Kolik měřil generál de Gaulle? A jak to slyší Češi a Slováci?

Poslechněte si prosím v ukázce, kolik měřil prezident Charles de Gaulle.  Dopředu upozorňuji, že  je to ZÁHADA a vedou se kolem toho spory. Mnozí to slyší úplně jinak. Ve skutečnosti měřil mezi 192-197 cm. Nebo ne? 

Poslechněte si prosím ukázku:

https://drive.google.com/file/d/1oEiB_-5Y6IjazRRSXtUGeVsimwnksDtz/view

Kolik tedy měřil generál de Gaulle?  Většina lidí slyší, že 73 cm, tj.  že pan generál byl trpaslík.  Pro mnohé je to tak přesvědčivé, že i autor pořadu "Benešův archivář Opočenský a Charles de Gaulle měli něco společného" Pavel Hlavatý zastavuje  svědectví pana Čierneho, aby ujistil posluchače, že prezident nebyl trpaslík, ale ve "skutečnosti" měřil 192 cm. Svědek pan Čierny popisuje tiskové konference s prezidentem de Gaullem a to jak vypadal takto:  viz. záznam

https://plus.rozhlas.cz/benesuv-archivar-opocensky-a-charles-de-gaulle-meli-neco-spolecneho-9193204

od 12:54 -13:34. 

Wikipedie navíc tvrdí, že měřil  197 cm. Já osobně napoprvé slyšel 193 cm a strašně jsem se divil, čemu se Pavel Hlavatý v ukázce divý.  Od té doby slyším někdy to a někdy ono. Většina dotázaných  slyší 73 cm, menšina 193 cm, najdou se i lidé co slyšeli 173 nebo dokonce 163 cm, ale těmi se tady nebudeme zabývat :-) Jisté je, že náš  prezident generál Pavel měří 183 cm a žádný trpaslík  také není. To major Putin měří jenom 170 cm a doufám, že o tom není sporu. Samozřejmě mě zajímá, jak výšku de Gaulla  v ukázce  slyší Slováci a jak to slyší Češi či Moravané. Doufám, že se na tom nějak fatálně se Slováky nerozhádáme. Nebo jo? Na velikosti záleží.

Napište mi prosím do diskuse, kolik slyšíte, že měřil de Gaulle? Připádně udělejte anketu nebo volně šiřte přes sociální sítě. Přece není možné, aby různí soudci  jinak slyšeli, co obžalovaný říká. To by byl divný svět.

Zdroje:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Charles_de_Gaulle

https://plus.rozhlas.cz/benesuv-archivar-opocensky-a-charles-de-gaulle-meli-neco-spolecneho-9193204

https://www.osobnosti.cz/petr-pavel.php

https://www.panovnici.cz/vladimir-putin

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eduard Gajdoš | čtvrtek 14.3.2024 11:14 | karma článku: 7,75 | přečteno: 419x