Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BlackBox

18. 5. 2008 10:32
Ble..

No, snad ty slečny a dámy s permanentním P.M.S. a "skrytou" nenávistí k silnějšímu pohlaví zakážou....

Fena - Psice     Rohlík - Rohlice

Muž - Mužatka   LCD panelka a další krávoviny...

(P.S. Kravec NEEXISTUJE!!!)

;-D

0 0
možnosti

anžto

16. 5. 2008 14:02
blbost

je to blbost...Co třeba takový "člověk" - je to přece ten člověk a ten se dělí na muže a ženy...tak je to všude. Např. šimpanz je šimpanz a pak má samce a samičky. Podnikatel - je člověk, který podniká - podnikatel může být žena nebo muž..zásadní je ten člověk...člověk, který...něco dělá, tím pádem je "mužský tvar" naprosto v pořádku. Ten pacient (člověk který je v nemocnici) - který může být muž či žena. Vždyť je to jednoduché a žádnou diskriminaci tam nevidím.

PS: jsem žena

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

10. 5. 2008 9:57
co si ty škatule za naše peníze nevymyslí

promiňte, vlastně krabi a krabice

0 0
možnosti
RK

semelik

16. 5. 2008 13:45
Re: co si ty škatule za naše peníze nevymyslí

Pokračujte, bonbónku: had - hadice, čep - čepice, mat - matice, stan stanice ...blablabla.

Jenom si nejsem jistej jestli dlaždič - dlaždice nbo dlaždička. Poradí mi někdo?

0 0
možnosti
RR

rezjir

10. 5. 2008 7:17
Jsme skutečně pouze národem občanů, politiků, podnikatelů, č

Víte vážená autorko, dokud do jazyka nezačaly rýpat feministky, tak se to přednostní použití maskulina bralo tak nějak nesexisticky, bezpohlavně. Automaticky se vědělo, pokud se hovoří o podnikatelích, myslí se tím i podnikatelky. A myslím si, že tento stav byl lepší současného.

0 0
možnosti
M

motylek_02

10. 5. 2008 2:35
hmmm

nikdy mi to nevadilo ze pracuji jako vedec, vedkyne mi moc pres jazyk nejde. Bezne jsem oslovovana jako doktorka, takze bych rekla ze v mem zivote jsou gendery srovnane a v harmonii :-). Prijde mi, ze zenske tvary jsou v jazyce obsazeny. Ono to neni zas tak dlouho co zeny prestaly byt automaticky odkazovany do domacnosti a uplatnuji se v oborech ktere byly domenou muzu. Rekla bych ze je to prirozeny vyvoj a ze se to odrazi i v jazyce.

0 0
možnosti
JB

JBetak

10. 5. 2008 10:09
Re: hmmm

S tou vědkyní je to asi oprávněné, v mém mládí nás učili, že přechýlený tvar od vědce je badatelka.

0 0
možnosti
RB

Rich Bitch

10. 5. 2008 1:07
Mozna ji to nevadi.

Je totiz predevsim psycholog, nikdo se neohlizi na to, jestli je zena nebo ne, pozname to snadno z jmeno, diky nasemu krasnemu, bohatemu jazyku.

0 0
možnosti
AH

nyny.

10. 5. 2008 0:25
mňo

pacienti porodnického oddělení sice jako blbost zní, nicméně pacientem jsou i miminka a jak známo se rodí obého pohlaví.Jinak tedy viz níže v diskusi. Vaše starosti na mou hlavu, musím říct, že díky nápadům některým je mi leckdy trapně, že jsem ežna, protože takové stupidity by nenapadly ani chlapa (pánové prominou)

0 0
možnosti
HF

Klotilda

9. 5. 2008 21:32
To mi neva

Tolik hornic , zednic  a pokrývaček zas není.Spíš by mě zajímalo jak oslovovat mužský střední zdravotnický personál. Bratře?Staniční bratře,vrchní bratře,dietní bratře.Zní to divně,legračně.

0 0
možnosti
RK

semelik

16. 5. 2008 13:39
není to kompletní

jasně mi tu schází dlaždice - nebo žeby dlaždička?

Pámbu s námi a zlé pryč, jak se do něčeho začne montovat někdo, kdo má lejno na práci, dycky to končí takovouhle hovadinou.

0 0
možnosti
F

Faye

9. 5. 2008 17:50
Feminizace

Tak me tedy Anna Safarova, promovany psycholog, prijde uplne normalni.

Ja nevim, mozna je to tim, ze ziju v cizi zemi a denne mluvim jen anglicky, ale kdyz se me nekdo zepta co po me po vejsce bude, tak odpovim, ze inzenyr - inzenyrka zni proste divne.

Neni ta rovnopravnost spis v tom, ze prestaneme rozlisoval jestli je nekdo -ak nebo -ka a zacneme jim zkratka rikat stejne? Me by spis urazelo kdyby nekdo prilis zduraznoval, ze jsem inzenyr_ka_. Jsem prece inzenyr jako kdokoli jinej, ne?

0 0
možnosti
MP

kokrspanel

9. 5. 2008 16:06
já fakt nevím

co se tu furt řeší. To to fakt ženy tak bolí u srdce, když dostanou od banky dopis, kde stojí "Vážení klienti"? A to se nebavím o tom, že někde slova v ženském tvaru snad ani neexistují, viz. po vystudování bakalářského studia jsem jako muž bakalář. Co je kolegyně? Bakalářka?

0 0
možnosti
ML

m. l.

9. 5. 2008 16:54
Re: já fakt nevím

A jak udělat femininum od hlupáka?

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3283x
Gender Studies, o.p.s. je nevládní neziskovou organizací, která slouží především jako informační, konzultační a vzdělávací centrum v otázkách vztahů mužů a žen a jejich postavení ve společnosti. Cílem organizace je shromažďovat a dále zpracovávat a rozšiřovat informace související s genderovou tématikou.

Seznam rubrik