Jak hysterka hledala svého psychologa

Už máte svého psychologa, psychoterapeuta? Nemáte? Nedivím se. Ono najít v té džungli někoho, kdo vám bude alespoň trochu sedět je docela náročné.

Blbé zkušenosti s psychology

V dětství mě psychologové traumatizovali. Od jedné takové hippie kreatury jsem odcházela s hysterickým řevem, ptala se mě, zda mám radši tatínka, nebo maminku. A trvala na tom, že jí musím odpovědět. V posudku bylo nakonec napsáno, že jsem výrazně labilní dítě, s nezdravou fixací na matku (no, měla pravdu, ale nemusela to křičet na mou mamku přes celou čekárnu).

Psycholog magor

Našla jsem psychologa. Jupí. Jenže 2 minuty jsem mluvila já, dalších 40 minut hovořil on, o svých pacientech, o umění, o podnikání apod. Na depresi mi doporučoval vitamin B. Když jsem brečela, že je mi zle, tak odsekl, že nemá rád hysterky, ať se uklidním, nebo ať odejdu. Tak jsem si vzpomněla na své dětství, opět jsem odcházela od psychologa s hysterickým řevem.

Drahý psycholog

Nabídka je psychologů a psychoterapeutů je široká. Jenže pak nastane ten aha moment, kdy kliknete na hodinovou sazbu, která se pohybuje od 500 do 1200. Což je docela šok. Hlavně pro nás - bláznivé socky (psychologa potřebujeme minimálně jednou týdně, zároveň potřebujeme z něčeho zaplatit nájem).

Psychologa dostaneš až poté, co se zblázníš úplně

K dobrému psychologovi jsem se dostala až poté, co jsem odešla z hospitalizace v Bohnicích. To už jim bylo jasné,  že asi fakt nějakého psychologa potřebuji. Což je krásný paradox.

Jinak jsem chtěla chodit na Palatu, kde je denní psychoterapeutický stacionář.  Doporučuji, intenzivní skupinová psychoterapie hrazená zdravotní pojišťovnou. Jen mě tenkrát nevzali, protože jsem byla v Bohnicích a byla na jejich poměry moc psycho. Taky hezky postavené na hlavu.

 

Jak najít psychologa?

  • Doporučuji zavolat na Centrum krizové pomoci (nebo třeba Riaps či jiná linka důvěry), zde by měli mít potřebné kontakty.
  • Oslovte svého praktického lékaře (tedy pokud není úplný ignorant, tak by každý praktik měl mít síť odborníků, kam posílá své pacienty).
  • Vykašlete se na web známý lékař, protože ten zmiňovaný psycholog magor je hodnocen strašně kladně, naproti tomu můj skvělý gynekolog je tam skoro lynčován (jo, srovnávat gynekologa s psychologem je taky docela úlet, ale na druhou stranu k oběma musíte mít důvěru).

 

 

Autor: Edna Nová | úterý 3.10.2017 11:53 | karma článku: 33,94 | přečteno: 4988x
  • Další články autora

Edna Nová

Kdo vypil nejvíc piv?

21.5.2023 v 10:49 | Karma: 26,66

Edna Nová

Násilník čeká na každém rohu!

27.4.2023 v 13:56 | Karma: 34,76

Edna Nová

Pro ostatní tabu, pro mě normálka

26.4.2023 v 13:49 | Karma: 25,19