Co dnes píší Novinky - Už zase ta hloupá hUSA

Tak náš "hodný" spojenec zase něco zaspal jako hloupá hUSA. Zjistil, že v rámci humanitární pomoci dodal do arabského světa tolik zbraní, že už jej arabský svět nehodlá respektovat a začíná si žít pod vlastní režii.

Tomu říkám úspěšné šíření "západní demokracie". Králové ze SAE už vystrčili na "nejmocnějšího prezidenta" zadnici a vzkázali mu odřeknutou účastí na summitu hlav států Perského zálivu ve Washingtonu jak vidí svoji loajalitu. :-)

Co na to říci?? Že snad nebudeme tak dlouho slepí, hluší, hloupí a tupí jako hUSA. Pokud chceme mít právo bránit naše národní a evropské zájmy, nikoli je "pouze exportovat" ven. Musíme začít konat, než nám vpadnou do zad tzv. uprchlíci. Poukazovat na osudové chyby spojenců a slepost nejbližších politických partnerů v EU je nyní nutností. Věřím, že jako rovnocenný, respektovaný partner v NATO a EU na to máme jednak právo, ale i povinnost! Měli bychom srozumitelně definovat chyby a špatné kroky našich partnerů a současně také navrhnout jejich řešení a nápravu.

Austrálii respektujeme jako vyspělou demokratickou zemi a lidi divte se, proimigrační politika tam má hodně velkou cenzuru a dokonce deportace uprchlíků zpět do jejich domoviny (někdy ani ne tam, ale na nejbližší ostrov, je tam zcela běžná a vnímána australským obyvatelstvem velmi kladně.  Přerušíme s Austrálií veškeré politické a diplomatické styky a označíme ji za nedemokratickou a totalitní zemi? Podle stávajících doktrín bychom měli!!!! Tak na co ta Evropa a hUSA čeká ....?? Tak kdy to bude???? Nebude!!! Jednak je Austrálie strašně daleko a energetické zdroje jsou jinde a blíž.

Doufám, že tu dřív někdo dostane rozum a rozdá karty ve volbách tak, aby dáma a pánové s krátkým rozumem, kteří mají zájem na rozpoutání další "business" války pro svoje sponzory už u koryt nebyli.

A co bych do diskuse navrhoval já:

1. Okamžité zastavení dodávek zbraní a munice do krizových oblastí (jde o lidi - demokracii, nebo o ropu a válečný business?) :-)

2. Zastavení vměšování se do tajnými službami rozpoutaných, podporovaných občanských nepokojů a válek (upřednostnění řešení vlastních národních a evropských hospodářských problémů - zdravotnictví, školství, korupce, politická kultura ve vlastní zemi, kvalita života a svobod všech občanů)

3. Okamžité zastavení populistické imigrační politiky (prevence před nebezpečím střetávání kultur a náboženství uvnitř jinak smýšlejících demografických uskupení)

4. Zahájení repatriačního programu návratu všech uprchlíků zpět do jejich půdních zemí k tamním ekonomicky silným " našim partnerům". V arabském světě např. do Saudské Arábie, Kataru, SAE atd. (zde najdou nejen jazykově vhodnější prostředí k lepšímu životu, ale i nábožensky a demograficky jsou si bližší, nežli u nás v Evropě) Na to snad peníze vymyslíme formou evropských tuneldotačních programů, když je na jiné euronesmysly, tak na jednu dobrou věc pro Evropu bychom ty prachy najít mohli, co říkáte dámy a pánové v europarlamentu a NATO?

5. Trochu smysluplné práce při hlasování v Štrasburku či Bruselu :-) přijetím takových zákonných opatření z úrovně EU, aby nedocházelo k masovým importům přistěhovalců,  (válečných uprchlíků, záměrně implementovaných islámských běženců do Evropy za účelem předvoje vytvoření islámského chalífátů)

Jinak si počtěte mezi řádky na:

http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/369326-turci-a-saudove-sokovali-zapad-v-syrii-vsadili-na-dzihadisty.html

a samozřejmě i na diskusním fóru k článku, kde zjistíte jak to vidí naši další spoluobčané a voliči toho či onoho......

Přeji Vám pěkný květnový den a rozum v hrsti a srdce na správném místě.

PS: Jak to vidíte Vy? Dali byste takové diskusi hlas? Lidé na Islandu a ve Velké  Británii už rozum dostali.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Evžen Šik | středa 13.5.2015 8:46 | karma článku: 33,58 | přečteno: 1135x