Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

ODS + TOP 009 = sňatky z rozumu

Jeden takhle jel na sáních, do nosu ho cvrnkly tři oříšky a byla z toho pohádka. Druhý takhle jel autem, slyšel zprávy v rádiu a byla z toho politická opereta. V hlavní roli zdánlivě bohaté nevěsty vystupuje politický princ Jiří. Půlku TOP 009 Jiřímu neslíbil král, ale přímo samo kníže. V roli vdavekchtivého ženicha vystupuje další princ Miroslav. Fraška může začít.

Novomanželům to sluší. Svědek vzadu je dojatý

Co na tom, že jsou oba stejného pohlaví. Je to moderní pohádka, vlastně moderní telenovela. A v moderní pohádce, stejně jako v české politice, jsou věci nenormální brány jako normální. Jestli tento sňatek z rozumu nerozrýpou nepřejícníci z koalice, tak všechno dobře dopadne. Z řad závistivců již zazněly řeči, že to nebylo z čisté lásky, že se prý nevěsta vdávat musela. Ale to budou jen sprosté pomluvy. Lidé jsou zlí. Ženich s nevěstou, TOP 009 s restartovanou ODS, budou spolu v Evropském parlamentu šťastně a spokojeně žít až do své politické smrti. Náklady v Štrasburku a Bruselu budou platit s-Kartou, kterou zamilovaným novomanželům společně věnovali svědci J. Drábek a V. Šiška. Ten druhý na svatební fotografii chybí, hned po obřadu byl převezen zpět do vazby.

Nejvíc na tom vydělá prostý lid. Konečně si v zemi krále Miroslava budeme moci dupnout a svobodně zazpívat z plna hrdla. Třeba populární lidovku Vlastíkovců: „Dobrý den, radare, já ti tleskám.“ Budeme se všichni mít jak na zámku. Nikdo nebude sprostě mluvit, lidé se nebudou mezi sebou fackovat, nikdo nebude opilý volat do televize. Kromě televizních moderátorů si oddechnou nejvíc policajti. Nikdo je už nebude svlékat z uniforem. Zvednou se i počty zájemců o toto čestné povolání. Kdo by dnes chtěl u policie dělat? Jen blázen. Ráno jdete do služby ve vyžehlené uniformě, v plné polní a s naleštěným pendrekem, odpoledne se vrátíte jako nezaměstnaný v podvlékačkách. A tomu všemu bude konec. Ať to trvá věčně Já už se tak těším.

Tak si asi splynutí či spolupráci dvou pravicových stran pan Fiala z ODS nepředstavoval. Tento článek je opravdu reakcí na zprávu, kterou jsem dnes zaslechl v autě z rádia. Jiří Pospíšil prý hodlá v květnových volbách do Evropského parlamentu kandidovat za TOP 009. Kníže ani Pospíšil tuto možnost nevyloučili. Celkem mě ta zpráva pobavila. Uražený princ Jiří „vykroužkovaný“ na posledním sletu v Olomouci svou situaci neustál. Ponížené ego bylo silnější, než rozum i politický instinkt.

Ono by to nebylo až tak vtipné, kdyby tomuto pravicovému incestu či spíše kanibalismu nepředcházelo mediální mlžení. Pospíšil se napřed durdil a dušoval, že s TOP 009 vůbec ne. Paní Heda nebo paní Lenka asi dospěly k opačnému názoru... I v TOP 009 v ten čas zaznívaly rozumné hlasy, že s Pospíšilem by to žádná výhra nebyla. Schwarzenberg i Kalousek angažmá Jiřího popírali. To byla první etapa: s Pospíšilem nikdy.

Jak je vidět, nyní jsme ve druhém stádiu: možná, není to vyloučeno. Potom nastoupí stádium třetí: hurá do Evropy, do Evropského parlamentu. Pokud ovšem voliči neřeknou STOP. S tím asi političtí pleticháři a přeběhlíci nepočítají. Volič je v jejich očích idiot, budu-li parafrázovat slova našeho ženicha Kalouska. Nad tím vším zůstává zdravý rozum stát. Jsem zvědavý, pokud tedy skutečně dojde k Pospíšilově kandidatuře, kdo ho bude volit? Ódéesáci, kteří ho již nechtěli? Nebo topkaři, kteří ho předem odmítali?

Levice a populisté nemusí dělat vůbec nic. Jim stačí jen nečinně a pobaveně přihlížet. Ona se takzvaná pravice zlikviduje sama mezi sebou. A bude vůbec škoda takové „pravice“? Uvolněné místo po těchto reliktech minulosti by stoprocentně zabrala jiná nebo nová pravicová strana. Poptávka je, chybí jen zajímavá nabídka.

To vše má pouze jeden pozitivní moment. ODS se pomalu začíná čistit od starých struktur. I proti vůli či přání Fialy. Pokud ještě z ODS odejdou lidé jako Langer, Knobloch, Kuba, Němcová a další, potom, možná, nastane skutečný restart. Jenže k tomu asi nedojde, protože toto nebylo spontánní čištění ODS, ale reakce uraženého Jiříčka. Čili nic systémového. 

Autor: Dušan Navrátil | středa 5.2.2014 15:18 | karma článku: 20,97 | přečteno: 810x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 164x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 904x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.