Justice na lavici obžalovaných

Litoměřický soud se vymknul kontrole. Policie stíhá dva soudce pro podezření z braní úplatků a další dvě soudkyně budou čelit kárné žalobě za překročení lhůt.

V nezávislost justice v České republice dnes věří jen malé procento občanů. Proč se tedy nic neděje pro nápravu? Někomu musí tenhle systém vyhovovat. Trvalo dlouho, než se podařilo nasadit dostatečné množství vší s diplomem z Plzně a dalších rychlých dozráváren spravedlivých mozků do justičního kožichu, takže proč to hned zase měnit. Cílem je slabá a ovlivnitelná justice, která nebude strkat nos do citlivých věcí loutkářů a naopak se bude s vervou opírat do předem určených nešvarů. Není to jen problém justice. Rychlokvašky s vysokoškolským diplomem jsou nasazeny k policii, do státního zastupitelství i mezi advokáty. Cíl téhle, dalo by se říci zpravodajské hry, je jasný. Dostat na důležité posty vazaly s máslem na hlavě, kteří budou poslušně vykonávat robotu pro loutkáře v pozadí. Akce, při níž se podařilo infiltrovat poslušné loutky do represívního aparátu, musela trvat mnohem delší dobu před provalením aféry v Plzni. Dnes se nechodí na soud s úplatky v obálce, dnes si musíte najmout příslušného advokáta, který má u soudců kredit „spolehlivého“ člověka a ten vše zařídí k vaší spokojenosti. ¨

V Litoměřicích se soudci zjevně utrhli z řetězu a přestali reagovat na pokyny loutkářů. Neodvolatelnost a nedotknutelnost musí občas někomu zamotat hlavu způsobem pro vodiče justičních loutek nepřijatelným. Nakonec proč nevyužít podobné situace pro demonstraci úspěšného tažení proti korupci v justici. Veřejnost bude spokojená s bdělostí policie a rozhodnosti ministra vnitra. Odstraní se dvě tři bezvýznamné figurky, veřejnost bude spokojená a systém pojede bez šrámů dál. Kdyby to páni nahoře mysleli opravdově, zřejmě bychom ty odvolané soudce a další figurky represívního aparátu nestačili počítat. Nezávislost justice je jeden velký žvást, kterému už nevěří ani žáci pomocných pardon speciálních škol. Vyšetřit něco co spadá do škatulky okrádání státu, se nedaří, protože vždy musí kauza projít od policie přes státní zastupitelství k soudu. Na všech úrovních číhá někdo zapojený do hry loutkářů a v ruce má transparent „No pasarán“. Pokud se náhodou případ nevyvíjí ke spokojenosti loutkářů, dochází k výměně vyšetřovatele, státního zástupce nebo soudce, kteří mají na danou věc předem schválený názor. K nápravě justice se bude muset přistoupit jako k Augiášovu chlévu. Od nejvyšších pater pěkně dolů a silným proudem vypláchnou ten bordel.

Autor: František Enerlan | pondělí 5.12.2011 17:20 | karma článku: 17,00 | přečteno: 695x
  • Další články autora

František Enerlan

Kolektivizace je zpět

13.1.2016 v 17:20 | Karma: 26,65

František Enerlan

Jednotky ExEx opět v akci

14.4.2015 v 11:58 | Karma: 32,10

František Enerlan

Je čas zalehnout na matrace

19.6.2013 v 11:26 | Karma: 26,42

František Enerlan

Hlava XXII po česku

12.4.2013 v 10:29 | Karma: 48,03

František Enerlan

Tohle je válka

6.4.2013 v 7:48 | Karma: 48,08