Krnáčová na mezinárodní konferenci „Jsem blízko developerům Kunovskému a Kociánovi“

Tak je jasné v čím triku paní primátorka navrhuje zrušit parametr proslunění, aby se občané nemohli bránit proti naddimenzovaným stavbám. Teď chce ještě přiostřit. Navrhuje novelu stavebního zákona, aby  občanům vzala další práva.

Tak už je to venku. Primátorka právě teď přiznala na mezinárodní konferenci „Potřebuje Praha moderní stavby a chceme výškové stavby?", že ji jsou blízcí developeři a ne občané. Jmenovala konkrétně Kunovského z Cental Groupe a Kociána z Finepu, myslím ale, že ostatní developeři nemusí být smutní, myslela zřejmě i je. Kdo by měl být smutný, to jsou občané, kteří ji zvolili a jejichž zájmy by měla zastupovat.

To vše před zahraničními hosty, takže to už vědí i venku.

Je již tedy jasné v čím triku paní primátorka navrhuje zrušit parametr proslunění, aby se občané nemohli bránit proti naddimenzovaným stavbám. Teď chce ještě přiostřit. Navrhuje novelu stavebního zákona, aby pokud občanům ještě nějaká práva bránit svoje životní prostředí a majetek zbyla, tak pryč s nimi. Chce také stanovit pouze jeden stavební úřad pro celou Prahu. Zrušit možnost obracet se na soudy. Zřejmě ji vadí, že soudci „vytáhnou konkrétní paragraf stavebního zákona a trvají na jeho dodržení“.  S podobně centralizovanou snahou jsme se už setkali. Závazné stanovisko k souladu záměru s územním plánem vydává vedoucí odbor územního plánování Magistrátu hl. m. Prahy  jak na běžícím pásu. Ve stabilizovaném území se podívá 5 km kolem navrhovaného záměru a pokud tam najde stejně vekou budovu, tak ji povolí, bez ohledu na vliv v místě. Takže místo dvoupatrové budovy vyrostou dvě osmnáctipatrové věže.  

Také hovořila o tom, že se máme podívat do historie. Tak se dívám a čtu něco o nějakých „defenestracích“. No ale to byly prostředky středověku. My to snad uděláme kultivovaněji.

Autor: Eva Tylová | středa 30.5.2018 10:48 | karma článku: 22,29 | přečteno: 736x