Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se tančilo ve StarDance - čtvrtá místa

V miniseriálu o tanečních párech soutěžících v zábavné taneční show StarDance se dostáváme ke čtvrtým příčkám.

Na pátých místech skončily páry Jolana Voldánová a Jan Tománek, Robert Záruba a Vanda Dětinská, Jana Doleželová a Michal Necpál, Jitka Čvančarová a Lukáš Hojdan, Dana Morávková a Jiří Hein a v poslední šesté řadě Ondřej Brzobohatý a Eva Krejčířová. Do šestých večerů, které by se daly označit jako čtvrtfinále postoupilo 24 párů. Do semifinále se následně podívalo již jen 18. Tento článek je věnován těm párům, které obsadily nepopulární čtvrtá, "bramborová" místa.

 

Mahulena Bočanová a Jaroslav Kuneš

Velká a malý, jak se Mahulena a Jára sami označovali vklouzli do prvního večera čačou. Mahulena předvedla dobrý výkon, i když se na chvíli ocitla mimo rytmus. Porota ve složení Vlastimil Harapes, Eva Bartuňková, Michael Kocáb a Zdeněk Chlopčík udělila za předvedený výkon známky 7, 6, 6 a 7, máznámka by byla 6. Součet 26 bodů vynesl tomuto páru druhé místo večera.

Druhý večer přinesl na řadu standardní quickstep. Vystoupení bylo ještě zdařilejší než úvodní čača. Mahulena svým výkonem dokázala překvapit a právem si pár odnesl za výkon známky 7, 7, 7 a 7, já bych se přiklonil ke známce 8. celkový zisk 2á bodů znamenal pro Mahulenu s Járou opět druhé místo večera.

Ve  třetím večeru se pár představil s latinsko-americkým jivem. Výkon jsem ohodnotil jediným slovem - super. Mahulena měla rychlé a lehké nožky. Porota nebyla skoupá a výkon oznámkovala čísly 9, 9, 9 a 8, má známka by byla mezi 8 a 9. Sočet 35 bodů vynesl párů vítězství v daném večeru.

Ve čtvrtém večeru se opět tančil standard, tentokráte anglický slowfox. Precizní výkon a výborný nápad se záměnou dámy za pána. U mahuleny byla trochu nejistota v točkách, ale jinak se nedalo nic moc vytknout. Pár obdržel od poroty známky 9, 9, 8 a 8, má známka by byla 9. Součet 34 bodů přesto znamenal až bronzovou příčku večera.

Páté večery se nesou vždy v rytmu samby. Opět šlo o velice dobré vystoupení, ale tentokráte se u mahuleny projevily trochu tvrdší pohyby než jindy. K tomu se přidaly chyby v krokových variacích. Porota udělila za výkon známky 9, 9, 9 a 8, má známka by byla mezi 7 a 8. Celkový zisk 35 bodů znamenal druhou příčku večera.

Málokdo tušil, že samba byla pro tento pár posledním tancem. Favorité, když ne na vítězství, tak určitě na finále, další účast v soutěži vzdali pro zranění Járy Kuneše, který si při nácviku natrhl sval. byla to škoda, protože Mahulena se stále zlepšovala a jistě bychom se dočkali skvělých tanců v podání tohoto páru.

 

Michal Dlouhý a Michaela Gatěková

Herec Michal Dlouhý s Michaelou Gatěkovou, v soutěži přezdívaní M&M's, začali svou pouť ve StarDance latinsko-americkou čačou (Lady Marmelade). Michalovy kroky byly převážně tvrdé, občas v přeměnách poskočil a křížení v přeměně se objevilo pouze sporadicky. Porota ve složení Richard Hes, Tatiana Drexler, Mahulena Bočanová a Zdeněk Chlopčík udělila za tanec známky 6, 7, 7 a 5 má známka by byla 5. Součet 25 bodů přinesl páru bronzové umístění večera.

