Šetříte? My už ne!

Muž stanovil částku, která by nám měla zaručeně stačit na všechny naše měsíční výdaje. On se přece vyzná. Úspěch se dostavil pouze první měsíc. Následné dva měsíce bych mohla nazvat dobou nekonečného strádání, překvapivě citového.

Prosinec

V prosinci jsme s penězi vyžili, vděčíme za to především rodině, kam jsme se celkem úspěšně chodili přiživovat (čti přežírat a somrovat). Díky tomu víme, že nejvíce se vyplácí návštěvy u babiček, které nás “zakrabičkují” na další týden.

Já se nominovala na škudlila měsíce, dalo by se říct “chcete-li ušetřit, pořiďte ženě novorozence, bude dřepět doma” (nicméně kojeného novorozence, nikoliv sunarového strávníka). Má osobní útrata tedy činila 80 korun za jedno kafe, který jsem pila v takovém shonu, že jsem si prvními loky opařila jazyk, zbytek jsem dokázala přetvořit na poetické skvrny na kabátě. Což se vyplatí, takový latte art zadarmo.

Zželelo se muže, že nemám žádnou útratu za své koníčky, tak mi tam započítal alespoň léky na depresi.

 

Leden

Leden byl dlouhý. V lednu nás už nikdo nikam nezval. Zpráva o našich vyžírkových nájezdech se rozkřikla napříč příbuzenstvem úctyhodnou rychlostí.

Nicméně my jsme nepolevovali, zlikvidovali jsme mrazákové zásoby a vyplenili špajz. Převtělila jsem se do letákové bohyně, královny demence chcete-li, rochnila jsem se blahem nad zlevněnými pamperskami.

Vztahové rozpory se projevovaly výrazněji. Hra, kdo bude lepší šetřílek měla jasného vítěze. Jakožto dcera extrémů jsem se stávala nesnesitelnou semetrikou, ve snaze započít éru efektivního hospodaření jsem muže peskovala za každý džus, čokoládu a další věci zbytné (tedy nepotřebné k životu), obměkčit mě, tvrdou dominu, mohla jen sleva padesát procent.

V úsporném režimu nastalo několik komplikací:

Dítě, které mělo dle internetových tabulek vyjít na dva tisíce, tak stálo čtyři. Decentně jsem mu to vyčítala. Ke zlepšení však nedošlo, to bylo marné.

Rozbila se nám rychlovarná konvice a žena zatoužila po konvici konvic za milion.

Muž se stylizoval do role nejšťastnějšího otce roku, proto vyrážel oslavovat narození dítěte s kamarády, které deset a více let neviděl.

Leden jsme finančně projeli.

 

Únor

K únoru muž přistupoval optimisticky, neboť má jen 28 dnů.

Únor však přinesl prodloužený víkend na horách.

V únoru jsem se rozbrečela, že šetřím jako jediná a přijdu si vykořisťovaná.

V únoru vzal muž náš útratový notýsek a vyhodil ho. Nastal blažený klid.

 

Autor: Edna Nová | pondělí 18.3.2019 17:46 | karma článku: 35,11 | přečteno: 3575x
  • Další články autora

Edna Nová

Kdo vypil nejvíc piv?

21.5.2023 v 10:49 | Karma: 26,66

Edna Nová

Násilník čeká na každém rohu!

27.4.2023 v 13:56 | Karma: 34,76

Edna Nová

Pro ostatní tabu, pro mě normálka

26.4.2023 v 13:49 | Karma: 25,19