zde se mnou shodla a udělila známky 10, 10, 10 a 10.

 

 

 

 

Kateřina Baďurová - Jan OnderSamba (Brazil)

 

Finálová samba proběhla ve značně uvolněné atmosféře, kdy už se až tak příliš nehledělo na provedení jako na užití si tance. V pátém večeru mi tato samba přišla techničtější, tentokráte zase více uvolněnější, ale chtělo by to přidat trochu víc na nasazení a dynamice, aby radost z páru tryskala. V tomto provedení, bylo vidět, že Kateřina s Janem radost mají, ale jen pro sebe navzájem. Porota už závěrečné tance nehodnotila. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Procházka - Tereza BufkováTango (Hey Sexy Lady)

 

Tango v podání Martina a Terezy bylo rytmické, ostré a charakteristické. Martin zopakoval chyby ze třetího večera, nahrbení a nepřesnost v nášlapech, kdy nechodil přes hrany chodidel. Martin si poslední tanec užil naplno a myslím si, že to k poslednímu tanci patří o něco víc než ke každému jinému tanci.

 

 

 

 

Porota svými známkami určila předběžné pořadí:

 

1117
2116

 

 

 

Diváci svým hlasováním rozhodli o tom, že vítězem páté řady StarDance se stali Kateřina Baďurová a Jan Onder. Tento pár se stal vítězem právem, od samého začátku předváděl nejlepší taneční výkony a jejich prvenství je vskutku zasloužené.

Zároveň je na místě vyslovit uznání všem soutěžícím, kteří se rozhodli páté řady zúčastnit a zažít na vlastní kůži, co obnáší taneční sport.

Podle předběžných informací má Česká televize zakoupenou licenci i pro příští rok, a tak se můžeme v roce 2013 těšit na šestou řadu.

 

 

 

 

Fotografie:  © Česká televize

Autor: Petr Fabera | neděle 23.12.2012 15:42 | karma článku: 14,03 | přečteno: 1934x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74