Cokoliv zveřejníte, bude použito proti Vám

Pamatuju si dobu, kdy jsme hltali teleshopping a různorodé nástavce na struhadla. Netroufám si říct, kolik Horst Fuchs nakrouhal zelí, oškrábal mrkví a nastrouhal okurek. 

To oranžový struhadlo ve mně zanechalo dost solidní vzpomínku.

Už týden nespím a mám jetlag. Večer projíždím instagram a je to takové moje sebemrskání. Musí být těžký publikovat svůj denní život za cenu, že dostanu peníze a zboží. Na druhé straně lidi, kteří nemají svůj vlastní život a žijí ten virtuální. Myslí si, že je to pravda a kupují vše, co ti noví Horstové Fuchsové doporučují.

Teď už není třeba ani zapínat televizi, ale stačí zmáčknout tu barevnou ikonu na telefonu, která nás vezme do vysněného a dokonalého světa. Všichni mají vyladěné bydlení, fungující rodinu, krásné a fotogenické děti. Nesmím zapomenout na skvěle vypadající těla bez gramu tuku a blýskavý úsměv na tváři. To všechno díky výrobkům, které mají vždy nějakou záhadou tito lidé v kabelce, rozházené doma na koberci nebo na nočním stolku. Kdo nemá, tak to firma napraví photoshopem.
Dříve jsem si myslela, že je bizár mít Perwoll v kabelce, ale dnešní propagace produktů to zvedla na další level.
Influenceři to však nemají lehké. Propagace bývá v mnoha případech i dost ponižující, ale korunka ke korunce, že?!
Slečna sedí na kávě a vedle má vytažený balíček vložek, další si dělá selfie se saponátem, pak si jedna sedí v parku a má kolem sebe sáčky těstovin. Je to jako přes kopírák a skvělý výběr těch nejhorších najdete na insta profilu: https://www.instagram.com/svetinfluenceru/

Ta horší varianta v mých očích je prodej vlastního dítěte, ale ruku na srdce, kdo by to ustál.
Zdarma Vám firmy dají drahý kočárek, ošatí, nakrmí dítě, dostanete finanční odměnu a ušetříte celou mateřskou pro sebe. Jen musíte zveřejňovat fotky s produkty a povznést se na to, že tyhle fotky sledují i pedofilové a další jim podobní. 
Nevadí, že si někdo vyhoní u mýho děcka, hlavně že mi to hodí novou pračku a pěknej honorář navrch.
Asi nejhorší mi přijdou komentující. Každý ma svou vlastní pravdu, která je ta jediná. To stejné je i s radami. Ty jsou zaručené a nejlepší. Anonymně sedí za obrazovkou počítače a čekají na každý nový příspěvek, aby mohli rozdávat svá moudra a pak utvořit vlákno, kde se hádají s dalšími. To je taky slušnej bizár. Kolik urážek napíšeš, tolikát jsi člověkem!

Co dělali lidi s časem, když nebyl instagram?

Tak já jedu zpátky na Zanzibar, protože mi měsíc v Evropě a USA zase dal pěkně zabrat. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Nikola Dzurianova | neděle 27.10.2019 9:27 | karma článku: 13,83 | přečteno: 437x