Překračuje Klausova Výzva proti imigraci zákon? 1. díl

Klausova iniciativa na www.protiimigraci.cz má zpátky počitadlo a k dnešnímu dni hrdě prohlašuje, že má více jak 50,000 “signatářů“. Celá tato výzva, která odstartovala minulý pátek, zdá se mi velice podivná a podvodná.

První záložka nese název Podepsat výzvu, což může mnohé uvést v omyl, že skutečně něco na těchto stránkách podepisují, přičemž pouhým vyplněním tří kolonek evidentně nepodepisují vůbec nic. Kdyby tato výzva byla na nějaké sociální síti, dalo by se o tom aspoň diskutovat, takto je to naprosto mimo jakýkoliv rámec. Chci se ale věnovat obsahu této výzvy a zejména větě na konci druhého odstavce: “Vidíme nepopiratelná rizika a hrozby plynoucí z umělého mixování nesourodých národů, kultur a náboženství.“ Zdá se mi totiž, že vede k podněcování k nenávisti nebo chcete-li k podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, jak to definuje trestní zákon.

Především by mě zajímalo, co jsou to ty nesourodé národy. Je to zajímavá teorie. Když bych se zeptal jestli jsou nesourodými národy Němci a Francouzi, respektive Německo a Francie, o které se tato výzva také otírá a dává je do jednoho pytle jako podporovatele migrace, tak by asi málokdo řekl, že jsou to nesourodé národy. Při tom v Německu i ve Francii žije celkem ještě dost pamětníků, ročníky kolem roku 1920, kteří by mohli vyprávět jaká nenávist a jaká rivalita byla mezi těmito národy v době, kdy vyrůstali. Němci toužili po vendetě a chtěli zpátky území, které ztratili v 1. světové válce. Druhá světová válka tak byla na spadnutí.

Vezmeme-li si jiný příklad, Francii a Anglii, tak by rovněž málokdo řekl, že jsou tyto národy nějak nesourodé, v obou světových válkách to byli spojenci, navíc vítězní spojenci, jsou propojeni obchodně, kdo by neznal jednoho ze dvou největších výrobců civilních dopravních letadel Airbus, a od roku 1994 jsou dokonce propojeni takzvaným Eurotunelem, který umožňuje cestovat mezi Londýnem a Paříží po kolejích za pouhé dvě a půl hodiny.

Jak je tedy možné, že v době francouzského krále Ludvíka XVI., který vládl ve Franci před pouhými 235 lety byly tyto národy tak nesourodé? Ludvík XVI. stejně jako jeho předchůdci vedl se svým královským dvorem velmi nákladný život ve Versailles, ale pokud šlo o válku s Anglií, nikdy neváhal peníze použít. Mimochodem, kdyby to neudělal, pravděpodobně by se v Americe nikdy neosamostatnilo jistých 13 britských kolonií a nevznikly by tak Spojené státy americké...

Samozřejmě nemohu opomenout v tomto miniexkurzu ani naše vztahy s naším velkým bratrem, s Německem. Premiéři, ministři i prezidenti cílevědomě prohlašují, že vztahy jsou vynikající a že tomu tak opravdu je, nakonec vidíme dnes a denně, jezdíme v německých autech a nakupujeme v německých obchodech. Prezident Gauck byl jako vůbec první německý představitel po více jak sedmdesáti letech na návštěvě v Lidicích, to asi mluví za vše. Že ale naše vztahy s Němci nebyly vždycky jednoduché a už vůbec ne idylické, snad není třeba komentovat ani více rozebírat.

Snad raději ještě proberme vztah s naším, řekněme, malým bratrem, se Slovenskem. Vztahy jsou na vysoké úrovni, český premiér podniká už tradičně první zahraniční cestu na Slovensko. Nakonec i pan profesor Klaus, který má na Slovensku svou manželku Livii jako velvyslankyni, by mohl potvrdit, že je všechno, jak má být...Ale zrovna tak má jistě na paměti, že ještě před nějakými dvaadvaceti lety bylo všechno úplně naruby. Slováci toužící po samostatnosti dávali dosti hlasitě najevo, co si o Češích myslí...a jevili se k nám nesourodě do té míry, že nakonec došlo k rozdělení Československa, země s poměrně dlouholetou tradicí.

Mozaika by pochopitelně nebyla úplná, pokud bych ji nedoplnil o Vietnamskou menšinu žijící u nás. Otázka je stále stejná, je to sourodý či nesourodý národ, kompatibilní či nekompatibilní s národem českým? Přestože Vietnamci jsou jiného etnika, řeči, zvyků, kultury a náboženství, mimochodem Vietnamci jsou především budhisté (podle profesora Klause by se tedy jednalo zjevně o nesourodý národ) nezdá se, že by byli s naším národem nějak nekompatibilní či nesourodí.

Čili já pořád nevím, které ty národy jsou sourodé a které jsou nesourodé, které jsou kompatibilní a které nejsou kompatibilní. Je to podle geografické polohy? Či podle barvy pleti? Jazyka? Já nevím, ale Václav Klaus to podle jeho Výzvy proti imigraci evidentně ví a měl by to říct. Nejlépe při podání vysvětlení na nejbližší služebně Policie České republiky.

Autor: David Evan | úterý 8.9.2015 11:09 | karma článku: 14,70 | přečteno: 1116x