Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

StarDance III - 1. večer

"Živě z Prahy", zazněla slova Otakara Brouska, kterými odstartovala již třetí řada soutěžní taneční show StarDance. Osm celebrit bude po osm večerů bavit diváky a soutěžit o titul král parketu. Tyto večery budu kome

X+Osm soutižních páru

Televizní taneční soutěžní show StarDance je již ve své třetí řadě. I když jsou pravidla dobře známa, je dobré si je připomenout. Na začátku je osm soutěžních párů složených z tanečníků a celebrit. Soutěžní páry zpočátku předvádějí jeden, později dva soutěžní tance. V sále je přítomna odborná porota, která hodnotí předvedené výkony na stupnici od jedné do deseti, kdy deset bodů je maximum.

Páry se po odtančení svého soutěžního tance dozví známky, které jim porota udělila a stanoví se pořadí. V tomto okamžiku nastupují diváci, kteří pomocí SMS vytvoří druhé pořadí na základě počtu zaslaných SMS. Páry na prvních místech obdrží po osmi bodech, poslední po jednom bodu. Tímto způsobem získané body od poroty a od diváků se sečtou a vytvoří konečné pořadí. Od druhého večera vypadává ze soutěže pár, jehož součet bodů byl nejnižší. Česká televize pořadí podle SMS diváků nezveřejňuje.

V úvodním večeru bylo hodnocení poroty "zahřívacím kolem", protože hodnocení bylo jen orientační. Jaké tedy byly taneční výkony v prvním večeru?

Iva Frühlingová - Michal Kostovčík

První se představili na parketě zpěvačka Iva Frühlingová a Michal Kostovčík (cha-cha - Mercy). Iva z tance moc nepředvedla, většinou se pohybovala pouze z pózy do pózy. V jejím provedení se vyskytlo mnoho krokových a technických nepřesností. Zaostávala za svým partnerem, nestíhala rytmus a nevystihla charakter tance. Přes velkou snahu Michala bylo vystoupení hodně rozpačité. V čače je charakteristická ostrost a rychlost. Obojí Ivě chybělo a ani úřadující mistr republiky tanec zachránit nedokázal. Má známka by za předvedený výkon byla 3.

 

Jaromír Bosák - Eva Krejčířová 

"Sporťák" Jaromír Bosák a Eva Krejčířová ukázali, jak se naučili waltz (River Lullaby). Jaromír byl spíše atletický, projevovala se topornost nohou a zbytečné napětí vyplývající z trémy. Několikrát v promenádě padal do prostoru a postrádal jsem více akce. V technice se Jaromír snažil, ale nevyvaroval se chyb a drobných krokových nepřesností. Několikrát promeškal vhodnou dobu pro východ do další figury. Celkové vyznění tohoto tance bylo stejně jako u předchozího páru rozpačité. Eva se snažila udělat tanec efektní, ale Jaromírovo neumění alespoň zamaskovat nedostatky bylo silnější. Tomuto páru bych udělil známku 4.

Vladimír Kratina - Laura Klimentová

Herec Vladimír Kratina s Laurou Klimentovou (cha-cha - She's a Lady) předvedli opravdu snahu o tanec, což u předchůdců Vladimíra příliš vidět nebylo. Přesto se dá tanci vytknout určitá statika a Vladimírovy tvrdé pohyby, zejména boky. Ocenil bych prováděné křížení, ale chybělo napětí v těle. Vladimír se rovněž snažil o propínání nohou, což se mu relativně dařilo. Celkové vyznění tance bylo určitě lepší než u Ivy Frühlingové s Michalem Kostovčíkem, ale do alespoň začátečnické soutěžní formy by musel tento pár hodně dlouho trénovat, aby v soutěži s nimi nepropadl. Tento výkon bych ocenil známkou 5.

Jana Doleželová - Michal Necpál

Miss Jana Doleželová a Michal Necpál (waltz - It's You) předvedli vynikající tanec. Technika na vysoké úrovni, odklony, překlony, rytmus, to vše bylo na velice dobré úrovni. Co by se dalo Janě vytknout jsou občasné vysoké nášlapy a nedokonale provedené postupové kroky. Tento taneční výkon byl srovnatelný s úrovní na soutěžích nižších výkonnostních tříd, kde by se rozhodně neztratili. Michal je ze všech tanečníků v letošním ročníku nejuniverzálnější, se svou partnerkou Terezkou Bufkovou obsadili letos 4. místo na MČR v deseti tancích. Waltz Jany a Michala by si u mne vysloužil známku 8.

