Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mafiánský postup policejního orgánu

Včera jsem měl na svém mobilním telefonu několik zmeškaných hovorů od policie, jednalo se o čísla 974457701, 725939307, 725996892, 974422486, a 974445701.

Kolem 16 hodiny jsem zavolal na jedno z těchto čísel nazpátek, jednalo se o číslo 725939307 a představil se mi do telefonu jakýsi kpt. Rösler,který mi sdělil, že je od kriminální policie z Ústí nad Labem, a že se mnou chce mluvit ohledně jakéhosi podání, které jsem poslal na ÚOOZ a jednalo se v něm o prolomení mého skypového účtu. Domluvili jsme se, že mi dneska zavolá a domluvíme se na dalším postupu.

Dnes mi skutečně opět od rána urputně volal již kolem 8,30 a jelikož jsem první vyzvánění neslyšel zvedl jsem až druhý v 8,32. Po představení mi okamžitě sdělil, že za mnou jedou a ptal se, kde se nacházím, respektive kde se budu nacházet kolem 10 hodiny dopolední. Proti tomuto jsem se ohradil, protože nevím, jestli člověk na druhé straně je skutečně policista, kterého jsem nikdy neviděl a na to mi tato osoba sdělila, že pokud nevím, kdo teda volá, že by bylo dobré se sejít a zjistit to. Tento postup považuji za mafiánský, a pokud se skutečně zjistí, že se jednalo o policistu, domnívám se, že by to mělo mít nějaké důsledky.

Sdělil jsem mu, že nevím, jestli je skutečně policista, a že včera mi volalo hodně čísel a jedno bylo dokonce z telefonní budky v Mostě, takže se mi nemůže divit, že nemám důvěru v to, kdo mi volá, navíc z mobilního čísla. Dále jsem mu sdělil, že jsem nedostal žádnou zprávu do datové schránky, a tím pádem tento postup nepovažuji za správný úřední postup. Osoba na druhé straně telefonu mi sdělila, že odmítám spolupráci a součinnost při vyšetřování, a že mě tudíž bude nucen obeslat datovou schránkou a určit mi termín, abych se dostavil do Ústí nad Labem.

S tím jsem samozřejmě mohl rozhovor ukončit, ale rozhodl jsem se v něm pokračovat, abych zjistil, jestli se skutečně jedná o policistu nebo nikoliv. Z celého rozhovoru vyplývalo, že jedná na něčí přímé nařízení, protože podání, které se týkalo prolomení mého skype účtu bylo už několik měsíců staré a nikdy mi nikdo kvůli tomu nezavolal. Řekl, jsem mu, že spolupráci neodmítám, a že zrovna minulý týden mi volal jiný policista, který se se mnou chce rovněž sejít kvůli jistému podání, které je skoro rok staré a že se chce sejít na obvodním oddělení v Kryrech. Domluvil jsem se s touto osobou, že se tam sejdeme v pátek 17.6.2016 v 10.30, ale že bych zároveň chtěl, aby mi to poslal úředně do datové schránky, abych měl jistotu, že se jedná skutečně o policistu.

Osoba na druhé straně mi sdělila, že toto okamžitě a neprodleně učiní a s tímto jsem se s ní po 22 minutách v 8.54 po telefonu rozloučil a telefon jsem ukončil. Celý tento postup považuji za postup policejní zvůle. Jak je možné, že vám ráno v půl deváté někdo od policie zavolá, že vás chce někde v deset hodin nabrat, sbalit, že vás chce vyslechnout k nějakému několik měsíců starému podání, a že za vámi přijede ze vzdálenosti až 100 km? Tento postup není úředně správný, protože jsem nebyl o ničem dopředu informován do datové schránky a považuji ho za mafiánský.

Celá tato záležitost pouze ukazuje na mafiánské a kriminální způsoby policie České republiky, na klientelistické vazby, na to, že policejní sbor a zejména potom kriminální policie podléhá kmotrovským vlivům, a že policie jako taková se nachází v hluboké krizi, do které ji dostalo vedení policie v čele s Policejním prezidiem. Ohrazuji se proti tomuto mafiánskému postupu, který je šikanózní, jeho snahou je mě zastrašit a vyvolat ve mně pocit toho, že jsem se dopustil nějakého přestupku nebo trestného činu.

