Krnáčová – developeři, než odejdu, tak vám zařídím další změny územního plánu

Primátorka Krnáčová (ANO) předkládá na jednání zastupitelstva 14. 6. 2018 balík změn územního plánu a to i když tuto agendu nemá v kompetenci. Proč asi? Aby zase pomohla developerům. Jedná se totiž o ty nejproblematičtější změny.

Primátorka Krnáčová (ANO) předkládá na jednání zastupitelstva 14. 6. 2018 balík změn územního plánu a to i přesto, že tuto agendu nemá v kompetenci. Proč asi? Aby zase pomohla developerům. Jedná se totiž o ty nejproblematičtější změny.

Jedním z příkladů takovéto ostudné změny územního plánu je změna, kterou se snaží podnikatelé Tomáš Rosen a Antonín Rovenský zhodnotit svoje pozemky u pražského silničního okruhu. V roce 2006 koupili od hlavního města Prahy pozemky, které měly kód A, tedy vilová zástavba a částečně zeleň a les.  Měli zde vybudovat i středisko pro handicapované občany. Tomuto odpovídala i cena, kterou zaplatili, 120 mil. Kč. To že hl. m. Praha přitom prodala i pozemky potřebné pro napojení Komořan na okruh a nyní je má kupovat za draho zpátky, je další díl této kauzy. V předloženém balíčku změn oba podnikatelé lépe řečeno „podnikavci“ žádají o změnu kódu z A na C. Tedy z vil chtějí udělat paneláky. Stejně tak převádí zeleň na obytné území. No prostě chudáčci, nebyl by z toho dostatečný „vývar“. Prostě když si někdo koupí fotbalový stadion nebo hrob na Vyšehradě (kde mají ležet naši velikáni/ky a ne podnikavci/ky), tak si patrně myslí, že může všechno. Necháme si to líbit?

Nakonec trochu humoru i když černého. Byty u portálu Cholupického tunelu budou opravdu nadstandardní – rozhodně  budou mít nadstandardní hlukovou zátěž.

Ze seriálu „Tady není developerovo!“

Autor: Eva Tylová | středa 13.6.2018 10:08 | karma článku: 25,03 | přečteno: 877x