Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

Proč zrovna on, taková kapacita, která sice nesložila Hippokratovu přísahu, ale do problému medicíny zasahuje jako málokdo, nestojí v první linii, a když nic jiného, tak alespoň nevymýšlí, jak je u něj zvykem, smysluplná a věcná opatření vedoucí k zabránění šíření novodobého moru…

Proč se objevuje pouze na fotografiích při rozdělování toho či onoho a tváří se, jakoby to byl právě on, kdo to všechno obstaral a zaplatil. Nebo při tom, jak mu je měřena teplota? Nebo…

Hejtmana však nebylo možné přehlédnout ani, respektive také v pro něj typické, vychloubačské a obsahově nechutné pozici, kdy se nechal zvěčnit s rouškou přes… u soch podnikatelských velikánů kraje, republiky a světa, bratrů Baťových. Co tím chtěl tento z mého pohledu zdravotnický dobrodruh naznačit, či snad dokonce říct?

Tato fotoidylka ale netrvala dlouho! Jak uvedl profil na sociální síti nazvaný Nemocnici levně nedáme,  před několika dny Čunek vyrukoval s geniálním tvrzením, které není ničím jiným, než jeho charakterovým obrazem.

Není žádným tajemstvím, že zejména z počátku distribuce ochranných pomůcek zdravotníkům, kterým v kraji pomyslně velí a o jejichž pracovní podmínky se stará sám hejtman, přinejmenším vázla. No a nebyl by to Čunek, aby neschopnost a katastrofální krajskou organizaci distribuce zbaběle nesvedl na někoho jiného a odpovědnost převeksloval na jinou kolej, než na tu, která nevede k němu samotnému a do centra hejtmanství ve zlínské jedenadvacítce.

Ta druhá kolej, kterou nelze nazvat jinak, než osočovací, vede do České lékařské komory! Protože podle Čunka je to ona, kdo může za to, že moudře vedený a spravovaný kraj vlastně neví, kam ochranné pomůcky zaslat.

Pro mě je Čunkovo tvrzení dalším důkazem toho, že autor takového tvrzení nemá na pozici hejtmana co dělat. Že je ostudou a zlem regionu. Protože je to diletant, který neví, respektive absolutně nerozumí tomu, co má především v oblasti zdravotnictví dělat.

Jak jinak si totiž vysvětlit fakt, že všichni poskytovatelé zdravotnických služeb, které, jen tak mimochodem má, bohužel, hejtman Čunek ve své gesci, jsou povinně na krajském úřadě registrováni. A tak příslušný odbor a tedy i hejtman, který, znovu připomínám, za zdravotnictví odpovídá, neb je má v gesci, má zevrubný přehled o tom, kde kdo je! Jinak takový subjekt nemůže legálně fungovat.  A tak je nasnadě otázka, co ještě víc tento takypolitik a takyodborník chce?

Není se proto čemu divit, že prezident České lékařské komory MUDr. Milan Kubek, ale také předseda Krajské rady České lékařské komory MUDr. Jaromír Bernátek se proti nepravdivým výrokům a nehoráznému a trapnému obviňování ze strany sebestředného Čunka ohledně váznoucí spolupráce při distribuci osobních ochranných prostředků ve Zlínském kraji důrazně ohrazují.

Dne 19. 3. 2020 jsem jménem ČLK nabídl všem hejtmanům spolupráci při distribuci osobních ochranných prostředků ambulantním lékařům a při jejich informování. Na rozdíl od vedení Zlínského kraje většina ostatních krajů tuto nabídku využila.Česká lékařská komora je ze zákona povinna chránit vaše osobní údaje. Současný stav nouze na této povinnosti nic nemění. Na rozdíl od hejtmana Čunka toto ostatní hejtmani chápou, a proto předávají materiály komoře, která je poté sama rozesílá. Včera (ve středu 25. 3.) jsem toto telefonicky hejtmanovi Čunkovi vysvětloval a žádal jsem ho, aby se napříště zdržel nepravdivých komentářů o údajné nespolupráci komory s jeho krajem. Zdá se, že marně. Pan hejtman hovor přerušil s tím, že jako senátor musí jít hlasovat a že se mi poté zavolá. Nezavolal.Panu hejtmanovi jsem ještě stačil připomenout, že všechny kraje udělují registrace poskytovatelům ambulantních zdravotnických služeb a díky tomu tedy disponují databází s kontakty. Nechápu, proč by tomu právě ve Zlínském kraji mělo být jinak než ve zbytku republiky a proč tedy registrující orgán, který je ze zákona povinen databázi vést, shání emaily na poskytovatele zdravotních služeb nesmyslně cestou ÚZIS (Ústav zdravotnických informací a statistiky – pozn. autora).MUDr. Milan Kubek – prezident ČLKZdroj: https://www.lkcr.cz/aktuality-322.html?do[loadData]=1&itemKey=cz_100045

Vzpomínám si, že před časem Čunek v jednom televizním rozhovoru pro stanici s logem ve tvaru pěticípé hvězdy se rozpovídal o grázlech – viz odkaz  https://dusanpoc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=706305. Nemohu si pomoct, ale všechno to dění kolem Čunkem vysněné nové krajské nemocnice a Čunkovy postoje, názory a činy v době pandemie se mně jako grázlovství jeví.

Že by vrána usedla k vráně? V případě hejtmana Zlínského kraje jsem přesvědčen o tom, že usedla.

 

A jen tak mimochodem: Výzkum týkající se hejtmanů uskutečnila na přelomu března a dubna agentura Phoenix Research. Šetření se zaměřilo rovněž na spokojenost obyvatel s prací hejtmanů během koronavirové krize.

Největším poraženým se podle komentáře k průzkumu stal Jiří Čunek, jemuž se tak prý začíná nevyplácet přístup k řešení problémů v době koronaviru. „Největší překvapení z hlediska měření je strmý propad obliby Jiřího Čunka…," tvrdí Phoenix Research ve své doprovodné zprávě.

Agentura také uvedla: „…z měření je patrné, že lidé nevybírali podle stranické příslušnosti, ale zejména dle osobní či přenesené zkušenosti s daným vedením kraje během současné koronavirové krize."

Autor: Dušan Póč | pondělí 6.4.2020 10:30 | karma článku: 14,28 | přečteno: 683x
  • Další články autora

Dušan Póč

Já, Jiří Čunek, po Bohu nejmocnější a nejmoudřejší

To, že je Jiří Čunek nemocný narcismem, to soudní lidé vědí. Že však je hejtman Zlínského kraje až hulvátsky a grobiánsky sebestředný, to jsem nečekal ani já, který, a nejsem v tom sám, tohoto takzvaného politika vůbec nemusí.

31.1.2020 v 18:08 | Karma: 36,51 | Přečteno: 5176x | Politika

Dušan Póč

Výročí provázela nejedna ostuda

Máme za sebou piety připomínající 75. výročí od osvobození německého koncentračního tábora v polské Osvětimi Rudou armádou. Jeden by očekával, že onen 27. leden 1945 si svět připomene důstojně, jak by se slušelo a patřilo. Ale ne.

29.1.2020 v 15:46 | Karma: 37,93 | Přečteno: 1217x | Politika

Dušan Póč

ODS v sobě skrývá nového Biĺaka

Tak nám ODS nabízí nového Biĺaka, Indru, Koldera, Švestku či kapka, paní Müllerová. I tak si lze vysvětlit volbu Alexandra Vondry do vedení partaje, která, jak ukázal její 29. kongres, netouží po ničem jiném, než po bezbřehé moci.

21.1.2020 v 11:44 | Karma: 39,26 | Přečteno: 1897x | Politika

Dušan Póč

Prý zvítězil rozum…

První, co se po Novém roku a v první pracovní den v poštovní schránce (ne na rohu ulice) objevilo, byl takzvaný jediný oficiální magazín Zlínského kraje. S úvodníky týkajícími se dopravy v regionu a nového krajského špitálu.

3.1.2020 v 11:57 | Karma: 24,67 | Přečteno: 969x | Politika

Dušan Póč

Dění kolem Čunkem prosazené stavby nové nemocnice dostává rytmus čardáše

Nedávné hlasování o stavbě nové nemocnice ve Zlíně, podle vyvolané hejtmanem Jiřím Čunkem, uvolnilo vášně nejen mezi politiky, ale rovněž u veřejnosti. Sílí hlasy volající po prověření způsobu, ale rovněž po Čunkově konci.

20.12.2019 v 16:11 | Karma: 25,47 | Přečteno: 981x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci jednají o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:02

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47,  aktualizováno  16:52

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

Je to úlet, míní experti o antikampani SPOLU. Trestná však podle nich není

2. května 2024  16:51

„Rusko, pro tebe všecko,“ paroduje předvolební kampaň SPOLU heslo hnutí ANO „Česko, pro tebe...

Začaly maturity. Podle učitelů lehké, studenty ale trápily logaritmy

2. května 2024  16:42

Studenti posledních ročníků maturitních oborů poprvé usedli k maturitním písemkám. Ve čtvrtek...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik