Strategie Krejčíř

Český uprchlík Radovan Krejčíř si má za únos, pokus o vraždu a drogové delikty odpykat celkem 35 let v jihoafrickém vězení.

       Za snahu o vytunelování státního podniku Čepro a přípravu vraždy celníka poslal soud uprchlého Radovana Krejčíře na 15 let do vězení. Do tohoto trestu se započítávají i jeho dřívější odsouzení za půlmiliardový daňový únik a další zločiny, za něž byl odsouzen dříve. Rozhodl o tom 27.11.2015 pražský městský soud.

Verdikt není pravomocný, kauzou se bude zabývat odvolací soud.  ČR požádalo JAR o vydání Radovana Krejčíře  poprvé v roce 2007, tuto žádost JAR zamítla a podruhé v roce 2012, o této žádosti patrně ještě nebylo s definitivní platností rozhodnuto.  Situaci prý komplikuje to, že Radovan Krejčíř požádal v JAR o azyl.  Z výše řečeného vyplývá pro Radovana Krejčíře jediná strategie:

Žádost o azyl v JAR odvolat, nechat se okázale deportovat do ČR, kde všechny procesy patrně proběhnou znovu, neboť určitě nebyla dodržena všechna práva obviněného na spravedlivou obhajobu (např. z vězení v JAR se nemohl vůbec bránit).  Obhajobu v ČR by mohl převzít nějaký renomovaný právník, třeba pan JUDr. Sokol nebo někdo podobný.  Únos, pokus o vraždy a drogové delikty z JAR tady nebude nikdo řešit, neboť tato nepodložená obvinění se jistě zakládají pouze na tvrzení zcela nedůvěryhodných svědků, kteří se do ČR patrně ani nedostaví.  Obnovený proces  v ČR se potáhne dlouho, dokazování bude složité. Svědkové si už nebudou moci na nic vzpomenout, bylo to všechno přeci tak dávno.  Pan Krejčíř si založí na iDNES.cz blog, podobně jako pan doktor Rath, který bude trhat rekordy v návštěvnosti i karmě. Případná vazba se nebude moci táhnou příliš dlouho, neboť představa, že by pan Krejčíř mohl ovlivňovat svědky po tak dlouhé době od údajného spáchání trestních činů je absurdní. Pan Krejčíř odevzdá pas (jaký jen chcete, třeba český) a slíbí, že se trestnímu stíhání nebude vyhýbat. A pak nám něco hezkého napíše na blog ze Seychel.

Autor: Eduard Gajdoš | úterý 23.2.2016 16:10 | karma článku: 19,27 | přečteno: 588x