Loudilové, úchylové a ti další na sociálních sítích

Poslední týdny jsem byla více přilepená na sociálních sítích, konkrétně na Facebooku. Kvůli propagaci své knihy jsem si bez přemýšlení, automaticky odklikávala veškeré žádosti o přátelství.

Proč ten nerozum v posuzování "přátel"? V hlavě mi vystávala totiž pochybnost "co kdyby se jednalo o potencionálního vášnivého čtenáře". A vášeň by asi i byla, ale dle úrovně vzkazů dotyční moc nečtou.

 

Neobjevila jsem čtenáře, ale pro mě nový fenomén: muže, pro které je charakteristické, že si přidají asi každou ženu, na kterou na síti narazí. Pro tyto internetové lovce není podstatné, že je dotyčná ošklivá, zadaná, klidně i těhotná, důležité je, že se jedná o pohlaví ženské! Druhým poznávacím znakem těchto “mužů” je obtěžování; jsou otravnější než ty nejotravnější masařky.  

 

Loudil

Napíše vám desetkrát ahoj, ten sofistikovanější přidá i desetkrát jak se máš. Někdy vám desetkrát za sebou volá přes Messenger, než si jej zablokujete a problém definitivně vyřešíte. 

 

Úchyl

Zde je nutné varování: nikdy nerozklikávajte chaty s videem či fotkami, většinou narazíte na mužské přirození. Kdybych nebyla fajnovka, mohla bych z těch obrázků udělat koláž se jmény dotyčných a tu zveřejnit v nějaké angažované galerii, která si libuje v podobných zvěrstvech. Ale nemám na to žaludek, tudíž sorry, “umělecké” dílo se konat nebude.

 

Negramotný

Zásadně posílá blikající obrázky, čím větší kýč, tím lepší. Kvantum pohyblivých zrůdností se srdíčky, zvířátky a květinami. Oceňuji, že “emotikon” umožňují komunikaci i osobám, které jsou gramotností nedotčené. Ale prosím, “já umět číst”.

 

Dotazovač

Dotazovač by měl rád ve věci jasno. Napíšu-li si do statusu, že jsem těhotná, tak mi neváhá poslat zprávu s otázkou: “ty si těhotná?”. Zveřejním-li fotku s mým mužem, pod kterou pro jistotu ještě připíšu: “foto s mým mužem”, za chvíli mi bliká od nějakého zvědavce: “ty máš jako frajera?” Jo, jsem “asi fakt těhotná” a mám vztah s člověkem, kterého lze označit asi  “jako frajer”.

 

Ano, kdyby se jednalo o pár případů, mávnu nad tím rukou, ale mluvíme o desítkách až stovkách podivných chlápků. Co jsou zač? A proč se věnují zrovna této “úctyhodné aktivitě”? Nepracují? Nudí se? Jsou zoufalí, single, opuštění?

 

A ano, na Facebooku jsou i milí, solidní, inteligentní, zajímaví muži. Jenže také kvantum výše zmíněných individuí. Bohužel, ti si můj blog nikdy nepřečtou, neboť jejich slovní zásoba je omezená a tady je přece jen “moc písmen” a málo obrázků. 

Autor: Edna Nová | čtvrtek 30.7.2020 12:00 | karma článku: 42,41 | přečteno: 10297x
  • Další články autora

Edna Nová

Kdo vypil nejvíc piv?

21.5.2023 v 10:49 | Karma: 26,66

Edna Nová

Násilník čeká na každém rohu!

27.4.2023 v 13:56 | Karma: 34,76

Edna Nová

Pro ostatní tabu, pro mě normálka

26.4.2023 v 13:49 | Karma: 25,19