Jak stát ekologicky likviduje stromy podél cest II.díl

Bylo to horší než jsem si myslel. Všechna má očekávání byla překonána. Jsem přesvědčen, že nikde jinde na světě toto není možné. Jestli nevěříte, tak nahlédněte do následující fotogalerie z dnešního dne ze silnice nižší třídy.

 

 

Takto je zasažen pás silnice dlouhý asi jeden kilometr po obou stranách vozovky. Počet ohnisek se spáleništi je celkem 24, pokud jsem je všechna správně spočítal. Je evidentní, že se zde pálily čerstvé větve, a že oheň byl podporován pneumatikami, dělo se tak v těsném sousedství polí a obce. Pracovníci, kteří zde pracovali, museli být vystaveni obrovskému znečištění toxickýcmi splodinami...

A ve výčtu poškození přírody bychom mohli pokračovat dál a dál, je vidět, že tato metoda likvidace stromů podél cest, se rozšiřuje od železnice i na silnice. Jedná se nepochybně o ekologickou katastrofu, za kterou nese stát odpovědnost. Chce aby lidé pod pokutou až sto tisíc museli hlásit každou černou skládku, o které se náhodou dozvědí, chystá se prolomit domovní svobodu a zakazovat topení kartonovým papírem a papírovýma letákama pod pokutou až padesát tisíc, ale sám působí ekologické katastrofy prvního stupně s dlouholetými jizvami a nenávratnými následky.

Musím také říct, že jsem nikdy nic takového neviděl. A pokládám to za naprosté barbarství, jsem přesvědčen o tom, že se toto nikde v civilizovaném světě neděje a nás to posouvá zase někam jinam. Proto jsem tomu věnoval pozornost a domnívám se, že je třeba s tímto způsobem zacházení s přírodou okamžitě přestat.

Autor: David Evan | sobota 19.3.2016 14:43 | karma článku: 29,77 | přečteno: 1133x