Foto

Angličtina je oficiální jazyk IHF, takže s tou ruštinou jste to nesmyslně zazdil.

Foto

Tak můžeme být rádi, že tam nenamontoval Fialovou vládu.

JZ

MS v hokeji je akcí pořádanou IIHF. Jedná se o mezinárodní akci, nikoliv českou. A jazykem IIHF je angličtina, takže projev pana prezidenta v angličtině byl v pořádku.

Proč ze sebe děláte dobrovolně takového ignoranta? Ta zpěvačka byla Lenny (úspěšná dcera Lenky Filipové) a zpívala svůj největší hit Hell.o, se kterým slavila úspěchy i v zahraničí. Pokud jde o tu naši neuznanou branku, i odborníci a bývalí hráči ve studiu se nakonec shodli na tom, že rozhodčí postupovali správně.

Foto

Je to zvláštní, ale jsou prostě lidé, kteří se chlubí tím, že něco nevědí, neznají, nebo neumí, ale nebrání jim to v tom, kritizovat ty, kteří to umí, ale podle nich špatně. Proč to dělají, je otázka pro pana profesora Höschla.

PK

Nevím, ale ty tři věty, které řekl prezident ČR, opravdu nepotřebují překlad. Tomu snad v dnešní době rozumí každý, kdo dostudoval dříve, než v roce 1989. A i ten starší, by měl ve svém vlastním zájmu, pár základních slov dát dohromady.

Že prezident hokejové federace hovořil Anglicky, je samozřejmost. Ale v češtině pozdravil celou halu.

No a že Hadamczik nebyl slyšet? Tak to je jen dobře.

A to ještě všichni nevědí, jakou pověst má Hadamczik na Opavsku. Ten pískot byl beztak od diváků z tohoto regionu.

MV

Takže zase všechno špatně. Nebo skoro všechno, abych vám neškodil. Ale kouzlem zřejmě nechtěného jste se charakterizoval přesně: help a yesterday...

Foto

Pan stěžovatel. Ničemu nerozumí, ale všechno kritizuje.

MK

Na mezinárodní akci se hovoří takovým jazykem, u kterého je předpoklad že mu bude rozumět nejvíce lidí.

Autore, myslíte, že ve světě je větší znalost angličtiny nebo češtiny?

HH

Autora hlavně štve, že to nebyla ruština...

Foto

Brynzožrouti prohráli a nejhokejovější země světa udolala Finsko. Za mě dvojí spokojenost.

Foto

Zasvěcený komentář od člověka, který tomu vůbec nerozumí a ještě se tím chlubí.

RK

Škoda pane Ďurane, že neděláte kreativního producenta vy. Jen tak mimochodem, přišli jsme tam na hokej a ne na papaláše s lední revue.

Foto

J35i55r32i 21C47i92z

11. 5. 2024 13:05

Vase blogy pravidelne ctu, protoze patrite k uzke skupince blogeru, kteri nepisi koniny. Zahajovaci ceremonialy nesleduji jiz z toho principu, aby mi sport neznechutily trapne politicke figury co se na nem prizivuji. O vystupu socialistickeho generala v.v. a toho casu prezidenta CR nic nevim a nezajima me to. Hokej byl ovsem velmi dobry na prvni zapas turnaje od domaciho mancaftu. Chybely goly a ten hrace Palata rozhodci neuznali, s tim se neda nic delat. Rozhodci vyhodnotili postaveni ceskeho hrace Tomaska v brankovisti jako braneni ve hre a asi spravne. Zapas byl celkem vedeny fair az na brutalni zakrok hrace Gudase, kdy pred koncem zapasu zezadu kroscekem smetl Fina pred nasi brankou. V NHL by mu hrac k tomu urceny urcite za "odmenu" prohrabl jeho plnovous, ale to je NHL. Vy se bavte sportem a uzdravte se!

Foto

J28i92r91i 69C98i70z

11. 5. 2024 13:23

Jeste doplnim takovou drobnost, totiz jakmile hokej komentuje novodoby Gabo Zelenay alias Robert Zaruba, tak vypinam zvuk. Jeho jeceni "Goooool!" dela velky problem memu sluchu a stejne to, co on mele, vidim na obrazovce taky. O jeho odbornych kvalitach si myslim svoje. Poskozovat si sluch neni zdravi prospesne.

  • Počet článků 409
  • Celková karma 26,20
  • Průměrná čtenost 1468x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik