Těžký úder na solar plexus Čunkovy ješitnosti a nadřazenosti

Těžký úder zamířil v pondělí od pražské Vltavy ke zlínské Dřevnici, respektive z náměstí Hrdinů do zlínské Jedenadvacítky. Nebyl sice první, který vládce kraje obdržel, ale je zatím rozhodně nejrazantnější a nejbolestivější.

Zjednodušeně napsáno ředitelka odboru Marie Kostruhová vyzvala samolibého cynika a hejtmana Jiřího Čunka, aby do šedesáti dnů od obdržení jejího dopisu se postaral o to, aby svou politickou prasárnu z konce loňského roku uvedl na pravou míru a postaral se o to, cituji: „… aby se

Zastupitelstvo Zlínského kraje danou věcí znovu zabývalo na veřejném zasedání zastupitelstva zákonem předvídaným způsobem podle § 42 odst. 1 zákona o krajích s tím, že do informace o konání zasedání, zveřejněné předem na úřední desce, budou výslovně zařazeny body týkající se výstavby nové krajské nemocnice, které byly projednány na zasedání dne 16. prosince 2019.“

A protože ředitelka odboru je pravděpodobně děvčetem na svém místě a intriky páně Čunka a jeho zákeřnosti a podlosti prokoukla, a protože hejtmanství odmítlo respektovat původní výzvu ministerstva na znovuprojednání uvedené problematiky, upozornila zlínského rádoby mocipána a vpravdě v tom negativním slova smyslu neřízenou střelu, že další postup se uskuteční plně v intencích pravomocí Ministerstva vnitra, takto to orgánu dozoru nad zákonností výkonu samostatné působnosti krajů dle § 82 odst. 1 a násl. zákona o krajích.

Pokud Zlínský kraj ve stanovené lhůtě nápravu nezjedná, resp. Ministerstvo vnitra neshledá, že podmínky pro uplatnění dozorových opatření pominuly, podá správní žalobu na zrušení dotčených usnesení nebo, pokud tato dosud nebyla vykonána, zahájí správní řízení o pozastavení jejich výkonu.Ing. Marie Kostruhová; ředitelka odboru

Osobně si myslím, že to je to, co, jak se říká, Čunek už potřeboval jak koza drbání. To je v dané chvíli pravděpodobně to jediné, co může tohoto politického narcise, egoistu, megalomana a hazardéra s budoucností Zlínského kraje a jeho obyvatel zastavit.

Je to i signál pro ty zastupitele, kteří se stranickou slepotou a pofiderní politickou korektností vůči Čunkovi zvedají pro jeho licoměrnost ruku. Dostávají čas na to, aby si uvědomili, že oni byli do zastupitelstva zvoleni obyvateli kraje, ne Čunkem, že v zastupitelstvu jsou proto, aby hájili zájmy svých voličů, ne Čunka a partají, jejichž legitimaci nosí.

A hlavně, zastupiteli se stali proto, aby tu v jednadvacítce hráli, sportovní hantýrkou napsáno, poctivou hru s čistými, ne Čunkem cinknutými kartami. Hru ve prospěch voličů, ve prospěch obyvatel kraje.

Autor: Dušan Póč | středa 11.3.2020 14:44 | karma článku: 28,90 | přečteno: 1295x