Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vsetínské radnice dělá z obyvatel města jury!

Prý zprovozněním tzv. Obchodní galerie Smetanova přibyla v centru Vsetína parkovací místa. Má to umožnit avizovaných 157 míst v podzemí objektu. Kdo dobu před postavením domu objektivně pamatuje, však stejný názor nesdílí.

Zmíněné tvrzení je obsahem titulku článku, který pár hodin po otevření nového obchodně zábavního střediska v centru města uveřejnila tisková mluvčí vsetínské radnice. Tedy obsahem oficiálního dokumentu prvního úřadu města. Dokumentu, s jehož obsahem se ztotožňuje nejenom vsetínský starosta Jiří Růžička, ale v tomto konkrétním případě rovněž šéf zlínského hejtmanství Jiří Čunek, který je se stavbou úzce propojen a jehož názor na stavbu a její význam je rovněž obsahem článku.

Ostatně, nikdo jiný prostor pro sdělení svého názoru v radničním textu ani nedostal. Čemuž objektivně vzato rozumím, neboť jde o tiskovou zprávu rathausu. 

Tvrdit, že stavbou obchodně zábavního centra v přednádražním prostoru mezi Smetanovou a Nádražní ulicí došlo k navýšení počtu parkovacích míst v centru města, je podle mého názoru lež! Moc dobře si pamatuji, že před stavbou obchodní galerie, které nemálo Vsetíňanů neřekne jinak, než Čunkabarák či Valova stodola, tu mohl parkovat přinejmenším stejný počet aut.

Takže mluvit objektivně o nějakém navýšení počtu parkovacích míst může skutečně pouze diletant, který nevidí dál, než na špičku svého nosu. A stejné diletanty se přitom snaží udělat i z obyvatel města. V tomto případě jde o již zmiňované duo Jurů (Č+R), které se pokoušejí z lidí se selským rozumem udělat jury!

Tato stavba nepřinese jen potřebná parkovací místa v centru města, bude také výchozím bodem propojení s připravovaným nádražím. Parkovací místa tak mohou sloužit nejen cestujícím vlakem, ale i návštěvníkům města nebo obchodní galerie.Jiří Růžička | starostaZdroj: tisková zpráva radnice

Tvrdit toto může skutečně pouze zaslepenec, nebo ten, kdo prostě neví, která bije! Pane Růžičko, z moci to Čunka, který vás do starostovské sesle nejprve dosadil a pak se silou své lidovecké moci postaral o to, abyste byl znovu zvolen, vy už jste skutečně zapomněl, že tady parkoviště bylo?

Navíc to bylo parkoviště, které fungovalo čtyřiadvacet hodin a to každý den v roce! A ne nějaký předražený paskvil, který je možné využívat pouze v provozní dobu galerie a to ještě za nekřesťanský peníz, parkovné! Vy si, pane Růžičko, fakt myslíte, že zaplatit za jedno z třiapadesáti parkovacích míst přibližně jeden a čtvrt milionu korun je normální? A k tomu tvrdit, že v centru města přibyla místa pro parkování?

Vy, pane Růžičko, prachsprostě obyvatelům Vsetína lžete! Neomlouvá vás ani fakt, že tak činíte pod tlakem vašeho politického komplice a vůdce Čunka. Ba naopak. O to závažnější to vše z vaší strany je!

Růžička je dílem toho Čunka, který za předraženou městskou částí parkoviště pod obchodní galerií stojí v prvé řadě, a který to všechno vlastně má na svědomí a o němž se stále častěji mluví jako o politikovi, který z lásky ke svému bližnímu už nehne ani prstem!

Toho Čunka, jenž svoje megalomanství, narcismus a nenasytnost v oblasti Čunkabaráku či Valovy stodoly schovává za připravovanou přestavbu vlakového nádraží. A přitom se nestydí lhát!

V roce 2014 jsme zahájili intenzivní jednání o vzniku nového nádraží a zároveň jsme museli řešit přednádražní prostor. Díky spojení se soukromým investorem se daří naplnit vizi propojení nádraží, centra a Rokytnice.Jiří Čunek | hejtman Zlínského krajeZdroj: tisková zpráva radnice

Pane Čunku(!), příprava přestavby vsetínského vlakového nádraží trvá podstatně déle, než od roku 2014, jak vy tvrdíte. Ta začala už v době, kdy městu vládly vaše předchůdkyně. Významnou úlohu při tom sehrával rovněž bývalý poslanec Petr Kořenek. Vy jen tyjete z výsledků jejich práce.

To je ale prostě váš styl! Vzpomeňte si například na vsetínský nadjezd, který jste si rovněž přivlastnil a zásluhy pana exposlance Kořenka, jež se ukázaly být rozhodujícími pro zahájení rekonstrukce této silniční stavby, jste zcela vygumoval!

Navíc v roce 2014, kdy jste se do starostovské pozice ve Vsetíně vrátil, bylo vaším prvořadým zájmem získat funkci hejtmana Zlínského kraje. To byla vaše priorita(!), protože tato pozice vám ve vašem sběratelském seznamu politických funkcí chyběla! Nějaké vlakové nádraží ve Vsetíně vám bylo ukradené!

Ostatně, zkreslování faktů vůbec vám jde více než dobře! Třeba i v oblasti vámi chtěné, ale krajskými zastupiteli odmítané nové krajské nemocnice.

Tož asi tak nějak tolik k tomu tvrzení, že v centru Vsetína přibyla parkovací místa a k Čunkovým zásluhám o přestavbu vsetínského vlakového nádraží.

Je otázkou, co za tím vším, mám na mysli spojení města se soukromým investorem stavějícím obchodní galerii, vězí. Mluví se o ledasčem. I o osobní a stranicko-politické zainteresovanosti některých bývalých a současných radních.

Protože, pokud by chtěl investor objekt postavit, učinil by tak i bez pomoci města a parkovací prostory by tam vznikly tak jako tak. I bez desítek milionů korun z pokladny města. Trumfy v ruce před začátkem stavby totiž měla v ruce radnice. Ale z cizího se dobře a lehce rozdává.

Ty peníze mohlo město vynaložit účelněji. Třeba i později, ale na věc, která by měla v této části města daleko větší význam pro mnohem širší veřejnost. Ta odstavná místa pod Čunkabarákem či Valovou stodolou situaci parkování v centru města nevyřeší a ani ji nijak významně k lepšímu nenapomůžou. O využitelnosti parkoviště běžnými řidiči pak ani nemluvě.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Póč | pátek 1.11.2019 16:17 | karma článku: 19,64 | přečteno: 434x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 366x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik