Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čunek opět klame a dokonce se dovolává Tomáše Bati

To, že se hejtmanovi Zlínského kraje schválení zpracování studie nazvané Modernizace a dostavba KNTB ve Zlíně pod fousy nepůjde, jsem čekal. Stejně, jako to, že bude to, co nevymyslel on, dál dehonestovat. A nemýlil jsem se!

Jiří Čunek však šel ještě mnohem dál. A opět a s dosud neslýchanou nástavbou dokázal, jak sebestředného, megalomansky zasaženého narcistu Zlínský kraj ve svém čele má.

To, že před zaměstnanci Krajského úřadu Zlín se Čunek, po valašsky řečeno samochťa, pasoval do jediného zástupce Boha přinejmenším ve Zlínském kraji, tím se nejenom zaměstnanci zmíněné instituce, ale i valná část zdravě uvažujících a myslících obyvatel regionu už nějakou dobu baví. Že však Čunek půjde v tomto směru ještě dál, to už čekal asi jen málokdo.

Hejtman Zlínského kraje však ani v tomto případě, bohužel, nezklamal! A ty, kteří chtějí objektivní a nezaujaté posouzení všeho, co se, ať už stávající, nebo nové krajské nemocnice týká, označuje za ty, kteří se zpronevěřují odkazu regionálního, republikového i světového velikána – Tomáše Bati.

Osobně toto v případě Jiřího Čunka považuji za vrchol jeho politické neomalenosti a lidské ubohosti. A neomluví jej ani to, že zřejmě neví, na koho, respektive na čí odkaz se to vlastně odvolává. Člověk Čunkova ražení by si neměl ani dovolit jméno Tomáše Bati vyslovit! Natož se dovolávat jeho odkazu, který je na hony vzdálený tomu, co v kraji a před tím i ve Vsetíně v posledních letech Čunek předvádí a předváděl!

Ale když už se Jiří Čunek na odkaz Tomáše Bati odvolává, tak proč, v rozporu se zásadami Tomáše Bati v případě schváleného požadavku zastupitelů veřejnost opět a znovu klame, odvádí svými průpovídkami od problému a v nejednom případě se uchyluje i k nepravdivým výrokům. Jako například v minulém týdnu v jednom z celostátních periodik. Nehledě na to, že svá vyjádření Čunek neposkytl redakci osobně, ale prostřednictvím tiskové mluvčí hejtmanství. To je hodně divný způsob, jenž však o Čunkově charakteru mnohé napovídá. A ukazuje mimo jiné i na to, že hejtmanova tvrzení o koncepci související s nemocnicí nejsou vždy pravdivá! Ví to nejenom on, ale i jeho podřízení a spolupracovníci. Dokonce i ti Čunkovi nejbližší. Uvědomují si vůbec, čeho se dopouštějí?

Ale ať tak, či onak, podstatné je, že Čunkovo vyjádření je zase zcestné a směřuje jen a pouze k tomu, aby se mu podařilo naplnit své touhy. Ohání se miliony korun zbytečně vyhozených za zpracování další studie, tentokrát na modernizaci a dostavbu stávající krajské nemocnice. A přitom veřejnosti zatajuje fakt, že zpracování studie vlastně není potřeba. Studie už byla dávno zpracovaná a v naprosté většině svých závěrů je stále aktuální.

Co ale neřekl, že tuto studii a její naplňování on, sám Čunek, bez souhlasu zastupitelů zastavil a způsobil tak o své vůli škodu za přibližně 30 milionů korun. Hejtman jaksi zapomněl veřejnosti říct, že s modernizací a rekonstrukcí stávající Krajské nemocnice Tomáše Bati je možné začít během velmi krátké doby bez nároku na miliony korun na vytvoření něčeho, co už v podstatě vytvořeno je a bude stačit to jen trochu takzvaně oprášit.

Nebyl by to ani Čunek, aby zbaběle a s nastrčením tiskové mluvčí hejtmanství do světa vykřikl, že: „…ti, kteří nechtějí novou nemocnici, z nás dělají průměrný provinční kraj a zpronevěřují se odkazu Tomáše Bati.“

Pane Čunku, jako obyvatel Zlínského kraje, se vůči vašemu výroku důrazně ohrazuji! Nemám pocit, že tím, že nesouhlasím se stavbou nové nemocnice, se zpronevěřuji odkazu Tomáše Bati. Ba naopak, svými texty se snažím alespoň kapkou přispět k tomu, že se vám nepodaří dovést kraj a jeho lidi do problémů, které by mohly se stavbou nové nemocnice v současné době vzniknout. Spíš bych uvítal, kdybyste se postaral, jak jsem napsal v předchozím blogu (viz Ještě jednou, nový špitál problémy zdravotnictví v kraji nevyřeší), o to, aby stávající krajská zdravotnická zařízení měla kvalitní personál i početně odpovídající potřebám jednotlivých regionů. Aby stávající nemocnice byly využity v plném rozsahu… To je vaše současné poslání. Ať se vám to líbí, nebo ne!

Ne invektivy či dehonestace vašich názorových odpůrců. Vy jste byl zvolen do čela krajské vlády ne proto, abyste si stavěl pomníky, ukájel si svoje riskantní politicko-mocenské choutky či něco podobného. Zkuste si to alespoň pro zbytek vašeho hejtmansko-volebního období uvědomit.

I když ze všeho nejlepší by, Jiří Čunku, bylo, pokud, jak sám často tvrdíváte je vám Zlínský kraj tak blízký, kdybyste svou pozici opustil sám a co nejdříve. Obávám se však, že vy jste ve své nátuře, megalomanství a narcismu odhodlán Zlínský kraj a jeho obyvatele dál tyranizovat svými výmysly, nepravdami a dalšími fantasmagoriemi vlastní tvorby. A to je zbabělé! To skutečný chlap nedělá! Musí to však být opravdu chlap.

Obávám se však, jako realista, že Jiří Čunek díky svým vlastnostem toho schopen není a tu radost, aby se odporoučel, mně neudělá. Zvlášť po přečtení textu v zářijovém čísle Tempus Medicorum, na jehož konci je místo podpisu autora seznam lékařské rady Čunkova projektu, jsem nabyl pocit, že hejtman bude za podpory do pravého úhlu před ním skloněných nohsledů ve svých demagogických choutkách, urážkách a zesměšňování oponentů pokračovat.

No, uvidíme. Člověk musí doufat, věřit…

Autor: Dušan Póč | úterý 17.9.2019 15:55 | karma článku: 22,56 | přečteno: 516x
  • Další články autora

Dušan Póč

Dění kolem Čunkem prosazené stavby nové nemocnice dostává rytmus čardáše

Nedávné hlasování o stavbě nové nemocnice ve Zlíně, podle vyvolané hejtmanem Jiřím Čunkem, uvolnilo vášně nejen mezi politiky, ale rovněž u veřejnosti. Sílí hlasy volající po prověření způsobu, ale rovněž po Čunkově konci.

20.12.2019 v 16:11 | Karma: 25,47 | Přečteno: 981x | Politika

Dušan Póč

Hejtmanská lumpárna století v podání Jiřího Čunka ze Zlína

Záludnosti a křivárny, jaká v novodobé historii zlínského regionu nemá obdoby, se týden před Vánocemi dopustili ti zastupitelé kraje, kteří podlehli tlaku Jiřího Čunka a dali neplánovaně souhlas se stavbou nové nemocnice.

17.12.2019 v 14:12 | Karma: 28,26 | Přečteno: 2292x | Politika

Dušan Póč

Čunkova hanebnost

V předchozím blogu jsem napsal, že hejtman Jiří Čunek vyrukoval v rozhovoru pro TV se zákeřným výpadem, když k dehonestaci KNTB zneužil případ cestovatele Miroslava Zikmunda. Nyní k tomuto politickému ataku osobní zamyšlení.

3.12.2019 v 17:07 | Karma: 20,66 | Přečteno: 923x | Osobní

Dušan Póč

Kolem Čunkovy nové krajské nemocnice to stále vře

Počet těch, kterým se nezamlouvají praktiky zlínského hejtmana Jiřího Čunka při (ne)řízení krajského zdravotnictví a při snaze o stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích přibývá. Na povrch vyplouvají i další podivnosti.

26.11.2019 v 10:00 | Karma: 17,51 | Přečteno: 782x | Politika

Dušan Póč

Vsetínští senioři dostanou karty! Ale…

K iniciativě Ministerstva práce a sociálních věcí ČR v oblasti pomoci při záchraně života se připojila také vsetínská radnice. A vytvořila takzvanou I.C.E. kartu. Tu začne mezi seniorskou veřejnost distribuovat od prosince.

21.11.2019 v 14:12 | Karma: 15,27 | Přečteno: 681x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik