Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kolem Jiřího Čunka to vře čím dál víc

Neúspěch myšlenek zlínského hejtmana na zatím posledním zasedání krajských zastupitelů ohledně problematiky nové krajské nemocnice vyvolává v duchu fyzikálních zákonů reakci. Jen první úřad Zlínského kraje stále mlčí.

Jeden by očekával, že Krajský úřad Zlínského kraje přijde bezprostředně po dalším Čunkově krachu s okamžitou reakcí. Byť, jak jinak, v takzvaně čunkovském stylu. Přesto! Dnes je středa (11. září 2019) a webovky kraje mlčí (dopoledne). Tedy alespoň v sekci či kapitole nazvané Tiskové zprávy. Ani slovo o tom, s jakým výsledkem skončilo pondělní hlasování zastupitelů. Proč? Možná proto, že Jiří Čunek zatím z kdoví, jakých, snad ne dalších konspiračních důvodů(?), neměl čas nadiktovat, co může a co nesmí na veřejnost. Ale website Zlínského kraje, který je placen ne z Čunkových peněz, nýbrž financí od daňových poplatníků a není tudíž Čunkovým majetkem, nemá a ani nesmí být pouze hlásnou troubou Čunkových útoků a lží. Veřejnost má právo a musí znát i jiné názory. Avšak o těch se z úředních krajských sdělovacích prostředků věrohodně dozvědět nelze.

Ale čas na to, aby krátce před pondělní schůzí zastupitelů Čunkovi poslušní zveřejnili jeho reakci na otevřený dopis senátora a zastupitele Ivo Valenty z poloviny srpna letošního roku, měli. Aniž by veřejnost s obsahem Valentova psaní, jak se ve slušné společnosti sluší a patří, seznámili a lidé tak věděli, na co vlastně hejtman reaguje.

Trochu divný způsob. No, divný… Divný pro toho, kdo Jiřího Čunka a jeho praktiky a povahové vlastnosti nezná. Já osobně se totiž v tomto směru ani trochu nedivím, že je zatím klid po pěšině. Ostatně nejeden z mých blogů na způsoby jednání a praktiky plynoucí z Čunkova bezmezného narcismu, upozornil. Nejednou jsem se vyjádřil v tom smyslu, že šéf krajské vlády před názory a věcnými otázkami zbaběle utíká do sféry lží a daným tématům se vyhýbá. Nejenom podle mě snad hlavně proto, aby tak zakryl svou vlastní neschopnost.

Nejsem sám, kdo si myslí, že současný hejtman Zlínského kraje je arogantním lhářem a ´zdatným´ manipulátorem veřejného mínění.

Dokladem budiž i Čunkovo vyjádření v textu z 6. září 2019 na webu kraje ohledně získání části Lidového domu ve Vsetíně pro účely hazardu. Hejtman v této souvislosti v reakci na otevřený dopis Ivo Valenty napsal: „Chápu tedy Vaše roztrpčení, a to především proto, že si velmi dobře pamatuji, jak jste na mě dlouho před vyhlášením soutěže čekal více, než dvě hodiny na letišti, s tím, že se mnou chcete mluvit a vezmete mě z Prahy do Kunovic, a já nebudu muset jet vlakem. V letadle jste se mě při dobrém kubánském rumu zeptal, zda by bylo možné, abyste provozovatelem hazardu v Lidovém domě byl Vy. Moje odpověď byla jasná, když vyhrajete soutěž, tak ano. Samozřejmě jste mě učinil neodolatelnou nabídku, kterou jistě znáte z prvoligových fotbalových soutěží s rozhodčími, za kterou jste byl také odsouzen, bohužel však já, prvoligovým fotbalovým rozhodčím s morálkou páté cenové kategorie nejsem, tak jsem Vás odkázal na to, že zakázku získáte zcela poctivě, ale musíte dát nejvyšší nabídku.“

Reakce Ivo Valenty? „ Tímto se hodlám ohradit proti lžím, urážkám a vykonstruovaným báchorkám ohledně našeho společného letu z Prahy, které ve svém textu uvádíte. Tuto variantu jsem Vám nabídl čistě z důvodu úspory času, což velice dobře víte. Vy jste ji měl možnost přijmout, nebo odmítnout. Rozhodl jste se pro první variantu. Nyní se po dvou letech dozvídáme, že vše bylo údajně jinak? Jak si vůbec můžete dovolit vymýšlet nestoudné lži?! Za svá pomlouvačná tvrzení se budete zodpovídat.“

A já se ptám: Proč Jiří Čunek s takovými nařčeními přichází až nyní? Po, jak Ivo Valenta píše, dvou letech? Vždyť podle toho, jak to Čunek popisuje, mohlo jít o nekalé jednání. Ale on, Jiří Čunek, zákonodárce a proto snad i jeden z nejvyšších ochránců práva v této zemi, přesto sedm set dní mlčel. Proč tak jako čistý politik a lidumil, vševěd a všeuměl promlouvá až nyní a podle mě tak zřejmě naráží na možnou korupci? Osobně v hejtmanově vyjádření, a nejenom v souvislosti s letem z Prahy do Kunovic, nevěřím ani slovu.

Ještě jedna otázka. Proč hejtman v případě Ivo Valenty nezdůraznil například fakt, že Ivo Valenta ze svých nadačních fondů podporuje více než dvacet let občanské spolky, a že na rozdíl od hejtmana veškeré své politické příjmy věnuje rozvoji studentských aktivit?

Ono Čunkovo vyjádření fakt sedí, když není žádným veřejným tajemstvím, že měl potíže s privatizací bytů ve Vsetíně, jak dopadlo jeho vyšetřování ohledně jeho někdejší asistentky… Také se na veřejnosti hodně nahlas mluví o Čunkových a jím zakamuflovaných údajně až čtyřech autonehodách se služebními vozy Zlínského kraje.

A když tomu připočteme formy a metody Čunkovy práce ohledně prosazování jeho sebestředného megalomanského paskvilu v podobě nové krajské nemocnice a všeho, co se kolem toho odehrálo, kolik zbytečných milionů korun už bylo pravděpodobně zbytečně vyhozeno bez předchozího povinného souhlasu krajského zastupitelstva (například svévolné zastavení původního projektu na rekonstrukci stávající nemocnice, výkup pozemků pro novou nemocnici a podobně), pak musí být soudnému, nezaujatému a nezmanipulovanému člověku jasné, kdo že to vlastně ten Jiří Čunek je.

Již několikrát jsem se pozastavoval nad tím, proč nadřízený orgán kraje, Ministerstvo vnitra ČR, ale i orgány činné v trestním řízení, nereagují. Přitom jsou tato fakta veřejně známa, byla mnohokrát probírána ve sdělovacích prostředcích a Čunek sám se veřejně přiznal, že v duchu jeho charakteru on sám rozhodl, že on sám a o své vůli přesvědčil většinu krajské rady pro to či ono, aniž by čekal, co na to zastupitelstvo a podobně (viz například blog z 11. srpna 2019 – Čunek žene své nohsledy a rukyzvedače do maléru). Nebo to se musí opravdu čekat až na to, až to někdo takzvaně oficiálně bonzne?!

Sám Čunek však přesto mluví o tom, že je na svou minulost hrdý. No, ostatně, proč ne? Každý to máme totiž nastaveno jinak.

Prostě, nemohu si osobně myslet nic jiného, než že férovost a čestnost k prioritám zlínského hejtmana Čunka rozhodně nepatří. Platí to rovněž ve vztahu k jeho potěmkinovskému záměru na stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích.

Dnes už naštěstí vím, že nejenom v mých očích jde o arogantního a sebestředného ´člověka´, pro nějž prospěch veřejnosti je až tím posledním, co by jej snad mohlo alespoň zajímat. On Čunek totiž za nejdůležitější považuje slůvko JÁ (viz blog  z 10. 08. 2018 – Čunkova sebestřednost nezná mezí).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Póč | středa 11.9.2019 15:43 | karma článku: 19,34 | přečteno: 490x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 366x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Studenti v Belgii, Irsku či Británii protestují kvůli Gaze, staví tábory

6. května 2024  17:38

Studenti na třech univerzitách v Belgii a Nizozemsku zahájili v pondělí jejich okupaci na protest...

Pětiletá dívenka vdechla párek v rohlíku, za pár dní v nemocnici zemřela

6. května 2024  17:30

Velká tragédie se odehrála na konci dubna v Kravařích na Opavsku. Pětiletá dívka si šla o přestávce...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  17:28

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

V predátorských titulech publikovala i Nerudová. Bylo to dávno, hájí se

6. května 2024  15:16,  aktualizováno  17:26

Danuše Nerudová je lídr kandidátky STAN a také aspiruje na post europoslankyně. Česko by ráda...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik