Parazit z neziskovky

Představuji vám Ednu Novou, obávaného parazita z neziskovky. Po večerech nelítostně požírám peníze cnostných daňových poplatníků. Hanba mi! V blogísku vám dojemně a stručně vylíčím slasti a strasti profesionální pijavice.  

Když se řekne neziskovka

Pochybný grantový ráj pro sluníčkové magory? Pračka peněz? Pomatené aktivity batikovaných ultrafeministek? Ulítlé utopie pravdoláskařů?

Neziskovka? Pravda je nudná, postrádá šokující náboj

Je neblahým zvykem házet neziskovky do jednoho pytle. Vymýšlí kraviny jedna? Tak určitě vymýšlí kraviny všechny! Ukázková stereotypizace prvního stupně.

Je však často opomíjeno, že mnoho neziskovek poskytuje péči, kterou stát nezvládá zajišťovat. Péče o seniory, matky samoživitelky, zanedbávané děti, mentálně a tělesně postižené jedince a další ohrožené skupiny. Zrušíme neziskovky a dotace? Kam dáme nemohoucí tchýni? Kdo vycvičí vodícího psa? Přeloží znakovou řeč? Zvedne telefon týranému dítěti? 

Takže ano! Jsem věrný ctitel NĚKTERÝCH neziskovek!

 

Počátek mého parazitování aneb zchlaďme si žáhu na studentech filozofických fakult

Promarnila jsem své mládí opovrhovaným studiem humanitního oboru. Zacláněla jsem na státní univerzitě za státní peníze a se státním pojištěním! Darmožroutka! Protože platí motto: nejsi inženýr a nejsi lékař? Tak táhni kopat kanály, prospěj společenskému blahu nefalšovanou dřinou! Co na tom, že bych u prvního zvednutí lopaty zdechla navždy.

Podvratný živel hledá prácičku

Do slušného podniku by mě přece nikdy nepřijali! Však holka nic pořádného neumí! Proto od počátku pracuji v neziskovkách. Další velké stigma, ctěná dámo! To už ale přeháníte s tím lemplovstvím!

 

Má kariéra v neziskovce? Realita je smutná

V neziskovce nezbohatneš. Bídu a nouzi třít budeš, protože pomáhání je poslání! A ty sobecká, materialistická osobo, bys chtěla alespoň průměrnou mzdu?! Vždy vlastně jen zahálíš!

Další nešvary nezisku

Proplacené přesčasy? Ale holčičko, neblázni, blázní ti klient. Co na tom, že jsi makala do devíti večer, protože jsi vezla klientku na psychiatrii? Však jsi dobrá duše, přece za to nechceš prachy!

Rizikový výkon práce? Vedení: “Tak jste do vyloučené lokality neměla chodit. Klient by přišel za vámi.” Nepřišel, měl zlomenou nohu, mobil nevlastní atd.

Stres? “Budete vypovídat na policii.”

Reálná mzda v neziskovce

Mé drahé kolegyně a kolegové na plný úvazek brali 18 tisíc čistého. VŠ a praxe je nutné uchazečovo minimum. Dále atestace! Kurzy! Supervize! Na povinné vzdělávání a jiné libůstky vám zaměstnavatel možná přispěje, ale to se dozvíte na konci roku, pokud náhodou zbydou peníze.

Ředitelka: “Ráda bych, abychom v budoucnu měli platy alespoň stejně vysoké jako pokladní u Alberta.” Milé, jak použila "my". Ambiciózní to prohlášení!

 

A ano, děláme to, protože v tom spatřujeme smysl. Nadáváme. Ale ne na profesi, ale na podmínky. A já nadávám i na tu mizernou pověst, kterou ve společnosti máme. A ten Albert si nechávám stále v záloze, lid to jistě ocení!

Autor: Edna Nová | sobota 1.6.2019 12:57 | karma článku: 38,37 | přečteno: 8023x
  • Další články autora

Edna Nová

Kdo vypil nejvíc piv?

21.5.2023 v 10:49 | Karma: 26,66

Edna Nová

Násilník čeká na každém rohu!

27.4.2023 v 13:56 | Karma: 34,76

Edna Nová

Pro ostatní tabu, pro mě normálka

26.4.2023 v 13:49 | Karma: 25,19