Kdo s námi hraje betla?

Nevěřím, že se události na naší politické scéně dějí náhodně a zatčení Ratha je výsledkem uvolnění svázaných rukou českých policistů. Otázkou zůstává, komu to poslouží? Kdo teď nabídne národu chléb a hry?

O tom, že se do politiky chodí ukrajovat peníze z balíku státního rozpočtu, si nemusíme nijak dlouze povídat. Tak to prostě je. Spíše mě udivuje, proč v současné době najednou jde zavřít takového člověka jako je Rath. Nedávno se podařilo odstřelit Věci veřejné. Bárta holt chtěl ukrojit z předem rozdaného koláče kus peněz pro sebe a staří mazáci si to nenechali líbit. Bártova ABL vnesla jasno do špíny našeho politického divadla a představila veřejnosti dosud utajovaného hlavního herce – Agátu. Šmírování, odposlouchávání, špiclování, nahrávání a vydírání se objevilo jako nejúčinnější vyjednávací taktika. ODS spolu s TOP09 se díky nepopulární politice šetření a šílených daní na všechno propadla u voličů do sféry velké neoblíbenosti. Preference ČSSD prudce rostou a je třeba je přibrzdit v rozletu třeba zatčením Ratha. V Evropě prohrávají vládnoucí politické strany jedny volby za druhými a ke slovu se dostávají politici z obou krajních křídel spektra.

Před rokem 89 když bylo jasné, že se KSČ nemá šanci udržet u vesla, se v tichosti připravila naše sametová revoluce a hlavně se připravil přesun majetku do těch správných rukou. Dnes je situace stejně neudržitelná díky nenažranosti politiků a různých kmotrů. Veřejnost je ovládána médii, a když média zavelí, tak veřejnost obrátí svůj hněv požadovaným směrem. Mám velké svrbění v zátylku, že se s námi opět chystá někdo pěkně vyběhnout. Kdo přijde teď s jasnou vizí budoucnosti, na kterou uloví veřejné mínění a voliče? Kdo nabídne národu osvědčený chléb a hry? Kdo se postaví do role spasitele, kterému to opět kolektivně sežerem i s navijákem? Nedělejme si iluze o nějaké demokracii. V masovém měřítku je pro sociální inženýry lidská masa celkem dobře odhadnutelná ve své reakci. Když dokážou socialisti vyhrát volby díky třiceti korunám poplatku u doktora, tak ovládnutí davu voličů se jeví jako celkem laciná záležitost. Jsem opravdu zvědav, kdo se to chce prodrat k politickému veslu a že by to byl někdo, komu jde o blaho státu, si opravdu nemyslím.

Autor: František Enerlan | středa 16.5.2012 18:12 | karma článku: 23,46 | přečteno: 1236x
  • Další články autora

František Enerlan

Kolektivizace je zpět

13.1.2016 v 17:20 | Karma: 26,65

František Enerlan

Jednotky ExEx opět v akci

14.4.2015 v 11:58 | Karma: 32,10

František Enerlan

Je čas zalehnout na matrace

19.6.2013 v 11:26 | Karma: 26,42

František Enerlan

Hlava XXII po česku

12.4.2013 v 10:29 | Karma: 48,03

František Enerlan

Tohle je válka

6.4.2013 v 7:48 | Karma: 48,08