Druhý večer byl v rytmu quickstepu (Cheerful Little Earful). Tanec Michala byl topornější, objevovaly se krokové nepřesnosti a technické nedostatky ve quickových přeměnách. Quickstep ztrácel lehkost a působil upracovaně. Porota udělila za výkon známky 7, 8, 8 a 7, má známka by byla 6. Zisk 30 bodů znamenal opět bronz večera.

Ve třetím večeru Míša a Míša tančili jive (Proud Mary). Michal dokázal svým ansazením a energií zastřít nedostatky a i když spíše než jive to byl rock'n'roll, označil bych tento tanec za nejlepší latinu večera. Porota ocenila výkon známkami 8, 8, 8 a 7, má známka by byla mezi 7 a 8. Součet 31 bodu vynesl páru druhou příčku večera.

Ve čtrvtém večeru nebyl na pořadu standard, ale opět latina, a to paso-doble (Spanish Gypsy Dance). Napětí v těle při chůzi trochu vydilo, něktré pózy byly atletické a druhá koruna byla utopena v prováděném letedle a závěr tance přišel až dvě tři vteřiny po skladbě. Porota ocenila tanec známkami 7, 9, 9 a 8, má známka by byla 6. Celkový součet 33 bodů znamenal opětovně druhou příčku večera.

Pátý večer a samba (Ole, ole). Překvepením byl text skladby v ruském jazyce, ale proč ne? Michal místo houpavé chůze poskakoval. celý tanec byl příliš toporný, bez zapojení kyčlí, atletické tvrdé pohyby podtrhly nedobrý výkon. Porota udělila na můj vkus nadhodnocené známky 8, 9, 8 a 8, má známka by se výrazně lišila, 5. Stejný součet jako před týdnem, 33 bodů vynesl již potřetí za sebou M+M stříbrnou pozici večera.

V šestém večeru se tančily dva tance. Jako první tanec předvedl pár waltz. Šlo o nejhorší tanec, který tento pár v soutěži předvedl. Nahrbení Michala, malé krůčky, malá snížení, waltzová vlna byla spíše vlnkou na stojící hladině rybníka. Michal se ztrácel a celkově tanec neměl "šťávu". Porota udělila známky 4, 8, 8 a 5, má známka by byla 5. Rumba (Satisfy my Soul) byla nesrovnatelně lepší. technika na slušné úrovni, slušelo by větší zapojení boků. Porota vytáhla známky 9, 9, 10 a 9, má známka by byla 9. Celkový zisk 67 bodů znamenal vítězství v šestém večeru. Diváci ale byli jiného názoru a pár z dalšího účinkování vyřadili.

 

Vladimír Kratina a Laura Klimentová

První večer a cha-cha (She's a Lady). Vladimír se snažil, ale měl tvrdší pohyby a celkově byl spíše statický. Ocenil bych prováděné křížení. Porota ve složení Jaroslav Kuneš, Tatiana Drexler, Leona Qaša Kvasnicová a Zdeněk Chlopčík za tanec udělila známky 6, 6, 4 a 7, má známka by byla 5. Zisk 23 bodů vynesl páru čtvrtou příčku večera..

Ve druhém večeru předvedl tento mpár quickstep (Hit That Jive, Jack!). Vladimír má velký problém s držením těla, neustále se ke své partnerce ke škodě tance hrbí. Bohužel se u tohoto tance plně projevilo Vladimírovo tvrzení o sobě jako o "tanečním dřevu". Vladimír měl krokový výpadek, a velké problémy s dodržením rytmu. V momentech základních krokových variací nebylo až tolik chyb, ale i v tomto vystoupení bylo až příliš herectví na úkor tance. Známky od poroty měly hodnotu 5, 5, 5 a 4, má známka by byla 5. Součet 19 bodů znamenal pro Vladimíra s Laurou dělenou pátou příčku.

Ve třetím večeru byla na řadě opět latina - jive (Wake Me Up). K jivu ze strany Vladimíra Kratiny nedošlo. Nedostatky totálně převažovaly nad tancem, který se neuskutečnil. Technika plakala, chyběl charakteristický houpavý pohyb, převažovaly tvrdé pohyby a místy potíže se stíháním rytmu. Chybělo typické odlehčení. Nad tancem převažovalo herectví. Porota ocenila výkon známkami 7, 7, 6 a 7, má známka by byla 4. Součet 27 bodů přisoudil páru čtvrtou příčku večera.

Ve čtvrtém večeru se tančil slowfox (I Wanna Be Loved By You). Rytmicky byl tento slowfox až na jedno drobné zaváhání v pořádku. Vladimíru Kratinovi bych vytkl permanentní předklon k partnerce a příliš opatrné, přeopatrné kroky, jako by nesl vrchovatou sklenici, kterou nechce rozlít. Objevovala se u něj neustále příliš pokrčená kolena. Kroky byly příliš krátké a poněkud kazily plynulost pohybu a plutí parketem, přesto se s tancem vyrovnal překvapivě vcelku dobře. Porota udělila za výkon známky 7, 7, 7 a 6, má známka by byla 7. Zisk 27 bodů vynesl páru opět čtvrtou příčku večera.

Pátý večer a tradiční samba (Cuban Pete). Skladba známá především filmem Maska v podání Jima Careyho byla nad síly Vladimíra. Technika kroků témeř neexistovala. Vladimíru Kratinovi určitě nejde upřít snahu, avšak malá pohyblivost boků a skoky místo kroků zkazily dojem. Místy jeho kroky připomínaly spíše zašlapávání mravenců než měkkou sambu. Nutno ocenit rytmiku a relativně zvládnuté základní kroky. Porota výkon oznámkovala čísly 7, 7, 6 a 8, má známka by byla 5. Součet 28 bodů vynesl páru bronzovou příčku večera.

V šestém večeru tančil Vladimír a Laura nejprve paso-doble (Paso-doble 4). Charakter tance, toreadora, zůstal nenaplněn. Vladimíru Kratinovi chybělo patřičné napětí v těle, tanec připomínal spíše pochodové cvičení, v jednom okamžiku došlo k zaváhání v rovnováze. Vystoupení bylo ze strany Vladimíra Kratiny příliš statické, pomalé, chyběla mu toreadorská hrdost a celková jiskra, která by měla mezi ním a publikem přeskočit. Spíše než toreadora připomínal "unaveného hodného strýčka". Porota ocenila výkon známkami 6, 7, 7 a 6, má známka by byla 5. Druhý tanec večera byl waltz (If I Were a Painting). Éterická skladba bohužel Vladimíra Kratinu uspala, ačkoliv ho měla v choreografii naopak probudit. Jeho kroky byly příliš krátké, opatrné, waltzová vlna byla spíše malou vlnkou. Neustálý předklon kazil celkový dojem. Porota udělila za tanec známky 7, 6, 8 a 6, má známka by byla 7. Celkový součet 53 bodů vyústil v dělené poslední místo. Diváci následně rozhodli, že do semifinále se tento pár už nepodívá.

 

Saša Rašilov a Karolína Majerníková

V prvním večeru předvedl tento pár čaču (I Need to Know). Saša smazával jednotlivé doby a kroky, občas se objevil poskok. Rytmicky byl výkon v pořádku, ale u Sašy bylo poměrně velké množství nedotažených pohybů, které byly navíc tvrdé až atletické. Porota ve složení Petr Zuska, Tatiana Drexler, Petra Kostovčíková a Zdeněk Chlopčík udělila za výkon známky 6, 5, 5 a 5, má známka by byla 5. 21 bodů vyneslo páru páté pořadí večera.

Ve druhém večeru tančil Saša s Karolínou quickstep (Deja Vu). Hravý tanec, kterému se v rámci této soutěže dá vytknout poměrně málo. Padající držení kazilo celkový dojem, občas se místo quickových kroků objevovaly poskoky, drobné krokové nepřesnosti a nesynchronnost rovněž srážely výkon směrem dolů. Porota udělila známky 8, 5, 5 a 5, má známka by byla 6. Zisk 23 bodů znamenal dělenou třetí příčku večera.

Ve třetím večeru se tančila latina, jive (Jailhouse Rock). Známá skladba, kterou zpíval Elvis nutila do pohybu. Uvolněný výkon, ale místy nepřesný, všiml jsem si chvilkových výpadků z rytmu a jive postrádal charakteristickou synkopu. Na můj vkus byl jive příliš odšlapaný. Porota udělila za výkon známky 6, 6, 7 a 7, má známka by byla 6. 26 bodů přisoudilo páru pátou pozici večera.

Čtvrtý večer a standardní slowfox (Nasty Naughty Boy). Vystoupení bylo ošizeno o tanec zpěvem Karolíny. U Sašy se občas objevily vysoké nášlapy a nesynchronnost s partnerkou. Viditelná nejistota a ztráta stability měly za důsledek, že Saša partnerku místy vláčel za sebou a málem ji povalil na zem. Porota vytáhla za tanec známky 7, 6, 7 a 7, má známka by byla 6. Zisk 27 bodů vynesl pár na bronzovou příčku večera.

Samba (Mi Chica) v pátém večeru byla na Sašu obtížná. Indické prvky zařazené hned na začátek sice vypadaly exoticky, ale k sambě se příliš nehodí. U Sašy mi chyběla především větší práce v kyčlích a v pánvi, místo typického bouncingu Saša poskakoval a běhal, ke konci mu očividně docházely síly. Porota ocenila výkon známkami 6, 6, 6 a 5, má známka by byla 5. Součet 23 bodů znamenal páté pořadí.

V šestém večeru se Saša s Karolínou představili nejprve ve waltzu (Tá Mé Mó Shuí). Saša podstatně zlepšil držení a jeho technika byla na slušné úrovni. Základní a pro tanec podstatný nedostatek byl v nedodržování rytmu, kdy Saša chodil před hudbou, v postupovém kroku Saša kroky zadrobil a víření vypadalo až humpolácky. Porota udělila známky 8, 7, 9 a 6, má známka by byla 6. Druhým tancem  bylo paso-doble (Paso doble Espana). Správná hudba navodila atmosféru španělské koridy. Saša se překonal a i když jeho pohyby byly příliš tvrdé, boky málo pohyblivé a došlo k drobným krokovým nepřesnostem, výraz byl skvělý. Porota udělila vysoké známky 8, 10, 10 a 9, má známka by byla 8. Celkový zisk 67 bodů znamenal stříbrné umístění, ale diváci byli proti dalšímu pokračování páru v soutěži.

 

Barbora Poláková a Václav Masaryk

Standardní waltz (Come Away With Me) byl úvodním tancem v soutěži. Waltz v podání Barbory byl ustrašený. Celá byla v napětí, měla tvrdší pohyby a příliš vysoké nášlapy. Nedokázala se během tance uvolnit a úsměv ji zdobil jen sporadicky. To ale nemá vůbec vliv na hodnocení předvedeného výkonu. Porota ve složení Jan Révai, Tatiana Drexler, Eva Bartuňková a Zdeněk Chlopčík udělila známky 6, 7, 7 a 6, má známka by byla 5. 26 bodů znamenalo pro pár stříbrnou pozici.

Ve druhém večeru předvedl pár rumbu (I'm Not Giving You Up). Muzikálně to byl zdařilý tanec, ale právě základní chyby srážely celkový dojem dolů. Barbora podala nevyrovnaný výkon. Místy, zejména v pózách splnila to, co má partnerka vytvářet, při pohybu ale docházelo často k tvrdým pohybům místo pohybů vyměkčených. Slušela by jí větší práce v bocích a kyčlích, objevovaly se technické nepřesnosti v nášlapech, občas byla tvrdá kolena. Porota ocenila výkon známkami 6, 6, 6 a 5, má známka by byla 6. Za 23 bodů si pár odnesl čtvrtou příčku večera.

Tango (Welcome To Burlesque) zaznělo ve třetím večeru. Ocenil bych zařazení prvků argentinského tanga, provedení pivot, rytmické provedení i výraz. Technika byla velmi slušná možná bych přidal více ostrosti. Porotě se tanec líbil a udělila známky 7, 8, 7 a 7, má známka by byla 8. Součet 29 bodů vynesl pár na dělenou první příčku večera.

Ohnivé paso-doble (Lay All Your Love On Me) provázelo pár čtvrtým večerem. Výrazný tanec v podání Barbory nepostrádal napětí ve tváři. To se ale, bohužel, neobjevilo v těle, kdy musí být energie v okamžiku vypuštěna a opět stlačena. Tanci by slušela větší rychlost v nohou a dynamika. Porota ocenila výkon známkami 8, 8, 7 a 6, má známka by byla 6. Součet 29 bodů znamenal střibrnou příčku.

Pátý večer je zasvěcen sambě (Nossa Nossa). Vystoupení bylo nabité energií, kterému ale chyběl tanec. I u Barbory byla malá práce boky, kolena občas nepracovala tak, jak by pracovat měla a z toho vyplynula slabší kvalita bouncingu. Opakované scénky maskovaly nenacvičený tanec a ve svém důsledku nakonec nebyly oživením, ale spíše naopak ublížily celkovému dojmu. Porota udělila známky 8, 7, 9 a 8, má známka by byla 7. 34 body znamenaly druhé místo večera.

V šestém večeru se pár představil nejprve v rytmu cha-cha (Forget You). Bohužel, tomuto tanci chyběla cha-cha. Barbora s Václavem předvedli discopříběh s minimem tance, a to je dle mého názoru i v zábavné soutěžní show poměrně velký prohřešek. Rytmicky byl předvedený výkon velmi slušný, Bára by potřebovala trochu rychlejší nožky a lepší práci boků. Porota oznámkovala tanec čísly 7, 8, 8 a 7, má známka by byla 6. Druhým tancem byl quickstep (Peroxide). Ocenil bych zařazení charlestonu, zvládnuté nelehké krokové variace, velmi dobrou techniku i rytmiku. Opět se objevila Bářina stará bolest, příliš vysoké nášlapy, které ji zdržují v pohybu a navozují pocit pádu z výšky. Za tento tanec udělila porota známky 9, 9, 9 a 9, má známka by byla shodná, 9. Součet 66 bodů stačil na třetí místo a diváci upednostnili v postupu hokejistu Martina Procházku.

 

Matěj Ruppert a Eva Krejčířová

První večer tančil tento pár quickstep (Black Betty). Temperamentní vystoupení ve kterém bylo značné množství krokových nepřesností, chybělo víc tance, který byl nahrazen spoustou poskoků na místě. Místy vypadal Matěj trochu těžkopádně, v momentech, kdy tančil v páru, nebylo držení správné, v páru nebyl kontakt. Porota ve složení Jan Révai, Tatiana Drexler, Radek Balaš a Zdeněk Chlopčík udělila známky 7, 5, 6 a 4, má známka by byla 5. 22 bodů vyneslo páru bronzovou příčku večera.

Ve druhém večeru předvedl Matěj s Alicí čaču (You shook me all night long).elmi rytmické vystoupení plné energie, ve kterém jsem postrádal více tance v páru. Matěj zvládl poměrně dobře techniku kroku, nicméně poměrně často se objevoval nášlap přes patu a občas i drobné poskoky. Potřeboval by více uvolnit pohyb v kyčlích, pohyb by pak mohl být méně silový. Porota udělila známky 6, 7, 5 a 6, má známka by byla 7. 24 bodů znamenalo opět bronz večera.

Tango (Cell Block Tango) provázelo tento pár muzikálovým večerem. Líbily se mi vysoké výkopy u obou v páru, avšak pojetí tanga v Matějově podání trochu zaostalo. Po téměř celou dobu tance byl příliš vysoko, chyběly mi charakteristické plíživé kroky přes hranu chodidel, místy dokonce Matěj poskakoval. Pohyby, které by měly být ostré, se často obejvovaly spíše rozmazané a chybělo i patřičné napětí a dramatičnost nejen v tanci, ale i výrazu. Porota ocenila výkon známkami 7, 6, 6 a 5, má známka by byla 6. Součet 24 bodů znamenal dělenou poslední příčku.

Čtvrtý večer byl ve znamení pasa-doble (Another Day to Die). Netypická skladba byla příliš rušivá a obtížná. Matěj s Alicí se snažili co mohli, ale charakter se zkrátka vytratil. Spíše by se to dalo nazvat dramatickou scénkou na hardrockovou hudbu. Prvky pasa v tanci byly i na vcelku slušné úrovni, ale chůze Matěje kazila dojem z tance. Porota udělila známky 8, 9, 8 a 9, má známka by byla 7. Součet 34 bodů znamenal pro tento pár dělenou druhou příčku, když Ondřej Brzobohatý a Eva Krejčířová získali bonusový bod za souboj týmů.

Pátý večer je tradičně samba (Kalimba de Luna). Chyběla správná práce boků a pánve, tanec byl silový, přesný bouncing se objevoval zřídka. Od začátku letošní řady je na Matějovi znát hlavně energie, kterou se snaží vše strhnout, ale samotná energie na vše nestačí, je k tomu zapotřebí přidat i ostatní věci jako techniku či právě typické pohyby v těle. Porota udělila za výkon známky 9, 9, 7 a 9, má známka by byla 7. Vítězství v salse přineslo Matějovi s Alicí další dva bonusové body, a tak se dělili o první příčku s dalšími dvěma páry.

V šestém večeru pár předvedl nejprve waltz (Romeo and Juliet). Pomalé tempo dělalo Matějovi potíže, často se objevoval před rytmem a tanci chyběl větší pohyb do prostoru. Místy se objevil vysoký nášlap. Poté, co Matěj předváděl v minulých tancích se dokázal umravnit, ale vážná poloha mi k němu příliš neseděla. Porota udělila známky 7, 9, 7 a 10, má známka by byla 7. Ve druhém tanci pak byla k vidění rumba (Man in the Mirror). Matěj měl velmi dobrou práci v rukou, ale rumbě by slušela větší práce boků. Ve střední rytmičtější části skladby byla jejich rumba příliš ostrá, taková ostrost by se hodila spíše do čačy a postrádal jsem více čačových kroků. Porota ocenila výkon známkami 9, 8, 9 a 7, má známka by byla 7. Matěj s Alicí obsadili se ziskem 66 bodů třetí, předposlední příčku, diváci poslali dál tanečně horšího Imricha Bugára.

Těchto šest soutěžních párů vypadlo ze soutěže v šestém soutěžním večeru. Příště se podíváme na bronzové pořadí.

 

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2006 - 2013

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fabera | pondělí 3.2.2014 12:00 | karma článku: 11,38 | přečteno: 933x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 382x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4180x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1555x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Hokej pohlídá 1200 policistů. V sobotu je zaměstná pražské derby a Rammstein

7. května 2024  13:04,  aktualizováno  13:34

Praha a Ostrava se skoro na tři týdny promění na hlavní města světového hokeje. Od pátku 10. května...

Železniční koridor na Moravu stojí, vlak v Pardubicích usmrtil člověka

7. května 2024  13:23

V Pardubicích po poledni vlak srazil a usmrtil člověka. Provoz na železničním koridoru na Moravu je...

Putin se na inauguraci ujal dalšího mandátu, předloží jméno příštího premiéra

7. května 2024  10:11,  aktualizováno  13:19

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájil svůj pátý mandát v...

Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák, přes svodidla omezuje oba směry

7. května 2024  11:14,  aktualizováno  13:18

Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik