Přijela tchýně - nepřítel státu

Její jediný syn si našel holku z východní Evropy - Československa. Sice to už mnoho let neplatí, ale to ona v daleké Itálii ještě nezjistila. Přijela na první delší návštěvu a beztak si s sebou přibalila bloček na černý puntíky.

Párkrát jsme se viděly, ale neumím italsky a ona anglicky mluví málo, tak jsem to zhodnotila jako dokonalý vztah tchýně - snacha. Navíc bydlí daleko, takže nehrozí návštěvy každý víkend. Rozumějte, musí sednout do letadla a letět 5 hodin.

Nejlepší čas k návštěve, kdy máme půlku baráku v rekonstrukci. Místo kuchyně skládek s jednoplotýnkovým vařičem, lednice a tyčový mixér. Svíčková holt nebude. Snad ocení, že jí uvařím esperesso a špagety. 

Příjezd, velkorysé vítání, objímání a úsměvy na všechny strany. Ve svým deníčku si určitě musela udělat velké bezvýznamné plus. 

Jé a jak vypadá Vaše ložnice, no ukaž. Rentgeny a lasery v očích, myslím, že zvládla i otevřít skříň, když jsem se zrovna otočila. No máte to tu hezké a jde vidět, že máš ráda pořádek - takže bílou rukavičku přece jen použila.

Večeříme v restauraci - pochopila, že elektrický vařič opravdu nezvládne tříchodovou večeři. Pak se naštve a předvede italskou scénu, protože její syn si moc dlouho povídá se mnou. Vidím všude imaginární talíře, které háže mým směrem a do toho blesky z očí. 

Ředím džus ginem po večerech a začínám to praktikovat i po ránu.

Po třech dnech se rozhodla, že mi teda pomůže a vydupala si, že vytře tu mini kuchyň. Vodu s kýblem a mopem opřela o zeď. 

Co jsem tím chtěla říct a vypsat se z toho vzteku? Ten kýbl s mopem tam stál i po jejím odjezdu. 

Paní, která po sobě nechává nepořádek a zároveň řeší jak mám uklizeno já, lustruje mě a nahlíží do skříní nemůže být v pohodě. Kdyby se její syn měl tak špatně jak si myslí, tak by přece se mnou nebyl?!

Kamarádky mi občas vykládají o svých tchýních a já se jim dodneška smála, že to není možný a že je to sci-fi. NENÍ!!

To ještě neví, že ve svým věku zvládám vařit, péct, vychovávat děti, pracovat a starat se o domácnost. 

Proč tchýně vyvolávají zbytečné peklo? Proč raději neinvestují svoji pozitivní energii do vnoučat, smysluplných činností a jsou šťastné, že jejich děti mají fajn partnery.

P.S. jestli zjistí to s tím ginem, tak mě bude mít za alkoholičku :) Další body dolů

 

Autor: Nikola Dzurianova | sobota 19.5.2018 21:30 | karma článku: 32,88 | přečteno: 3468x