Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

StarDance IV - představení párů

Za dva dny začíná Česká televize vysílat už čtvrtou řadu soutěžní taneční show StarDance. Kdo bude ve čtvrté řadě tančit a snažit se o titul král nebo královna parketu?

V uplynulých třech řadách se představilo 24 herců, zpěváků, modelek a moderátorů v netradiční roli tanečníků. Mohli jsme vidět stepujícího Václava Vydru, zahlédnout nohy Jolany Voldánové, či neadrtálku Zuzanu Norisovou.

 

V první řadě zvítězil herec a zpěvák Roman Vojtek s Kristýnou Coufalovou. Tento pár vyhrál po zásluze, ale nebýt zranění Járy Kuneše, partnera Mahuleny Bočanové, pak by se vítězem nestal. O rok později  se zaslouženě stal vítěz akrobatický lyžař Aleš Valenta s Ivou Langerovou, když ve finále zvítězili nad Tatianou Vilhelmovou s Petrem Čadkem.

Před dvěma lety proběhla třetí řada StarDance a finále bylo za účasti herečky Dany Batulkové s Janem Onderem a herečky a zpěvačky Zuzany Norisové a Jana Klimenta. I v prozatím posledním ročníku zvítězil nejlepší pár a královnou parketu se stala Dana Batulková.

Minulý rok nahradila Česká televize StarDance jiným projektem, pěveckými Duety. Tento pořad ale nesplnil očekávání a diváci jej nijak nadšeně nepřijali. Po roční přestávce se StarDance vrací na obrazovky a v letošní řadě se České televizi podařilo získat zajímavé osobnosti, které jsou možná tím nejhvězdnějším, co se ve StarDance objevilo.

 

Pavel Kříž a Alice Stodůlková

 

"Básník" Pavel Kříž (49) je herec a lékař. Snad každý zná jeho roli Štěpánka v pentalogii Dušana Kleina o Básnících. Emigroval do Británie a později do Kanady, kde vystudoval. Po revoluci se vrátil do vlasti a ke svému hereckému řemeslu. V současné době je členem činohry Národního divadla.

 

 

 

Alice Stodůlková (23) se věnuje tanci od svých deseti let. Její doménou jsou latinskoamerické tance, v nichž má mezinárodní třídu. V roce 2009 skončila na Mistrovství České republiky v semifinále (8./42), letos na stejné soutěži, ale už s jiným partnerem skončila ve druhém kole (31.-32./42).

 

 

 

 

 

 

 

Monika Absolonová a Václav Masaryk

 

 

Zpěvačka a herečka Monika Absolonová (34) je známá z muzikálů Dracula, Krysař, Rebelové, Noc na Karlštejně, Kleopatra, Tři mušketýři a Angelika. Zahrála si čarodějnici v Princezně ze mlejna 2. Za roli Kleopatry byla nominována na cenu Thálie.

 

 

 

Václav Masaryk (20) má svůj taneční život ještě před sebou. Ve standardních tancích, kterým se už více než čtyři roky nevěnuje má třetí nejvyšší třídu B, jeho doménou je latina, v níž má mezinárodní třídu. Mistrovství České republiky v latinskoamerických tancích se zúčastnil v roce 2009 a skončil ve druhém kole (29./42). V letošním roce se zúčastnil soutěže IDSF Brno Open Latin, kde si rovněž zatančil druhé kolo (43./77).

 

 

 

 

 

Saša Rašilov a Karolína Majerníková

 

Herec Saša Rašilov (38) pochází ze známé herecké rodiny. Účinkuje především v televizní tvorbě seriálech a televizních filmech, párkrát si zahrál v klasickém filmu, například v Románu pro ženy, Účastnících zájezdu a Romingu.

 

 

 

Karolína Majerníková (26) nemá v české databázi záznam. V mezinárodní datábazi je uvedeno, že startovala za Slovensko. Poslední záznam je z roku 2004, kdy na Mistrovství Slovenska v latinskoamerických tancích absolvovala se svým partnerem druhé kolo (21./32). Jde tedy již o třetí z tanečníků, kteří se orientují na latinu.

 

 

 

 

 

 

 

Filip Sajler a Veronika Šmiková

Filip Sajler (31) je známý kuchař a podnikatel, kterého diváci znají z pořadu "Kluci v akci". Ve svém oboru získal v roce 2005 zlatou medaili s Českým národním týmem kuchařů a cukrářů, má bronzovou medaili z kulinářské olympiády v Erfurtu a je majitelem dalších ocenění z různých koutů světa.

 

 

 

 

Tanečnice Veronika Šmiková (20) se zúčastnila Mistrovství České republiky v obou kategoriích, ve standardu i latině. V roce 2008 skončila v latině se svým partnerem hned v prvním kole (41./57), v témže roce ve standardu rovněž (41./60). Od dubna 2008 se podle mezinárodní databáze už žádné soutěže nezúčastnila.

