Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Podivná Rychlá hra na TV Barrandov 5.díl

Dal jsem slib a sliby se mají plnit. Obracejí se na mě lidé, kteří se cítí podvedeni Rychlou hrou na TV Barrandov. Psal jsem o tom již několikrát, ale moc se toho bohužel nezměnilo, a tak jsou každý den podváděni další lidé...

Jeden kontakt jsem dostal i od redakce iDnes, a tímto bych jí chtěl poděkovat. Nemám svolení použít žádné konkrétní jméno, ale jak jsem řekl, slíbil jsem, že o tom napíšu jménem těchto lidí, kteří se cítí podvedení a vznášejí oprávněné námitky proti této podvodné hře na TV Barrandov. Někteří kvůli této hře ztratili stovky, jiní tisíce a někteří dokonce desetitisíce korun, jak jsem řekl nemám povolení nikoho jmenovat, ale jejich jména mi jsou známa. Pokrok je v tom, že se tomu začala věnovat už i Česká televize v pořadu Černé ovce, ve kterém minulý měsíc na toto téma byla odvysílána reportáž. Reportáž z 10.2.2016 má sice pouhých deset minut, ale je z ní zřejmé, že se jedná o novodobé “šmejdy“, kteří se snaží vylákat peníze zejména ze starších a důvěřivých lidí.

Nyní se pokusím shrnout ty hlavní podvodné rysy, o kterých jsem byl různými cestami dodatečně informován. Některé už zazněly v té reportáži, jiné nikoliv. Tak třeba začnu rychlým přepojováním, rychlé přepojování znamená, že byste neměl zbytečně čekat na lince, ale měl byste být co nejdříve přepojen do studia. Mně je známa identita jisté volající, která volala hodinu a šest minut a přepojena do studia vůbec nebyla, i když na obrazovce bylo jasně napsáno, že se jedná o rychlé přepojování. Jenom podotýkám, že hodina volání stojí 5,400 Kč. Když napsala stížnost, respektive reklamaci, tak jí buď vůbec neodpověděli nebo jí odpověděli nějakým vágním způsobem, že nebyla první na lince a podobně.

V této hře údajně záleží na rychlosti, kdo zavolá jako první, protože jedině ten má prý garantováno přímé přepojení do studia. Podvod je ale v tom, že když člověk zavolá na dané číslo, tak je přepojen na nějakou věštkyni nebo dokonce snad erotickou linku. Jelikož dotyčný nic takového nechce, tak telefon položí a když zavolá znovu, tak už samozřejmě není první volající, takže má stejně smůlu, což je zdokumentováno nakonec ve výše uvedené reportáži ČT. Rada pro televizní a rozhlasové vysílání RRTV se tímto evidentně zabývat nechce a to je zvláštní, protože v dnešní době se velice bojuje nejrůznějšími zákony a vyhláškami proti všem takzvaným šmejdům, kteří zvou nebo dokonce sváží důvěřivce na různé akce, nabízí jim všelijaké nesmysly a dárky a při tom jiní šmejdi prostřednictvím televizní obrazovky  mají přístup přímo k Vám domů, a to dokonce několikrát denně, ráno, odpoledne i večer.

Při jiném rychlém přepojování volala volající třicet dva minut ve frontě a přepojena vůbec nebyla. Psychologicky taky působí to, že se dává odměna i za špatnou odpověď. Lidé, kteří v té chvíli čekají na lince jsou nalákáni, že se jim alespoň část z provolaných peněz vrátí zpět a setrvávají dále na lince, i když už jsou na ní dlouho, a tím prodělají ještě daleko víc peněz, než kdyby zavěsili. Taky se ke mně donesly informace, že pod pojmem Rychlá hra se ve skutečnosti skrývá několik různých soutěží, z nichž každá má jiná pravidla, takže zatímco ráno na TV Barrandov na lince čekat nemusíte, jenom odpovíte na nějakou otázku a ihned zavěsíte a operátoři či "poradkyně" v případě, že jste zavolal jako první a zároveň odpověděl správně, by Vám měli zavolat nazpátek, tak po poledni na Kino Barrandov se hra přejmenovala na Linku lásky, kde už musíte tvrdnout na lince, jestli budete nebo nebudete přepojeni do studia a má i jinou minutovou sazbu, místo 70 Kč na minutu to je 90 Kč na minutu.

Nicméně ve všech televizních programech zůstává na obou stanicích stejný název pořadu Ryhlá hra a úvodní grafika je zavádějícím způsobem téměř stejná, a to přesto, že každá hra je založená na úplně jiném principu. Aby toho nebylo málo, pod názvem Rychlá hra se skrývá ještě jeden pořad, který jde na Barrandov Plus v pozdních večerních hodinách a jmenuje se Eroskop, ačkoliv opět ve všech televizních programech je uveden pod názvem toliko Rychlá hra, což je opět velice zavádějící a úvodní grafika je opět téměř shodná, přestože se jedná o jinou hru s jinými pravidly. Že se jednotlivé hry od sebe liší je patrné z těchto stránek, kde ještě donedávno o Lince lásky a Eroskopu nebylo ani slovo. 

Nyní už je tedy jasné, co je myšleno tou “skupinou Barrandov“, o které se mluví v reportáži Černých ovcí. Jsou to přinejmenším tři různé stanice, na kterých se Rychlá hra vysílá v různý čas pod různými názvy, přičemž se tato “skupina“ tváří, že je všechno v naprostém pořádku a dává od všeho ruce pryč, a místo toho, aby poskytla vyjádření na kameru, tak se zmůže jenom na tiskové prohlášení, že v podstatě jenom pronajímá vysílací čas. Jelikož má tato skupina vysílacího času k pronájmu hodně, je to pro ní nepochybně skvělý byznys a nemá tak žádný zájem cokoliv měnit. Jestli ani toto není pro RRTV dostatečný podnět proto, aby zahájila nějaké konání, tak už nevím, co by tím podnětem mělo být. Možná, kdyby tam padlo nějaké to sprosté slůvko, tak to by RRTV konala, ale že Rychlá hra sprostě okrádá druhé, a že tam volají i děti a nezletilé osoby, to jí evidentně tolik netrápí.

Dostal jsem ještě celou řadu dalších podnětů, že například vyhrávají podle hlasu stále dokola ti samí volající, kteří se dokonce představují stále stejnými jmény. Že například při jedné soutěži, kdy se mají sečíst peníze na obrázku, stále dokola vyhrává jedna a ta samá jistá paní...Osobně jsem něco podobného zaznamenal už v době, kdy jsem napsal o Rychlé hře na TV Barrandov první díl, což bylo už před nějakým půl rokem, takže nemám důvod těmto informacím nevěřit. Pan mluvčí z České obchodní inspekce však v reportáži říkal, že je třeba nasbírat nějaký důkazní materiál. Ačkoliv jsem ho v předchozích čtyřech dílech nashromáždil už celkem dost, přimělo mě to, abych ještě jednou zapátral ve svém bohatém archivu, který jsem již dříve nashromáždil a nalezl jsem v něm taky třeba následující zajímavost.

 

Rychlá hra

Rychlá hra se právě začíná, hádá se jméno v obálce, počáteční výherní částka je 8,000 Kč a to je přece lákavé

 

Autor: David Evan | čtvrtek 17.3.2016 2:23 | karma článku: 39,42 | přečteno: 10933x
  • Další články autora

David Evan

Ideová konference ODS přinesla staré novinky

Po představení vládního ozdravného balíčku se konala ideová konference ODS, na které se převážně chválili politici této vládní strany a "bolestivé" kroky vlády, které by v příštím roce měly přinést úspory ve výši 95 miliard korun.

14.5.2023 v 12:00 | Karma: 24,24 | Přečteno: 560x | Diskuse| Společnost

David Evan

Hospodaření České pošty by měl prověřit Nejvyšší kontrolní úřad

Tak se usnesla Sněmovna na včerejší mimořádné schůzi. Už několik týdnů se nemluví o ničem jiném než o rušení tří stovek poboček státního podniku, který se vicepremiér Vít Rakušan společně s vládou rozhodli zachránit...

20.4.2023 v 11:00 | Karma: 14,89 | Přečteno: 392x | Diskuse| Společnost

David Evan

Když ani dvě datové schránky nestačí. A není to protiústavní?

Od začátku roku lidé houfně ruší svoje živnosti, jenom aby jim nebyla zřízená datová schránka. Na některých úřadech je až desetinásobný nárůst žádostí o rušení živností. Proč se datové schránky netěší velké oblibě u veřejnosti?

2.3.2023 v 15:07 | Karma: 30,49 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost

David Evan

Jak jsem koupil ukrajinské těstoviny za 18 korun

Ministerstvo zemědělství si chce posvítit na některé zemědělce, potravináře a obchodníky, otázkou je přiměřenost jejich marží. V hledáčku jsou některé obchodní řetězce a také základní potraviny jako cukr, vejce, mouka..

28.2.2023 v 13:16 | Karma: 21,06 | Přečteno: 990x | Diskuse| Společnost

David Evan

Vláda Petra Fialy: Vláda rozpočtové odpovědnosti?

Nejvyšší kontrolní ústav (NKÚ) tvrdí, že se vláda Petra Fialy nechová vzhledem k veřejným financím dostatečně odpovědně. Fiala se brání, že za vše může energetická krize a válka. Mnohé kroky české vlády jsou nicméně kontroverzní.

1.12.2022 v 9:53 | Karma: 33,01 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Humor na sociálních sítích. Na vtipálky vznikla past, za níž může stát armáda

17. května 2024  20:07

Česká armáda zřejmě nemá pochopení pro humor. Jinak si nejde vysvětlit past, kterou patrně...

Když se při dějepisu učí o emancipaci. Výuku má rozšířit téma genderu či LGBT

17. května 2024

Premium Mluvit v hodinách dějepisu o genderové identitě či LGBT? Někteří učitelé už tímto směrem výuku dětí...

Írán udeřil na „satanisty“, zadržel 250 lidí. Podle policie byli obscénní

17. května 2024  19:27

Íránská policie zatkla za propagaci satanismu více než 250 lidí, včetně tří Evropanů. S odkazem na...

  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik