Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

První na slovo vzatý odborník s Čunkem skončil

Valašskem hýbe medvěd. A jak se ukazuje, jediný, kdo ví co má dělat je narcistický senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. Odborníci se však s jeho sebestředností smířit nechtějí. A první už od (ne)spolupráce s ním upustil.

Jde o Františka Šulgana, pracovníka Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky a Správy Chráněné krajinné oblasti Beskydy. Muž, který má s medvědy a dalšími velkými šelmami v Beskydech a na Valašsku jedny z největších zkušeností, včetně těch praktických. Napsal před několika dny Čunkovi dopis, v němž jej informuje o tom, že v takové spolupráci, jakou hejtman uplatňuje, pokračovat nehodlá, a proto že končí.

Zatímco značnou část veřejnosti rozhodnutí Františka Šulgana mrzí, zřejmě jediný, kdo jásá, je krajský všechnovím a všemurozumím Jiří Čunek. Ubyl skutečný odborník, jenž dokáže Čunkovým loveckým choutkám věcně oponovat a to se sebestřednému politikovi pochopitelně nelíbilo.

Zcela jistě se mu nelíbí ani aktivity nemalého počtu obyvatel regionu. Ti proti snahám Jiřího Čunka protestují peticí. Bojují tak za záchranu medvědího tuláka a proti usmrcení této krásné kriticky ohrožené šelmy v rámci celé Evropy, která do našich lesů, ať se to Čunkovi a spol. líbí nebo ne, patří. Nesouhlasí s tím, aby nechal Čunek medvěda usmrtit, aniž by bylo využito všech možných kroků vedoucích ke změně stavu přijatelného jak pro medvěda, tak i pro obyvatele regionu a populisticky se tak pasoval do role zachránce valašského lidu.

Čunek šel ve své nabubřelosti tak daleko, že svolal tiskovou konferenci. Nic, co by nešlo pochopit. Kdyby za stolem neseděl Čunek sám a tvářil se, že všechno zná, všemu rozumí a všechno vyřeší. Znovu, sám! Vyjádřil tak naprostou neúctu a pohrdání směrem k těm, kteří mají v takových případech do problémů co mluvit. Souhlasím s Františkem Šulganem, když říká, že na takové tiskovce má být i ředitel zoo, který je napojený na síť všech zoologických zahrad u nás i v zahraničí. Mají tu být šéfové policie, myslivců, nevládních organizací v kraji a další odborníci. Právě ti všichni by měli vyhodnotit, co se už udělalo a jak to fungovalo a říct, jak dál. Za této účasti by se měla uskutečnit tiskovka, na níž by zástupci sdělovacích prostředků dostali možnost zeptat se nejenom jednoho samolibce s flintou přes rameno.

S Čunkovou medvědí arogancí mě napadá ještě jedna věc. Kdo ví, určitě mě nebude podezírat z toho, že bych jakkoliv brojil proti rally. Vždyť už devětadvacátý rok se podílím na přípravě a organizaci Valašské rally. V této souvislosti mě napadá otázka, proč Čunek nepřinutil organizátora rally (nespojovat s Valašskou rally), jež se uskuteční v sobotu 27. října ve Vsetíně a jeho okolí, aby z takzvaně bezpečnostních důvodů změnil trasy rychlostních zkoušek tak, aby se vyhnuly místům, kde se medvěd pohybuje. V létě, kdy se kraj potýkal s africkým morem u divokých prasat, k tomu před startem Barum Czech rally Zlín organizátory přinutil. Žeby v případě vsetínské rally sehrál roli fakt, že členem jejího organizačního výboru je Čunkův asistent?

Ať je to kolem medvěda v kopcích kolem Vsetína jakkoliv, ukazuje se, že Jiří Čunek jedním metrem neměří. V kapse jich má několik a vždy se vytasí s tím, s nímž by podle svého názoru mohl hodně nahlas zahrát na strunu populismu, která mu přinese prospěch. Tak teď už jen zbývá počkat, jaká další odbornost Čunka osvítí a při níž se opět veřejnosti představí jako všechnovím a všemurozumím.

Pane Čunku, nechte brouka, vlastně medvěda žít a rozhodnutí co s ním přenechejte na skutečných odbornících!

Autor: Dušan Póč | pátek 26.10.2018 17:14 | karma článku: 24,89 | přečteno: 856x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 367x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 332x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik