Český politik

Řitní horolezci, hujeři, manipulátoři, žalobníci, udavači a bezpáteřní jedinci se schopností dostat se do přízně lidí momentálně disponující nějakou mocí. Všichni jsme je potkali ve škole, na pracovišti i v životě. Nikdo normální je nemá rád a přitom nám tihle lidé vládnou.

Nesmiřitelný boj a hádky české populace jakáže to politická strana může za morální marast ve společnosti je lidem, kteří se prosadili svými intrikánskými schopnostmi k veslům k smíchu. Není důležité, jestli se hlásí k levici či pravici. Nejde jim o blaho celku, ale o prosazení vlastních zájmů. Kdo je momentálně u politického vesla drží se ho jako hovno košile bez ohledu na nějaké veřejné mínění. Kdo je zrovna v opozici, kritizuje hlava nehlava vše, co vládnoucí seskupení dělá. Cílem je rychle se dostat k veslu. Hlas lidu zajímá politika jen před volbami, kde lidskému plebsu slíbí cokoliv hlavně, aby dostal hlasy. Na co spoléhá český politik? Na touhu drobného človíčka si kapku polepšit bez vlastního přičinění. Zkrátka dostat něco zadarmíčko. Proto mají úspěch pitomé třicetikoruny u doktora. Je úplně jedno jestli se politik hlásí k pravici nebo k levici. To je jen póza před veřejností. Hlavně je třeba naplnit koryto penězi, aby se z něj dalo řádně ukrajovat. Hrou na pravici i levici si politici jen hrají s veřejností a zcela nepochybně se všem, po svém zvolení, vysmívají do ksichtu.

Příznivci komunistů ztrácejí rychle paměť s přesvědčením, že tentokrát vláda proletariátu bude nějakým zázrakem fungovat. Socialisti se už nemůžou dočkat koryt a takzvaná vládnoucí pravice se snaží, seč může o zachování koryt alespoň do řádných voleb. Skutečná pravice v Čechách neexistuje. Vzrůstá rozčarování ze současné situace a komunisti nabírají na síle. Proč panuje přesvědčení, že jen oni nás spasí? Nekradou? Jasně ale to je jen důsledek toho, že je nikdo nechce k ničemu pustit. Kdo si nepamatuje, jak se žilo za vlády rudé rakoviny, ať se mrkne do učebnic dějepisu před tím, než jim hodí do urny svůj hlas. Pořád někdo slibuje nějakou jistotu, ale jistá je jen smrt. Zadarmo taky není nic, a dokud budeme skákat na laciné špeky, tak to v Čechách k lepšímu nepůjde. I jako ateista se v duchu tiše modlím za pořádnou pravicovou vládu s poctivou pravicovou politikou bez pachuti kamarádičkování a  bez snahy prosazovat v Evropě nastaveného a tvrdě regulovaného socialistického kapitalismu. Potřebujeme nutně štíhlý stát, který nás nechá dýchat bez zbytečné byrokracie. Jen schopní a nikoliv všehoschopní jedinci dokážou pozvednout úroveň celé společnosti.

Autor: František Enerlan | čtvrtek 4.10.2012 11:52 | karma článku: 21,36 | přečteno: 1398x
  • Další články autora

František Enerlan

Kolektivizace je zpět

13.1.2016 v 17:20 | Karma: 26,65

František Enerlan

Jednotky ExEx opět v akci

14.4.2015 v 11:58 | Karma: 32,10

František Enerlan

Je čas zalehnout na matrace

19.6.2013 v 11:26 | Karma: 26,42

František Enerlan

Hlava XXII po česku

12.4.2013 v 10:29 | Karma: 48,03

František Enerlan

Tohle je válka

6.4.2013 v 7:48 | Karma: 48,08