Čunek vyjádřil v plné nahotě svou impertinenci

Neomalenost některých českých politiků nezná mezí. To je v posledních letech více než zřejmé. Za jejich krále, byť takzvaně nepsaného, ale o to víc nepřehlédnutelného, lze označit hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

Bohužel, jak se zdá, zatím ne posledním hnusným, farizejským a opovrženíhodným činem se stala Čunkova účast, a ba co víc i osobní přestřižení pásky, v Krajské nemocnici Tomáše Bati, která podle samozvaného největšího odborníka nejen na zdravotnictví a zástupce Boha na území Zlínského kraje, jak se sám mezi zaměstnanci hejtmanství označuje, padá pacientům a lékařům na hlavu a nemá cenu ji proto opravovat. Přesto v ní byl opraven jeden z pavilonů, který poskytne zázemí pro moderní pracoviště paliativní péče (starost o vážně nemocné lidi trpící chronickými bolestmi a o umírající – pozn. autora).

To samo o sobě však bylo pro licoměrného Čunka příliš velkou výzvou, než aby tento fakt, stejně, jako hlasy volající po zachování a rekonstrukci uvedeného zdravotnického zařízení, ignoroval.

A tak se s pokryteckým úsměvem pro něj tolik typickým a dokonce, světe div se, bez přilby na hlavě, vydal 17. února 2020 do podle něj chátrajícího a na lidi padajícího areálu, aby tady sbíral plusové body do předvolební kampaně, která už doslova buší na pomyslná vrata Zlínského kraje.

Co na tom, že nemocnici založené českým a světovým podnikatelským velikánem Tomášem Baťou nemůže přijít na jméno a dehonestuje ji, a její, z Čunkova hlediska, neposlušný zdravotnický personál, kudy chodí. Účel přece světí prostředky, no ne?

Přesto, nebo spíše právě proto se ptám, jak zapadá nově otevřené pracoviště v krajské nemocnici do hejtmanstvím a hlavně Čunkem plánovaných změn? Zrovna toto centrum totiž ukazuje na to, že jeden obrovský zdravotnický komplex, po němž ve Zlíně-Malenovicích hejtman a jeho nohsledi a účeloví podporovatelé, kterým společně jde o všechno možné, jen ne o takzvaně řadového obyvatele regionu, volají, není vhodný pro všechno.

Paliativní péče totiž budiž příkladem oddělení, kdy místo prostoru v mnohapatrové budově poskytuje mnohem lepší komfort, třebaže stará, ale udržovaná jednopodlažní budova uprostřed zeleně. Avšak rovněž nechť je důkazem, proč by měla být krajská nemocnice, i přes Čunkovy nenasytné megalomanské choutky ovládané jeho chorobnou a chronickou sebestředností, v současném areálu zachována.

Souhlasím s názorem, že zmenšení plochy nemocnice a soustředění většiny zdravotnických oddělení do nové interny a opravených budov ve východní části areálu je způsob, jak zajistit kvalitní prostory pro pacienty i zdravotníky a přitom naplno využít výhody uvolněných pavilonů pro péči o seniory a další potřebné spoluobčany.

Ale, když ono, jak řekl jeden z významných a výrazných evropských a světových politiků současnosti, a já to myslím z toho obecného, nikoliv konkrétního hlediska, je těžké hovořit s hluchými, těžko se dokazuje pravda slepým a děsivé je dohadovat se s idioty… Domnívám se, že řekl takzvaně velkou pravdu.

Autor: Dušan Póč | středa 19.2.2020 13:16 | karma článku: 24,52 | přečteno: 965x