Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

fr-mottl

3. 9. 2012 14:29
my mame doma zase gorilu

ta dela tousty na grilu.

0 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

3. 9. 2012 14:14
Máte doma jednoho schizofrenika

0 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

3. 9. 2012 14:16
Re: Máte doma jednoho schizofrenika

a nevíte, co dál?.

Tak mu pořiďte bratříčka,  ve čtyřech se to lépe táhne a čtyři děti, to už je malý kolektiv..

0 0
možnosti
LJ

Ladislav Jílek

1. 9. 2012 21:23
Znám několik případů

Většinou se v rodině vyskytuje více případů (matka syn). U mnohých se nejdříve projevuje silná aktivita, stále něco organizují a nutí do spolupráce ostatní. Pak následuje odpadnutí a jsou případy, kdy se ani nepohnou.

0 0
možnosti
K

KudlankanábožnáCDN

2. 9. 2012 0:54
Re: Znám několik případů

....nemusime chodit daleko, mame zde blogujici rodinu Douskovych;-(.....nekdy jsou 4, jindy pouze jedna.....slysi hlasy:-/

4 0
možnosti
CVŠ

cyankáli v šampaňském

1. 9. 2012 19:30
ono je to těžký

když má člověk něco s tělem, obvykle se to dá představit a člověk ví co čekat. Kdežto u psychických poruch má člověk, který se v této oblasti vůbec neorientuje apriori minimálně podezření nebo aspoň strach, že ten druhý zareaguje neadekvátně (a nemusí ani nikomu ublížit) ale jak v takovém případě reagovat? Když je někomu zle, zavolá se sanitka, ale v tomhle případě?

1 0
možnosti
ZK

kokarda

1. 9. 2012 19:28
Díky

Děkuji za Vaše slova, za Váš příkladný vztah k nemocným, kteří neprávem bývají vylučováni ze společnosti. Vím, o čem mluvíte, sám mám syna, který touto chorobou trpí, žije se mnou ve společné domácnosti. Není to jednoduché, jsou chvíle světlé, ale leckdy také trochu temné. Nicméně musíme jim pomáhat a ukázat, že život je krásný a stojí za to.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

1. 9. 2012 18:30
já myslím, že duševně nemocní jsme všichni

jen u některých duševní nemoce propuknou a u jiných se drží v utajeném stavu. Třeba maniodepresivní porucha. Každý máme období, kdy jsme spokojení a pak je vystřídáno obdobím horším, něco jako kondiciogram. Sktečně nemocní se od těch "zdravých" liší vyšším rozsahem poruchy. Když je jim dobře, jsou na tom pětkrát líp než "zdraví" a když ten euforický stav pomine, jsou na tom 5x hůř.

0 0
možnosti
A

Alfie

1. 9. 2012 22:07
Re: já myslím, že duševně nemocní jsme všichni

Do určité míry máte pravdu - naše nálady a jakási "základní energie" se řídí mozkovou chemií a maniodepresivita je poruchou této chemické rovnováhy, která ji rozkmitává mimo běžné hodnoty. Ale to je právě podstata té nemoci - běžné výkyvy nálad můžeme zvládat právě proto, že jsou běžné, máme na to sílu a schopnosti. Navíc je neovlivňuje jen samotná neurochemie, ale i vnější vlivy - jsme smutní, když nás něco trápí a můžeme se rozveselit nějakou radostnou činností. Ovšem při maniodepresivní poruše získává navrch právě ta porouchaná neurochemie a výkyvy nálad se sávají neovladatelné a neovlivnitelné běžnými impulsy zvnějšku. Teprve pak se jedná o nemoc.

0 0
možnosti
M

m-kulturista

1. 9. 2012 17:34
No a na co tady máme blázince ?

Kdysi se s tím nepárali, šoupli ho tam, občas mu dali elektrický šok nebo studenou sprchu a byl klid ...

1 0
možnosti
A

Alfie

1. 9. 2012 22:10
Re: No a na co tady máme blázince ?

A tím chcete říct jako co? Že to bylo správné?

Schizofrenii neumíme zcela vyléčit, ale to třeba ani diabetes nebo některé typy rakoviny. Takže by bylo nejlepší také tyto nemocné někam zavřít, aby s nimi nebyly problémy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 862x
Jmenuji se Hana Ederová, provozuji Poradnu pro bolavou duši

https://poradnaprobolavoudusi.pageride.cz/

Seznam rubrik