David Suchařípa - Albina Zaytseva

Svou ča-ču předvedli i herec David Suchařípa a Albina Zaytseva (Get the Party Started). U Davida převládala statičnost, málo kroků, ale hlavně technické nedostatky v podobě nášlapů na patu a příliš toporných pohybů. V těle mu chybělo napětí a mnohdy se zbytečně předkláněl. Lze ocenit snahu o tanec, ale až příliš viditelně byly chyby maskovány pózami. Celkové vyznění tohoto tance bylo lehce podprůměrné, od Davida by to chtělo více pohybu, zejména v bocích. Albina dělala co mohla, ale David působil dojmem lehce se vlnícího sloupu, kolem kterého pobíhá čiperná partnerka. Za tento tanec bych udělil známku 4.

Bohouš Josef - Lenka Tvrzová

Zpěvák Bohouš Josef s Lenkou Tvrzovou ukázali své umění ve waltzu (Who Would Imagine a Kind). Bohouš ukázal, jak se waltz tančit nemá. Příliš statiky, mnoho technických chyb, absence waltzové vlny, skoro všechny nášlapy na patu. Jediné co se dá hodnotit kladně je držení těla, ale to je pro tanec málo. Celkové vyznění tance bylo nejhorší ze všech pánů. Bohouš sice předváděl relativně plynulý pohyb v pevném držení, ale šlo o pohyb monolitu bez jakékoli emoce, bez potřebného prostoru pro partnerku. Snad příště Bohouš předvede lepší výkon. Má známka za tento tanec by měla hodnotu 3.

Zuzana Norisová - Jan Kliment

Herečka a zpěvačka Zuzana Norisová s Janem Klimentem v předposledním tanci večera (cha-cha - Chain Of Fools) určitě diváky zaujali svým výkonem. Přesto se dalo na vystoupení najít poměrně dost chyb. Místy technika byla na horší úrovni, místy byl pár nesynchronní, Zuzana svého partnera nestíhala. V tanci bylo až příliš prvků disca, které působily rušivě. V jednom okamžiku Zuzana ztratila rovnováhu, ale to porota vůbec nesmí brát v potaz. Celkově bylo toto vystoupení divácky atraktivní, v plném nasazení, kvůli kterému Zuzana předváděla vůči svému partnerovi evidentně horší tanec. Porota výkon tohoto páru nadhodnotila, má známka by byla 6.

Dana Batulková - Jan Onder

Jako poslední se na parketu ukázali Dana Batulková a Jan Onder se svým waltzem (Open Arms). Ani zde nelze šetřit chválou. Výborný pohyb do prostoru, krásná délka kroků, dobře provedené pózy, technika na velmi slušné úrovni. U Dany jsem měl dopředu obavy, protože se jedná o dámu v nejlepších letech, ale přesvědčila, že věk nehraje žádnou roli. Zcela suverénně strčila do kapsy všechny své soupeře a předvedla nejkvalitnější výkon večera. I když by mohla být svému partnerovi matkou, vytvořili krásný pár, který se vzájemně doplňuje. Má známka za tento tanec by byla 8.



Hodnocení poroty

 

 

Původní verze byla psána v den vysílání a v kratší verzi pro http://revue.idnes.cz/

Autor: Petr Fabera | čtvrtek 13.11.2008 14:30 | karma článku: 11,39 | přečteno: 3267x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 354x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 383x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 259x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4180x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1556x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Západ má strach z ruské porážky stejně jako z té ukrajinské, soudí Zelenskyj

18. května 2024  8:46

Sledujeme online Západ se bojí porážky Ruska stejně jako porážky Ukrajiny, což je absurdní. Řekl to v pátek...

Klimatičtí aktivisté ochromili letiště v Mnichově, vybrali si rušné svátky

18. května 2024  8:34

Letiště v Mnichově dočasně přerušilo provoz v důsledku protestu klimatických aktivistů z hnutí...

Kvůli nehodě kamionu je uzavřena D35 u Olomouce ve směru na Mohelnici

18. května 2024  7:39,  aktualizováno  7:45

Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik