Lásko, zavři se do pokoje

Aneb o “těžkém” partnerském údělu pěti žen. Jedna živoří s workoholikem, další chodí do kostela s ateistou, třetí si užívá svého milovníka fotbalu, čtvrtá odhaluje nevěru a poslední snáší muže, který nechápe pojem “seberozvoj”. 

Vítejte v bulvární vztahové poradně pro pokročile vyšinuté

 

Fotbal je láska

Vyznání: “Naše největší večerní romantické vyžití spočívá ve sledování filmů. Nojo, však víte vztah po x letech. V neděli dítě usne krásně brzy, využiji příležitosti a navrhuji jistojistě kvalitní oscarové cosi. Jenže ne. Dneska je důležité fotbalové utkání! Ale muž oplývá pochopením, můžu sedět u televize s ním a drbat mu “zádíčka”. Nesnáším fotbal a nesnáším škrábání. Hledám na tom nějaké klady. Jako ten terapeut, který se snažil objevit smysl v koncentračním táboře. Hm, cítím se jak hrdinka, když muže před spaním pochválím, jak je hezké, že strávil neděli doma.”

 

Nevěrně Tvůj?!

Přiznání ženy: “A pak jsem zjistila, že můj muž navštěvuje erotické seznamky.”

Edna je kvalifikovaná podpůrná osoba: “Tak lepší než kdyby koukal na dětské porno?”

Žena mlčí.

 

Pracovník roku 2019

Pravidelně hořekuji: “Jsi jen v práci.”

Po 1 dni, co muž tráví doma: “Nechceš jít zase do práce?”

Ale jde mi samozřejmě o jeho blaho. Zaměstnání mu přináší tolik potřebné intelektuální vyžití. Nezapomínejme také na kýžený dynamický a přátelský kolektiv! V práci nachází sám sebe, své lepší já! 

A nikdo mě nebuzeruje, že je na podlaze podezřele mnoho fleků!

 

Rozvíjej se poupátko!

Žena: “Manžel nemá pochopení pro můj seberozvoj.”

Přemýšlím o jejím seberozvoji v průběhu několika let. Nejdříve fotografovala portréty, následně se zaměřila na výrobu dortů, později přešla na neurolingvistické programování, v současné době studuje vysokou školu a pořídila si včely.

Žena pokračuje: “Místo aby byl rád, že se snažím něčeho dosáhnout, tak..” 

Kývu a kývu. Jenže prostě tohle její muž nepochopí, on čistě pragmaticky počítá výdaje a zisky. V tomto bodě se jedná o maximální fiasko, bankrot desetiletí.

 

Katolička a ateista

Muž je zapřísáhlý ateista. Takový ten prototyp chlápka s přesvědčením, že “náboženství je opium lidstva”. Ateista přesto vyhoví své ženě a jednou týdně se otráveně došourá do kostela na přípravku pro žadatele o křest dítěte. Považte ta oběť, rodiče a známí se mu posmívají, že marní čas. On má pocit, že marní čas! Ale stejně tam odevzdaně chodí, když to žena žádá.

Stížnost ženy: “Jenže s jeptiškou nekomunikuje! Nebo jí řekne nějakou absolutní blbost! Nebo si hraje hry na mobilu! Nebo…”

Myšlenka Edny: Také v ateistovi vidíte skutečného mučedníka? Jak vzorně kráčí ke kříži (do kostela), dav po něm hází kamení (výsměch rodiny), ale on stejně vyleze na kříž a nechá se ukřižovat (i když u toho vyplazuje jazyk a fotí si selfíčka).

 

Lásko, zavři se do pokoje je úryvek z písně Lásko od K. Kryla. Vřele doporučuji.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Edna Nová | čtvrtek 25.7.2019 13:00 | karma článku: 38,01 | přečteno: 9658x
  • Další články autora

Edna Nová

Kdo vypil nejvíc piv?

21.5.2023 v 10:49 | Karma: 26,66

Edna Nová

Násilník čeká na každém rohu!

27.4.2023 v 13:56 | Karma: 34,76

Edna Nová

Pro ostatní tabu, pro mě normálka

26.4.2023 v 13:49 | Karma: 25,19