 

 

 

 

 

 

 

Veronika Žilková a Marek Dědík

Herečka Veronika Žilková (48) je známá svou komediálností, ale dokáže se zhostit i vážných rolí. Vedle Tele-Tele hrála i ve švankmajerově Otesánku. Za vedlejší roli ve filmu Zapomenuté světlo získala Českého lva.

 

 

Marek Dědík (27) je čistokrevný latinář a úřadující Mistr republiky. Na své prozatím poslední soutěži IDSF před měsícem Prague Open Latin skončil v semifinále (10./119).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aneta Langerová a Michal Kurtiš

 

Zpěvačka Aneta Langerová (24) zaskočila za Taťánu Medveckou, která se musela účasti vzdát ze zdravotních důvodů. Před šesti lety zvítězila v první řadě Superstar a následně díky popularitě získala dva zlaté slavíky. Za šest let profesionální dráhy vydala tři alba.

 

 

 

 

Tanečník Michal Kurtiš (21) již dva roky neabsolvoval žádnou soutěž. V obou kategoriích má mezinárodní třídu. V roce 2008 tančil na Mistrovství České republiky ve standardních tancích třetí kolo (16./36) a v témže roce na Mistrovství v deseti tancích druhé kolo (13./29), kdy byl prvním nepostupujícím do semifinále.

 

 

 

 

 

 

Jitka Čvančarová a Lukáš Hojdan

Herečka Jitka Čvančarová (32) působí především v televizi. Diváci ji znají z nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě, zahrála si ve filmu Bestiář. Do roku 2008 působila v Městském divadle v Brně. Působí rovněž jako modelka

 

 

 

 

Tanečník Lukáš Hojdan (23) je dalším z řady čistokrevných latinářů. V latinskoamerických tancích má mezinárodní třídu, ve standardních pak nejnižší třídu D. Před dvěma lety e zúčastnil Mistrovství České republiky v latinskoamerických tancích a dostal se až do finále (6./36), přičemž získal od porotců i několik dvojek (druhá místa).

 

 

 

 

 

 

 

Alexander Hemala a Jitka Šorfová

 

Známý a svého času velice oblíbený a populární televizní hlasatel Alexander Hemala (58) je nejstarším účastníkem čtvrté řady StarDance. Bude zastupovat stejně jak tomu bylo v předchozích řadách pořadatele soutěže, Českou televizi. V současné době se již na obrazovce neobjevuje a před sedmi lety prodělal infarkt.

 

 

 

Tanečnice Jitka Šorfová (32) je mnoha tanečníkům známá pod dívčím jménem Wallischová. V roce 2001 se stala Mistryní České republiky ve standardních tancích. O dva roky později s italským partnerem ještě získala titul vicemistryně republiky a v červnu téhož roku zakončila svou soutěžní kariéru. Objevila se jako trenérka v pořadu Bailando u vítězného páru Krejčíř - Gonsiorová.

 

 

 

 

 

Ve čtvrté řadě tedy opět převažují latináři, a to i mezi porotci. Doufám, že se tentokráte povede výběr skladeb a nedojde na nějaké experimenty absolutně se vymykající tanečním zvyklostem. Rovněž doufám, že režisér pořadu bude po dobu tance věnovat záběry kamer skutečně jen tančícím párům a nebude je nesmyslně a především necitlivě prokládat dlouhými záběry zpěváků, kapely nebo i přítomných diváků.

Všem svým čtenářům a divákům pak přeji příjemný zážitek a napětí, zda jejich favorit postoupí. Nezbývá než si počkat na Marka Ebena a Terezu Kostkovou, kteří nám opět přiblíží soutěžní páry a těšit se, až se ozve obligátní páně Brouskovo "Živě z Prahy".

 

 

 

Fotografie:  © Česká televize

Autor: Petr Fabera | čtvrtek 28.10.2010 18:25 | karma článku: 14,70 | přečteno: 3393x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 354x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 383x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 259x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4180x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1556x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Na trhaviny pro Ukrajinu přispěli Češi téměř komplet, sbírka na vrtulník vázne

19. května 2024  10:29

Nadační fond pro Ukrajinu známý jako Dárek pro Putina od jara 2022 vybírá prostředky pro obranu...

VIDEO: V Londýně hořel autobus. Hasiči požár zvládli až po více než hodině

19. května 2024  10:09

Pět hasičských vozů a třicet hasičů zasahovalo v sobotu odpoledne v Twickenhamu na jihozápadě...

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení

19. května 2024  9:19

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři...

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19. května 2024  8:36

Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik