Nečas jde přes mrtvé

Dnes proti vůli jak pozůstalých obětí, tak Výboru pro odškodnění romského holocaustu proběhla „pietní vzpomínka“ na uctění obětí romského holocaustu v Letech u Písku. Přestože tuto akci každoročně pořádá Výbor pro odškodnění romského holocaustu v čele s předsedou Čeňkem Růžičkou dne 13. května, památník Lidice ve spolupráci s úřadem vlády se dnes  z neznámých důvodů rozhodly tuto pro Romy významnou pietu bojkotovat svým dnešním divadýlkem. Tato odporná akce podle mě byla zorganizována jen pro zesměšnění pozůstalých Romů po obětích a pana Růžičky. Kdyby šlo panu Nečasovi skutečně o solidaritu v upřímném smyslu slova, tak by se spoluúčastnil akce, kterou každoročně pořádá VPORH , kde byli i letos přítomní pozůstalí obětí, dále senátor Tomáš Töpfer, Ondřej Liška, předseda Strany zelených, a stínová ministryně pro lidská práva a rodinu Michaela Marksová-Tominová (celkem asi 250 lidí). 

Nečasovo divadlo vnímám jako vyjádření absolutního despektu vůči Romům. Pro něj jsou Romové bezvýznamní a romské akce rovněž bezvýznamné. Nečas, který  je vděčný za každou minutu v premiérském křesle, se dnes opět projevil jako neseriozní a a hloupý politik. 

http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/premier-necas-se-zucastni-pietniho-aktu-v-letech-u-pisku-ruzicka-se-k-akci-stavi-kriticky

 http://www.romea.cz/cz/publicistika/komentare/drahomir-radek-horvath-necasova-ucast-je-prulom-a-projev-byl-zasadni

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Ferko | pondělí 9.7.2012 17:51 | karma článku: 15,94 | přečteno: 2150x
  • Další články autora