Požádal jsem proto státní zastupitelství, aby tento postup přezkoumalo a vyvodilo z něj důsledky. Dále jsem požádal, aby státní zastupitelství tento případ dozorovalo a převzalo do své kompetence, protože nemám jediný důvod PČR důvěřovat. A pokud se prokáže, že za tímto postupem byl skutečně přímý rozkaz, je nutné zjistit, kdo ho dal a ten by měl u policie s okamžitou platností skončit, protože s takovouto mafiánskou praxí u policie je nutné  jednou pro vždy skoncovat.

Policejní prezident Tuhý byl veřejně usvědčen ze lži, když tvrdil, že Robertu Šlachtovi nabízel funkci ředitele nově chystaného superúřadu Národní centrály pro boj s organizovaným zločinem NCOZ. Nic takového udělat nemohl a ani nesměl. Robert Šlachta odmítl, že by nějakou takovou nabídku dostal a označil ji za Tuhého lež. Dneska se ukázalo, že se Tuhý pokoušel elitní důstojníky uplatit tím, že jim zvýší plat o čtyři až šest tisíc korun, pokud se reorganizaci podřídí. Vypadá to, že jde skutečně do tuhého a doufejme, že to dopadne až do Tuhého konce...

Autor: David Evan | úterý 14.6.2016 11:50 | karma článku: 33,38 | přečteno: 2496x
  • Další články autora

David Evan

Ideová konference ODS přinesla staré novinky

Po představení vládního ozdravného balíčku se konala ideová konference ODS, na které se převážně chválili politici této vládní strany a "bolestivé" kroky vlády, které by v příštím roce měly přinést úspory ve výši 95 miliard korun.

14.5.2023 v 12:00 | Karma: 24,24 | Přečteno: 560x | Diskuse| Společnost

David Evan

Hospodaření České pošty by měl prověřit Nejvyšší kontrolní úřad

Tak se usnesla Sněmovna na včerejší mimořádné schůzi. Už několik týdnů se nemluví o ničem jiném než o rušení tří stovek poboček státního podniku, který se vicepremiér Vít Rakušan společně s vládou rozhodli zachránit...

20.4.2023 v 11:00 | Karma: 14,89 | Přečteno: 392x | Diskuse| Společnost

David Evan

Když ani dvě datové schránky nestačí. A není to protiústavní?

Od začátku roku lidé houfně ruší svoje živnosti, jenom aby jim nebyla zřízená datová schránka. Na některých úřadech je až desetinásobný nárůst žádostí o rušení živností. Proč se datové schránky netěší velké oblibě u veřejnosti?

2.3.2023 v 15:07 | Karma: 30,49 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost

David Evan

Jak jsem koupil ukrajinské těstoviny za 18 korun

Ministerstvo zemědělství si chce posvítit na některé zemědělce, potravináře a obchodníky, otázkou je přiměřenost jejich marží. V hledáčku jsou některé obchodní řetězce a také základní potraviny jako cukr, vejce, mouka..

28.2.2023 v 13:16 | Karma: 21,06 | Přečteno: 990x | Diskuse| Společnost

David Evan

Vláda Petra Fialy: Vláda rozpočtové odpovědnosti?

Nejvyšší kontrolní ústav (NKÚ) tvrdí, že se vláda Petra Fialy nechová vzhledem k veřejným financím dostatečně odpovědně. Fiala se brání, že za vše může energetická krize a válka. Mnohé kroky české vlády jsou nicméně kontroverzní.

1.12.2022 v 9:53 | Karma: 33,01 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Humor na sociálních sítích. Na vtipálky vznikla past, za níž může stát armáda

17. května 2024  20:07

Česká armáda zřejmě nemá pochopení pro humor. Jinak si nejde vysvětlit past, kterou patrně...

Když se při dějepisu učí o emancipaci. Výuku má rozšířit téma genderu či LGBT

17. května 2024

Premium Mluvit v hodinách dějepisu o genderové identitě či LGBT? Někteří učitelé už tímto směrem výuku dětí...

Írán udeřil na „satanisty“, zadržel 250 lidí. Podle policie byli obscénní

17. května 2024  19:27

Íránská policie zatkla za propagaci satanismu více než 250 lidí, včetně tří Evropanů. S odkazem na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik