Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se tančilo ve StarDance - šestá místa

Ve svém miniseriálu se posunuji k šestým příčkám, kdy každý z těchto párů odtančil v soutěži čtyři tance.

Na sedmých příčkách zábavné soutěžní taneční show skončily páry Jan Čenský a Tereza Bufková, Lenka Filipová a Michael Petr, Iva Frühlingová a Michal Kostovčík, Alexander Hemala a Jitka Šorfová, Petr Bende a Lucia Krnčanová a Pavel Řezníček s Luciou Hunčárovou. Do čtvrtých večerů postoupilo celkem 36 párů a dnes se budu věnovat těm osmi, pro které znamenal čtvrtý večer konec nadějí.

 

Jana Švandová a Zdeněk Fenčák

V prvním ročníku StarDance startovala sympatická Jana Švandová, své doby sexsymbol českého showbyznysu. V prvním večeru předvedla se svým partnerem tanec cha-cha. Ačkoliv se snažila, tak její tanec byl trochu těžkopádnější, v čačových přeměnách se objevovaly poskoky. Porota ve složení Vlastimil Harapes, Eva Bartuňková, Michael Kocáb a Zdeněk Chlopčík udělila za předvedený výkon známky 6, 5, 6 a 4, má známka byla tehdy 5. Celkový zisk 21 bodu stačil jen na dělené poslední místo.

Ve druhém večeru předvedla Jana a Zdeněk standardní quickstep. Po úvodní čače jsem očekával potíže, protože šlo o druhý rychlý tanec. Znovu se objevila těžkopádnost, místo quickových kroků se objevovaly poskoky tam, kde být nemají, v tanci převládala komika místo hravosti. Porota ocenila tanec známkami 7, 5, 5 a 3, má známka by byla 4. Součet 20 bodů stačil na dělené předposlední místo.

Ve třetím večeru byla na řadě opět latina, tentokrát afroamerický jive. Třetí rychlý tanec věštil problémy. Opět se objevila těžkopádnost, v druhé části tance nohy Jany evidentně nestíhaly, ač skladba byla pomalejší. V jivu je zapotřebí pohyb odlehčit a především mít rychlé nohy. Jana se evidentně tancem protrápila. Známky poroty měly hodnotu 6, 4, 5 a 4, váhal bych mezi známkou 3 a 4. Hdonocení poroty zařadilo Janu se Zdeňkem na poslední místo.

Slowfox byl posledním tancem tohoto páru ve čtvrtém večeru. Již v upoutávce prosila Jana Švandová diváky, aby jí neposílaly hlasy, protože je vyčerpaná a fyzicky už nemůže. V tanci se projevila rezignace na výkon. technickým prohřeškem byly nášlapy ze špiček přímo na patu. Slowfox v podání Jany a Zdeňka byl podle poroty jejich nejlepším tancem - 7, 6, 7 a 5, má známka by byla 5. Diváci vyslyšeli přání Jany Švandové a neposláním hlasů rozhodli o jejím vyřazení.

 

Monika Žídková a Jan Halíř

Miss Monika Žídková se stala první zástupkyní krásy ve StarDance. Ve druhé řadě v roce 2007 zahájili soutěž svým waltzem (The Shares of the Swilly). Vypadalo to, jako by se Monika vůbec nepřipravovala. Zakopávala, vypadávala z rytmu, projevovala se u ní značná nejistota, prohřeškem byly "oblíbené" nášlapy ze špiček přímo na patu. Porota ve složení Richard Hes, Tatiana Drexler, Mahulena Bočanová a Zdeněk Chlopčík udělila za tanec známky 5, 5, 6 a 6, má známka by byla 4. Podle hodnocení poroty byl tento tanec hodnocen s bodovým ziskem 22 bodů jako čtvrtý nejlepší.

Ve druhém večeru předvedla Monika s Honzou latinskoamerickou rumbu (Te Esperare). Pomalý tanec by měl tomuto páru vyhovovat lépe. V tanci jsem postrádal ynamiku, lepší práci v bocích a rychlejší točky. Porota ocenila výkon známkami 5, 7, 8 a 7, má známka by byla 5. Součet 27 bodů znamenal pro pár pátou příčku večera.

Třetí večer se nesl ve znamení tanga (Una Musica Brutal). Ostrý rytmický dynamický tanec páru svědčil. Ačkoli pohyby Moniky byly tvrdší, nepostrádaly žádoucí ostrost. Ocenil jsem prvky argentinského tanga. Občas se ale u Moniky objevily příliš vysoké nášlapy. Porota udělila známky 7, 8, 8 a 8, shodl bych se s většinou poroty. Bodový zisk 31 bodu znamenal dělenou první příčku s Michalem Dlouhým a Míšou Gatěkovou.

V týdnu před čtvrtým večerem došlo k tragické události, kdy Honza Halíř se svým vozem havaroval. Odnesl to zraněním, zatímco druhý účastník nehody na místě zahynul. Monika dostala šanci pokračovat dál s jiným tanečníkem, ale zachovala se solidárně a nabídku další účasti odmítla. Ve čtvrtém večeru tedy pár již netančil.

 

David Suchařípa a Albina Zaytseva

Rok 2008, třetí řada StarDance. Herec David Suchařípa tančil s partnerkou Michala Kostovčíka Albinou Zaytsevou. V prvním večeru předvedli David a Albina latisnkoamerickou čaču (Get the Party Started). David byl příliš statický, nepracovaly mu kyčle, nášlapy byly na patu, což je v latině zásadní prohřešek. Celkově působil dojmem lehce se vlnícího sloupu, kolem kterého tančí krásná žena. Porota ve složení Jaroslav Kuneš, Tatiana Drexler, Leona Qaša Kvasnicová a Zdeněk Chlopčík za tanec udělila známky 5, 4, 6 a 4, má známka by byla 4. Se ziskem 19 bodů obsadil David s Albinou pátou příčku večera.

Ve druhém večeru tančili David a Albina quickstep (Wonderwall). Davidovi dělal velký problém rytmus, který nedodržoval, působil těžkopádně, našlapoval ze špiček na paty, předváděl více hraní než tance. Porota udělila známky 5, 5, 6 a 5, má známka by byla 4. Součet 21 bodu znamenal čtvrtou příčku.

Třetí večer byl na pořadu latinskoamerický jive (Route 66). Jive má být hravý, ale David to vysloveně s hraním přehnal. Tanec de facto nebyl, objevovaly se pózy a komika, v jivových přeměnách byly poskoky. Porota byla z výkonu rozpačitá a udělila známky 4, 4, 7, a 7, má známka by byla 4. David s Albinou se dělili s Jaromírem Bosákem a Evou Krejčířovou o předposlení příčku.

Slowfox (You and the night and the music) ve čtvrtém večeru byl evidentně nad Davidovy síly. Měl ohromné problémy s rytmem, skoro celou skladbu šel mimo rytmus. Technicky rovněž tanec nebyl nijak zdařilý. Porota udělila za tanec známky 5, 5, 6 a 3, má známka by byla 4. Součet 19 bodů znamenal pro Davida s Albinou jednoznačně poslední příčku, což svým hlasováním potvrdili i diváci. David své vyřazení těžce nezvládl. Vypadnutí ze soutěže ho hluboce urazilo a nechal se slyšet, že diváci vyřadili nejlepšího baviče. Ano, tanec má bavit, ale musí se také odehrávat tanec, což David zjevně nepochopil.

 

Filip Sajler a Veronika Šmiková

Rok 2010 a čtvrtá řada. Té se zúčastnilk i kuchař a moderátor Filip Sajler. V prvním večeru tančil waltz (With You I'm Born Again). Filipovo vystoupení bylo statické, bez patřičného pohybu, atletické pohyby a sekané kroky ničily potřebnou plynulost, navíc šel místy mimo hudbu. Porota ve složení Petr Zuska, Tatiana Drexler, Petra Kostovčíková a Zdeněk Chlopčík udělila za výkon známky 4, 4, 4 a 4, má známka by byla 3. 16 bodů znamenalo nejslabší výkon večera.

Ve druhém večeru tančil Filip s Veronikou smyslnou rumbu (Halo). Filip měl pohyb a smyslnost požárního hydrantu, kolem kterého se svíjí natěšená partnerka. Filip vypadával nejen z rytmu, ale i ze sestavy. Dle mého názoru tragický výkon. Porota hodnotila na tento typ soutěže nebývale nízko a udělila známky 3, 3, 3 a 3, má známka by byla 2. Součet 12 bodů byl opět nejslabším výkonem večera.

Třetí večer přinesl Filipovi a Veronice tango (Nuevo Argentinos). Filip i tento tanec spíše protrpěl než protančil. Objevovala se topornost místo ostrosti, opět byl příliš statický. Porota sice hodnotila Filipovo tango jako jeho dosavadní nejlepší tanec, ale i tak byly známky hodně nízké - 4, 4, 5 a 4, má známky by byla 4. Filip již potřetí za sebou obsadil s přehledem poslední příčku večera.

Čtvrtý večer byl pro Filipa vysvobozením. Paso-doble (Canción del Mariachi) bylo jeho labutí písní. Znovu chyběl tanec, paso bylo odtančené bez napětí v těle, bez emocí s nedotaženými pohyby. Porota udělila známky 5, 5, 5 a 6, má známka by byla 4. Ačkoliv šlo o jeho nejlépe hodnocený tanec, i tak obsadil znovu poslední příčku a diváci ukončili jeho trápení v soutěži.

 

Oldřich Navrátil a Kamila Tománková

Herec Oldřich Navrátil byl účastníkem páté řady StarDance v roce 2012. V prvním večeru tančil s Kamilou Tománkovou waltz (Moon River). Měl občas rytmické výpadky, našlapoval ze špiček přímo na paty, ke konci tance se objevovaly poskoky. Porota ve složení Jan Révai, Tatiana Drexler, Eva Bartuňková a Zdeněk Chlopčík udělila za waltz známky 6, 5, 6 a 4, má známka by byla 4. Zisk 21 bodů znamenal předposlední místo večera.

Ve druhém večeru tančil Oldřich s Kamilou rumbu (Change the World). Oldřich svět svou rumbou nezměnil. vystoupení bylo statické, chyběl tanec, práce boků byla malá, občas měl chyby v rytmice. Porota udělila známky 5, 5, 6 a 5, má známka by byla 5. Celkový součet 21 bodu stačil na šestou příčku večera.

Ve třetím večeru bylo na řadě tango (Perhaps, Perhaps, Perhaps). Oldřichovi chyběla ostrost a přesnost, nášlapy místo na hrany chodidel byly na paty, prakticky celý tanec byl v předklonu. Porota udělila známky 7, 7, 6 a 6, má známka by byla 5. Zisk 26 bodů znamenal čtvrtý nejlepší výkon večera.

Ve čtvrtém večeru tančil Oldřich s Kamilou paso-doble (He's a Pirate). Scénka měla vtip, ale Oldřichovy pohyby více než tanec toreadora připomínaly sokolský slet. Chybělo napětí v těle, pohyby zůstaly nedotažené. Porota ocenila výkon známkami 7, 5, 6 a 7, má známka by byla 5. Celkový součet 23 bodů znamenal předposlední příčku, ale diváci jej z dalšího účinkování vyřadili.

 

Šárka Kašpárková a Jan Tománek

V prvním večeru tančila Šárka s Honzou rumbu (Liberian Girl). Tance v páru bylo poskrovnu, Šárka měla tvrdší nohy, tanec postrádal z její strany smyslnost a erotiku, větší práci boků. Příliš scének na úkor tance. Porota ve složení Jan Révai, Tatiana Drexler, Radek Balaš a Zdeněk Chlopčík udělila známky 6, 4, 4, a 4, má známka by byla 4. Pár obsadil v prvním večeru se ziskem 18 bodů poslední příčku.

Ve druhém večeru předvedla Šárka s Honzouwaltz (Do you feel). Tanec byl příliš tvrdý, Šárka se neudržela na špičkách a padala znich, působila hodně těžkopádně. Porota udělila za waltz známky 5, 6, 4 a 5, má známka by byla 4. Zisk 20 bodů znamenal předposlední příčku.

Ve třetím večeru tančil tento pár muzikálový jive (Waterloo). Šárce chyběla energie, místo jivových přeměn poskakovala, místy nestíhala hudbu a měla pomalé nohy. Porota ocenila tanec známkami 6, 6, 6 a 6, má známky by byla shodná, 6. Zisk 24 bodů stačil na dělenou poslední příčku.

Ve čtvrtém večeru tančila Šárka s Honzou slowfox (Sweet Dreams). Rytmika byla slušná, nejistota se objevila v točkách. Místy vypadávala z rytmu. Porota udělila známky 6, 6, 5 a 5, má známka by byla 6. Součet 22 bodů znamenal poslední příčku a diváci byli téhož názoru.

 

Těchto šest soutěžních párů vypadlo ze soutěže ve čtvrtém soutěžním večeru. Příště se podíváme na páté příčky.

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2006 - 2013

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fabera | sobota 18.1.2014 16:06 | karma článku: 9,55 | přečteno: 730x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 382x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4180x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1555x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Za krádež pektorálu papeže Benedikta XVI. půjde Čech na 2,5 roku do vězení

7. května 2024  9:39

Na dva a půl roku poslal bavorský soud do vězení 53letého Čecha, který ukradl pektorál někdejšího...

Polskou vládu chtěl někdo špehovat, tajné služby našly odposlouchávací zařízení

7. května 2024  9:39

Polské bezpečnostní služby objevily odposlouchávací zařízení v místnosti, kde má být zasedání...

Anglie chce zastavit šíření společných WC. Nové domy budou muset mít i oddělené

7. května 2024  9:35

Britská vláda chce uzákonit povinnost, aby v nových veřejných budovách v Anglii byly oddělené...

Vtipálek lezl po zdi plzeňské radnice pro vlajku, dopadl tvrdě na zem

7. května 2024  9:34

Jistou míru kuráže a zároveň drzosti předvedl o víkendu šestatřicetiletý muž, který se rozhodl...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik