Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

Lady Tottington

16. 7. 2008 5:10
Mlady muzi,osobne mam vetsinou dobre

zkusenosti z ceskeho skolstvi. Rozhodne bych nekopirovala system USA. Vite, ono to muze vypadat lakave, ale jejich vzdelani produkuje lidi, kteri maji maturitu, aniz by poradne umeli cist ci psat. Pokud se mi libi skolni system, pak je to britsky. Rozdil mezi americkych a britskym? USA - zaci se nauci vsechno o necem.

UK - zaci se nauci neco o vsem.

Jinak zajimavy clanek, byt nesouhlasim s nekterymi body. Ale pisete moc dobre. R^

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

16. 7. 2008 5:13
Re: Mlady muzi,osobne mam vetsinou dobre

prominte za chybu, ma tam byt : mezi americkym a britskym...

0 0
možnosti
I

ignorantka

16. 7. 2008 3:29
problem ceskych kantoru je i v tom, ze

vetsina z nich nemela moznost jit na zkusenou do zahranici. jsou odkojeni komunistickym skolstvim,...neumi ucit jinak, protoze to jinak sami nezazili; coz je dost velky problem pro mladou generaci, ktera srovnava se zahranicim. - us studenti pisou na konci kazdeho semestru detailni ohodnoceni na kazdeho profesora. je anonymni a odevzdava se primo do dekanovi kancelare. profesori dostanou sva ohodnoceni prepsana na pocitaci beze jmen studentu asi mesic po odevzdani znamek. je to jednoduchy tridici system. plati jak na soukromych tak statnich universitach. mel by se zavest i u nas. - pisete pekne,  zvlastne staromodne na tak mladeho cloveka. nezapomente na svou mladickou svezest, kdyz pisete. hodne zdaru.;-)R^

0 0
možnosti
JJ

TloolT

15. 7. 2008 20:39
mate pravdu

Neni nic horsiho, nez si polozit otazku, proc se to ucim, a neumet si na to odpovedet....

Tento problem bych ale videl az tak od poloviny stredni skoly dal. Do te doby je potreba naucit se fakta, aby se clovek vubec mohl rozhodnout, co ho bude bavit.

0 0
možnosti
K

KrásaVesmírná

15. 7. 2008 12:58
ani jsem

to nedocetla... zbytecne dlouhe. Jen poznamku - na to aby student mohl vyjadrovat sve mineni, musi napred mit nejake fakticke znalosti ne? :-) Jak chcete s nekym diskutovat, kdyz o tematu nema ani paru?

0 0
možnosti
P9

pavel 99

15. 7. 2008 14:21
Re: ani jsem

problém bude nejspíše v tom, že jsou velmi často zaměňovány vědomosti (znalosti) za názory. Pak je kupříkladu platnost a podoba gravitačního zákona věcí "názoru", na který má přeci každý ústavní právo.;-D

Dále je v obdobných diskusích až komická neznalost pojmů a definic a tudíž "pocitově" každý diskutuje o něčem úplně jiném.

Bohužel se (u nás) ve školství projevuje typický "odezdikezdismus".

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1852x
Články na politická, ale také společenská témata.

Seznam rubrik